Lagrimas de Lasconi

Doamnelor și domnilor, în caz că vă plictiseați online și vă doreați o nouă telenovelă, un duet original, mamă și fiică, sunt aici pentru voi.

Iar mie faza mi se pare cel puțin bizară. Dar hei, așa e-n telenovelă. Intriga trebuie să fie intensă, melodramatică și plină de patos; nu e nevoie să aibă logică.

Madrona Elena Lasconi apare la televizor. Candidată USR, deci reprezintă partidul progresist, modernist, iarbă for all, iubirea e iubire. Mbun. Într-o situație clară de „nimeni: nimic”, doamna Lasconi se trezește povestind cum a votat ea „da” la referendum. Cum care referendum? Un referendum de vreo 5 ani, în care ceva grupuleț finanțat crunt de americani conservatori – unde găsesc și eu pe cineva să mă finanțeze așa și pe mine? – țipa tare că trebuie să schimbăm definiția căsătoriei, de la „uniunea dintre soți” la „uniunea dintre bărbat și femeie”, să nu cumva să se mărite Ion cu Gheorghe pe care nu-i cunoști, și care nu te afectează cu nimic.

Subliniez: referendumul ăsta, mormanul ăsta de bani aruncat pe fix pewla în timp ce sute de mii de copii făcuți de familii formate din bărbat și femeie iresponsabili se culcă rupți de foame, nu mai e un subiect valid încă de a doua zi după ce s-a încheiat. De ce s-a trezit Lasconi madrona aberând despre el e un mister. Zero sens, dar multă dramă. Ca în telenovelă. Lovitură de teatru. Prietena cea mai bună era de fapt antagonista cu mască all along.

Apoi, intră pe social media la hija lagrimosa: Oana Lasconi. Își face coming outul ca membră a comunității, apoi începe s-o spurce cu sete pe mă-sa. De azi, nu te mai susțin. Având în vedere că mami era cu banul, ceva îmi spune că susținerea se desfășura în direcție inversă, dar, din nou. Zero sens, dar multă dramă. Ca în telenovelă, unde fiica se ceartă cu mama, isteric și cu mulți muci, și potop de lacrimi.

Indignare mare în tineret, cum să fie Elena o useristă homofobă.. Indignare și printre mămikile online, „cum își permite să vorbească așa se ființa care i-a pus un blid de mâncare în față și și-a sacrificat cei mai frumoși ani din viață s-o șteargă la kuhr pe obraznica asta!?” Și tot netul e o telenovelă.

Dar eu am o ipoteză. Una care ar putea să explice tot.

Sună telefonul.

Elena: Alo da, puiul mamei iubit.

Oana: Ce faci, mamă?

Elena: Tocmai plec la interviu, nu pot sta mult, dar spune.

Oana: Mamă, am descoperit iubirea adevărată și pură. Și mă mărit.

Elena: Bravo, puiul mamei iubit, sunt mândră de tine. Când îl cunosc pe viitorul meu ginere?

Oana: Știi, de fapt este vorba despre o noră. O știi pe Violeta?

Elena: Ceeeeeeee?

Oana: Violeta, pe care ți-am prezentat-o acum două săptămâni.

Elena: După tot ce am sacrificat pentru tine!!! După ce că n-am cunoscut bărbat ca să ai tu o copilărie liniștită!! După ce mi-ai mâncat toate zacuștile din cămară!! Îndrăznești să-mi spui că te combini cu o femeie???

Oana: Nu cu o femeie. Cu Violeta, regina sufletului meu.

Elena: O voi plăti pe Violeta să se mute în Australia!!!

Oana: Nu pleacă nicăieri, e a mea!!

Elena: Fata mea nu e o lingătoare de carpete!!!

Oana: Să nu îndrăznești, mamă denaturată, să folosești un astfel de limbaj cu mine!! Violeta e raza de soare pentru care mă trezesc dimineața!!! Și da, dacă tot te trezești devreme, dai o limbă și la carpete, csf ncsf!!!

Elena: Fiica mea nu vorbește cu csf ncsf!!! De-aia ți-am plătit eu meditator la română???

Oana: Fiica ta vorbește cum vrea carpeta ei!!!

Elena: Mă voi duce să spun întregului univers că am votat da la referendum.

Oana: Să nu dea Scaraoțchi cel negru în cerul gurii…

Elena: O să vezi tu ce dă Scaraoțchi, copil nerecunoscător ce ești!!!

Restul e istorie.

Și finalul musai apoteotic e așa:

Violeta: Ah, Oano, ce i-ai zis-o. Cât de intens, cât de savuros. Rrrr. Carpeta mea clocotește de dorință mistuitoare.

Oana. Abia aștept să înghit tot ce curge din tine!!

(Happy end)

Ce ziceți, e un scenariu bun de telenovelă?

(Acest text e un pamflet și trebuie tratat ca atare. Nu alocăm vreo valoare de adevăr acestor glume și le-am scris doar pentru amuzament.)

***

Dacă apreciezi această rubrică, poți susține la rândul tău site-ul în singurul mod care contează. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

 1. Sergiu says:

  Fabulos ba. Pe de o parte, la mai mare duamnei, ca a fost sincera si si-a vociferat convingerile, desi n-a intrebat-o nimeni. Pe de alta parte, convingerile sau parerile ei, ca si ale tale sau ale mele, sint irelevante pentru planeta. Nimanui nu-i pasa cã-când vezi ceva diferit, te ia cu rãut, vomezi la gandul unui manunchi de coa*e, s.a.m.d. Si-a dat cu firma in cap, cum se spune pe la noi, si daca ne gandeam ca am scapat de aceasta tuta absoluta, va recomand un google rapid la madam Grapini, sa vedeti unde ii este viitorul. Pe banii nostri, ai tuturor.

 2. Doru Florin says:

  Lasand la o parte iesitul din dulap, intratul in mocirlă și toate celelate chestii din telebolnavicioasa relație primar-fiică..
  eu ca alegător treaz în mare parte a timpului(excepție diminețile in care imi zambește colega-cea-prea-mult-adorata), cu cine dracu votez?
  Că nu pot avea incredere intr-un partid care pune botul la modificarea ”pe genunche” a Constitutiei, nu ador partidele istorice, PMP-ul fara Basescu e precum Titanicul in voiaj și nici UDMR-ul nu mă/îmi place.

 3. Mihaela says:

  Eu nu inteleg de ce se vaita Oana – ea sta in Franta, putea sa se casatoreasca linistita de enspe mii de ori, ce tot vaita ca nu te poti casatori in Romania.

  LGBTQ…probabil nici nu e lesbiana sau ceva, o sa zica ca e non-binary sau ceva care nu inseamna nimic (d’oooh toti mai spalam vasele, ne dam cu crema si ducem gunoiul) ca na, cauta atentie, nu are o problema reala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading