Acuzaţiile de feminism

Ce mă enervează în ultima vreme e că nu poţi scrie despre o femeie insultată în tren sau despre una bătută măr de soţ, fără să sară 54680765 de masculi să ţipe “feminiiiism”. Mai nou, orice nenorocire i se întâmplă unei femei, orice umilinţă, orice nedreptate, lozinca preferată a unui grup de cretini este “feminiiiism!” E un mod de a deturna atenţia de la nedreptatea suferită la domeniul preferat al acestor rataţi, feminismul, fără de care ei n-ar fi fost şomeri în pivniţă la mama lor, ci minimum Şoroşi.

Dreptul la viaţă, integritate fizică, demnitate şi linişte în public nu sunt drepturi speciale. Nu-s privilegii şi nici onoruri cu surle şi trâmbiţe. Sunt drepturi umane universale, de bază. Nu e nici urmă de feminism să aperi nişte oameni, care întâmplător sunt femei, de abuz verbal, respectiv fizic. E umanitate simplă, elementară.
Bun, deja când văd că se deturnează discuţia de la fapte propriu-zise la feminism, mi se înceţoşează ochii de furie. Pentru că trebuie să fii o fiinţă subumană să pui semnul egal între apărarea drepturilor omului şi feminism. Trebuie să ai o doză solidă de prostie încăpăţânată şi ură gratuită, să negi drepturile elementare ale unui om, pe motiv că e femeie.
Şi ieri noaptea, pe la ora 3, m-a cuprins metafora. Şi l-am luat pe ăla care ne luase cu feminismul fix atunci:
-Prietene, dacă ar încerca unul să te strângă de gât, şi eu aş scrie despre asta, s-ar considera drept machism, sau alt right, sau tabăra de masculinitate, sau ce altă idioţenie e la modă între masculii care detestă femeile?
-Ce legătură are?
-Şi atunci ce legătură are faptul că eu scriu despre cum o călca în picioare boul pe fată cu feminismul?
Buuun. Mai departe, mi-a venit o explicaţie şi mai bună.
-Zi-mi un adjectiv pe care-l urăşti. Să zicem, “misogin”. Urăşti să auzi că eşti misogin?
-Nu sunt misogin!!
OK. Să zicem că ai un blog. Şi ai un prieten însurat. Într-o noapte, nevasta prietenului însurat fură tot din casă şi fuge cu un traficant. Şi-l lasă pe prietenul tău zdrobit şi cu sufletul gol. Iar tu scrii despre asta. Cum ar fi să mă bag eu sub articol să zbier la tine că eşti misogin?
-Da, da, ok.
-Şi cum ar fi să zbier la tine că nu te cred, că casa pare prea puţin jefuită şi că vreau musai dovezi ca la tribunal să-ţi cred povestea?
-Ăhă.
-Bun. Şi cum ar fi să fiu a o suta idioată care să ţipe că totul e un machism şi că eşti misogin? Este că mi-ai fute mama cu sete, cu dinţii încleştaţi şi cu pula îndoită la jumătate?
-Ă, nu cred.
Ba eu cred. Ai da la ea ca surdu-n clopot.
Feminism e când vrem educaţie superioară, locuri de muncă bune şi plătite decent şi prezervative gratis. Şi mă rog, mai sunt nişte definiţii. Dar să aperi o femeie într-o situaţie urâtă nu e feminism. Să spui de un anumit bou că e bou nu e misandrie, dacă boul chiar se poartă ca un bou. Sunt reacţii adecvate situaţiei şi oamenilor. Atât.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

  1. mda…din toata povestea, avantaj traficantu ‘ 🙂 ceilalti nu prea conteaza

  2. morbo says:

    Cine nu e feminist oricum e un cretin.

  3. Asa e! Muie Steaua Bucuresti!

  4. morbo says:

    Exact. La fel si lui Dinamo!
    Serios acum, nu mai e loc de toleranta pt conservatori. La mine si la din ce in ce mai multi

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger