De ce să-i faci așa ceva unui cățel?

Acest articol va fi o preluare de la un domn pe care îl am în lista de prieten. Arpi Nistor locuiește în Arad și, în timpul lui liber, își dedică munca și banii câinilor fără stăpân din urbe. L-am văzut de mai multe ori făcând colectă de mâncare pentru animale, îngrijindu-le și promovând adopții.

În seara asta, Arpi a descris pe pagina lui modul barbar în care proprietarul unui service pe nume Com ABM SRL a decis să se descotorosească de un câine care se atașase de loc.

El a fost Diesel.

Un câine care păzea conștiincios service-ul pentru reparat tobe de eșapament, situat pe strada Poetului.

Nu prea era iubit de proprietarii de drept, fiind hrănit de către o vecină.

Vecină care l-a mai văzut bătut, l-a mai tratat și altă dată.

Ieri patronul service-ului i-a semnat lui Diesel condamnarea la moarte, punând un angajat să-l omoare in bătaie.

Angajat care nu doar că l-a omorât, lovindu-l cu sapa în cap, dar s-a și p***t pe Diesel.

Sper că Administrația Locală l-a remarcat pe nenea ăsta forțos și îl vor angaja la Adăpostul Public, căci acolo e nevoie de obedienți de acest fel.

Poliția Animalelor a dat amenzi, făptașii sunt liberi.

Probabil câteva persoane își vor repara gratuit tobele de eșapament la service-ul respectiv și… totul va fi bine.

Pentru ei, NU pentru Diesel.

Mai este ăsta un stat de drept?

Mai este o societate in care vă regăsiți?

Căci eu nu!”

Ce vreau eu să vă rog, dragi cititori:

 1. Mergeți în număr cât mai mare pe pagina lui Arpi și dați share postării. Pentru ca presiunea online să-i forțeze pe cei de la Poliția Animalelor să-și facă treaba. NU există scuză să omori un câine în bătaie. Dacă nu îl vrei, îl dai spre adopție, sau chemi o asociație, sau în cel mai rău caz chemi hingherii, dar NU faci genul ăsta de gest.
 2. Reclamați situația, în număr cât mai mare, la Poliția animalelor, pentru a crea presiune offline.
 3. Știu că sunteți câțiva jurnaliști care mă citiți. Scrieți în publicațiile voastre despre acest caz.

Cei care adoptă acest tip de cruzime psihotică împotriva animalelor ar proceda la fel și cu oamenii, dacă nu s-ar teme de legi. Nici un om care „omoară în bătaie” o ființă vie, sensibilă și vulnerabilă, NU ar trebui să scape nepedepsit și NU ar trebui lăsat în preajma altor ființe vulnerabile. Cu siguranță că nu e la primul abuz, și regret că sunt atât de departe de Arad și cu un job fulltime. M-aș duce să investighez.

Iar detaliul cu nevoile fiziologice… Fără cuvinte. Ce ți-a greșit animalul ăla nevinovat, de simți nevoia să te desfășori în acest hal?

Aș vrea să folosim cazul acestui cățel inocent, omorât din brutalitate și prostie de niște creaturi care nu merită numele de om, pentru a crea un precedent. Suntem o țară civilizată și NU vom mai permite ca animalele să moară în acest mod.

Fără legătură, doar ca să închei articolul cu o notă optimistă: la locul meu prezent de muncă e un cățel pe care îl numim în glumă bipolar. A fost călcat de mașină și a rămas cu anxietate severă, prin urmare, uneori când te vede, dă din coadă și zâmbește, alteori te latră de zici că erai Satana în persoană venit să-i fure sufletul. Eu am o traumă legată de câini violenți pentru că m-a mușcat unul la 4 ani. Cu toate acestea, chit că de câte ori îl aud lătrând, simt o transpirație rece ca gheața pe spate (o performanță într-un august canicular), aleg să îi arunc treats când e prietenos și să îl ignor când se dezbracă de caracter, în ideea că, dacă recompensezi comportamentul dorit, îl domesticești treptat.

Caracterul se vede din cum îi tratezi pe cei slabi. Inclusiv animalele. Dacă se pripășesc patrupede fără stăpân pe lângă sediul vostru, oferiți-le un colț de curte, să le protejați de mașini și de cretini, un culcuș, mâncare – nu trebuie să fie scumpă, merge și de la hipermarket. La câtă foame au în ele, li se va părea caviar. Și un castron cu apă. Așa se comportă un OM. Restul sunt gunoaie cu buletin.

Nimic nu se compară cu prima mângâiere pe care ți-o permite o mâță fără stăpân, care nu se apropia de tine la mai mult de doi metri, după ce ai hrănit-o cu regularitate două luni.

Asta e singura noastră superputere. Abilitatea de a face lumea un loc mai bun.

Image by Ilona Krijgsman from Pixabay

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

 1. Ana G. says:

  Mă îneacă plânsul și furia!

 2. Constantin says:

  Mă consolez gândindu-mă la karma.

 3. Lapusneanul says:

  Printre principalele lucruri de apreciat in Germania nazista erau legile draconice de protectie ale animalelor (Hitler era, spre deosebire de oameni, un mare iubitor de animale – initial era vegetarian si ulterior a devenit vegan fix din cauza asta) – iar in Germania actuala, majoritatea legilor de protectie pentru animale se bazeaza pe legile naziste – cu exceptia faptului ca, din pacate, cele actuale sunt mai blande, nu se mai permite executia pentru torturarea / maltratarea / omorarea cu buna stiinta a prietenelor patrupede – adevaratele prietene, in multe cazuri infinit mai bune ca oamenii…

  Cata vreme nu vom avea pedepse super crunte pentru bestiile sub-umane care pot face rau animalelor, astfel de monstri vor continua sa existe. Pedeapsa capitala pentru relele tratamente aplicate animalelor din pacate nu se poate aplica, dar metode de “culise” – pedepse corporale in puscarii n-ar fi o idee rea. Sau chiar decizii ale iubitorilor de animale de a prinde asemenea bestii si a le aplica o corectie (la care politia ar putea inchide ochii, pana la urma, cine tortureaza sau ucide un animal nu merita un tratament mai bun). Nu exista nicio scuza sa omori un caine / pisica / etc. Dar, din punctul meu de vedere, exista o scuza totala sa omori un terorist / ucigas de animale, sau cel putin sa-l bati de sa-l lasi lesinat si cu traume pe viata – e un pdv subiectiv, imi apartine. Norocul unora ca nu’s eu la putere. Pe mine nu m-a muscat niciun caine vreodata, dar, sinceri sa fim, si daca m-ar fi muscat, aia e.. Nasol e cand te musca oamenii – si sunt multi care musca. Prosti, dar multi ar fi zis cineva…

  Personal, desi sunt barbat, prefer pisicile cainilor (probabil pentru ca, spunea un zoolog, cainele este un lup indobitocit de om), pisicile sunt mai apropiate de animalele salbatice – dar, recunosc, cand oi fi la pensie (daca o mai prind :)))), nu exclud un Husky sau Malamut in casa mea – astia fiind cainii cei mai apropiati de lupi, ca ADN. Insa orice animal trebuie tratat cu dragoste, cu gingasie, cu consideratie si respect. Iar pedepsele pentru chinuirea lor ar trebui aplicate cu sabia.

 4. Berar says:

  Voiam sa schimb catalizatorul de la mașina la ei. Nu mai îl schimb la ei

 1. December 22, 2023

  […] care a fost omorât, la ordinul stăpânului, cu o sapă în cap de către angajat. Articolul e aici. Poliția Animalelor din Arad a mușamalizat toată treaba. Nici patronul, nici angajatul făptaș […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading