OK, OK, am înţeles, Rădulescu a îmbătrânit. Şi?

Ieri, din câte am înţeles, a început noul sezon de Românii au mame eroine, şapte fraţi acasă, boli incurabile şi taţi violenţi care i-au bătut cu cureaua în copilărie. Parcă aşa se numeşte emisiunea. Un reality show în care participanţii îşi compară dramele şi care o are mai mare, câştigă un purcoi de bănet.  Sau aşa ceva.

Şi subit, feedul meu de Facebook a început să arate aşa:

Dorela Mânz: Să-i zică cineva Răduleascăi să-şi adune faţa de pe jos.

Aurica Viezure: Am găsit o mătură în plus în cămară. Nu ştiam de unde e, dar văd că Răduleasca a ajuns la emisiune fără.

Elefteriu Brânză: Mihaela, au sunat ăia de la Expo Plast. Vor să te expună la următoarea ediţie a târgului.

N-am înţeles nimic, prin reflecţia acestei oglinzi a societăţii care e Facebook în zilele noastre, decât că Mihaela a fost şi ea atinsă un pic de patina timpului.

OK, şi?

S-a lăudat femeia pe undeva că e deţinătoarea tinereţii veşnice?

Fuck no.

E cumva singura din univers care e supusă procesului natural de îmbătrânire?

Fuck no.

Credeţi că, la aproape 50 de ani, cât are femeia în prezent, vă veţi prezenta mai glorios?

Mă îndoiesc. Multă baftă dacă v-aţi propus asta. Probabil, dacă renunţaţi la tot alcoolul, toate dulciurile şi toate grăsimile universului, şi băgaţi program de militărie, vă iese. Dar cu preţul unei vieţi de câine. Vă băgaţi la un efort şi o disciplină supraumane, strict pentru looks, când ştiţi că aveţi o singură viaţă şi de la 50 în sus oricum nu mai e cine ştie ce distractiv?

Îmbătrânirea NU e o boală. NU e o ruşine. NU e un flagel. E o etapă naturală a vieţii, prin care o să trecem toţi de la un punct încolo. Şi dacă tu faci mişto pe Facebook de bătrâneţea cuiva, cineva capătă karmic dreptul să facă mişto de bătrâneţea maică-tii.

“Totul până la mama!”

OK. Şi Mihaela e mama cuiva.

Amintiţi-vă cum, acum zece ani, femeile trecute de 40 de ani erau deja considerate rebuturi şi refuzate pe la joburi, deşi, prin experienţă, disponibilitate de muncă şi lipsa vanităţii inutile care le ţine pe cele tinere mult în faţa oglinzii şi pe la petreceri de rahat, aveau mult mai mult de oferit.

Era bine când maică-ta rămasă şomeră în urma falimentului unui gigant comunist bătea din poartă în poartă să caute de lucru şi n-o lua nimeni, că trecuse de 40? Nu. Era îngrozitor. Pentru că, la un moment dat, toţi facem 40. Ştiu, e trist, e de neconceput, e un afront la adresa tinereţii noastre fără bătrâneţe şi a vieţii fără de moarte, dar timpul nu stă în loc pentru nimeni.

Vrei să te bucuri de respectul aferent lucrurilor pe care ştii să le faci şi la vârsta aia? OK. Începe prin a nu umili oameni strict pe baza vârstei.

Fă mişto de prestaţia lor. Dacă e cazul. Fă mişto de bâlbele lor. Dacă e cazul. Fă mişto de neprofesionalismul lor. Dacă e cazul. Chiar eu am făcut la miştouri de accesele de vedetism ale Mihaelei, de mi-a obosit tastatura. Când a fost cazul.

Dar, ieri seară, n-am citit nici un status de această natură, legat de Mihaela. De unde deduc că femeia a fost coerentă şi cu cuvintele la ea. Adică, exact ce trebuie într-o emisiune TV.

Am aflat doar, obositor de redundant, că a îmbătrânit.

Aşa, şi? Ce caută autorul să comunice cu această constatare?

Că n-ar mai fute-o? E ok, oricum nu era păscut de acest pericol nici înainte. Măcar s-a reglat problema de la sine.

Şi chiar am căutat-o în dimineaţa asta pe Mihaela pe Google, să văd care e faza. Şi cât de sinistru e dezastrul. Mă aşteptam cel puţin la baba cloanţa cotoroanţa din desene animate.

Am dat de o doamnă matură, de o frumuseţe specifică vârstei. Singurul lucru penibil din situaţia asta mi se pare pretenţia unora ca o femeie de 50 de ani să arate ca una de 20.

Luaţi o carte de anatomie, de gimnaziu. Unii chiar aveţi nevoie. Deschideţi la capitolul ăla cu vârstele omului. Lecturaţi cu atenţie. Şi încetaţi să vă mai miraţi de lucruri normale.

 

 

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

13 Responses

 1. Nope, lumea o antipatizeza din diverse motive si de-aia se leaga de aspectul fizic. Ca si cum ai zice de Base chioru, desi lumea care-l ura nu pt aspectul fizic in ura.
  Acuma na, aparutul la Tv e o meserie pe baza de simpatia poporului, si ea nu se bucura de asa ceva. Asta e rezultatul.

 2. Lorena Lupu says:

  Nu cred că poate oricare dintre noi să vorbească în numele “lumii”.

 3. Alina says:

  Nu mi-a placut niciodata femeia asta, dar… ma mai uitam prin toamna la Fort Boyard. A fost o proba care necesita catarare pe un perete, la o inaltime mare, ceva gen aventura parc. Ei bine, Mihaela Radulescu a strans din dinti, transpirase, ii tremurau mainile si picioarele de la efort, dar a dus-o la bun sfarsit fara sa cracneasca. In editiile urmatoare am vazut barbati tineri care au renuntat dupa 3 pasi, s-au sclifosit si vaicarit, vaaaai ce greu e, vaaai am rau de inaltime ! Mi-a castigat admiratia, cel putin pt abordare si pt conditia fizica.

 4. motanes says:

  @iwillneverlookblabla,ai făcut tu un studiu în sufrageria ta și ai aflat că nu se mai bucură Răduleasca de simpatia poporului. Îți dai seama că ăștia d’aia o cheamă la TV, pentru că ai tu dreptate.

 5. Lorena Lupu says:

  Alina: Cât de tare!

 6. Nautilus says:

  Mihaela Răsuflescu nu a îmbătrânit.

  Ca să fi îmbătrânit, trebuia să fi fost cândva tânără. Ori asta nu s-a întâmplat. Nici măcar cu 25 de ani în urmă, când a fost văzută prima dată de public, nu era tânără. Cel mult biologic. Dar gesturile ei, expresia, atitudinea, tonul certăreț, de controloare RATB, erau tot ale unei caț… doamne măritate respectabile, care gătește cartofi, într-o bucătărie de bloc muncitoresc.

 7. antigelu says:

  Exista tuning si tuning iar trecerea directa la stage 3 e stridenta.
  Se poate si fara, vezi Oana Sarbu (sau fara prea mult, ca nu stiu sigur), care desi e cu un an mai putin tanara, arata mult mai bine.

  Parerea mea.

 8. Armani says:

  Tantica asta, autoarea acestui post- candva n-o porcaia, pe acelasi blog, pe madam Rasuflescu?

  • Lorena Lupu says:

   Scrie şi în articol foarte clar:

   Chiar eu am făcut la miştouri de accesele de vedetism ale Mihaelei, de mi-a obosit tastatura. Când a fost cazul.

   Greu cu cititul, nu?

 9. Nautilus says:

  De accesele de vedetism. Nu de accesele de conservatorism muncitoresc-socialist.

  De pretențiile de divă. Nu de pretenția că ea e femeie simplă și Elan milionar râzgâiat.

  De limbajul afectat ca de prințesă. Nu de atitudinea de muncitoare cu halat.

  Publicul ei coalizat și familist -pentru care e adusă la TV- știe de vreo 25 de ani încoace în ce limbă trebuie să i se vorbească 😛

 10. Lorena Lupu says:

  Atâta timp cât a reuşit să-şi construiască o carieră de 30 de ani în televiziune, aberaţia asta cu “femeie simplă” mi se pare o altă aroganţă nejustificată.

  Sau tu te-ai născut pe tron de aur, de emani atâtea băşini la adresa altora, strict pe baza originii.

  Şi chiar presupunând – deşi mă îndoiesc – că ai avea origine nobilă, ce realizări ai avut în viaţă pe baza ei?

 11. Camelia says:

  Aaa, nu, n-ai fost pe faza. Lumea o ridiculizeaza ca nu i-au iesit bine operatiile estetice, nu ca a imbatranit. Eu personal o gasesc frumoasa, este probabil best version of herself, nu gasesc exgerate interventiile estetice. Poate concura lejer cu multe tinere de 30 ani, ca sa nu zic sub 30. Daca compari o poza de acum, cu una de acum 15 ani, se vede un improvement: nasul nu mai este la fel de incovoiat, overall silm and fit.

 1. December 31, 2018

  […] 1. OK, OK, am înţeles, Mihaela Rădulescu a îmbătrânit. Şi?  […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading