Indivizii care nu acceptă un “nu”

Acesta nu e un mail obişnuit de Poşta redacţiei. Irina Ştirbu, fata care mi-a scris, doreşte să îşi asume că are o problemă.

 

“De vreo 4 luni jumătate sunt asaltată cu telefoane şi mesaje de un tip pe care l-am văzut o singură dată în viaţa mea. Totul a început când ieşeam dintr-un anticariat din zona Unirii-Universitate alături de o amică. În faţa noastră se proţăpeşte un individ “binevoitor”  cu o agendă în mână turuind ca o moară hodorogită că vrea să facă astrograme în populatie pentru o lucrare de licenţă. Ce-i drept, nu prea am înghiţit găluşca. Dar văzând-o pe amica asta  a mea cât de interesată e de ce ne rezervă stelele am zis să rămân. Ne-a făcut o semi astrogramă ad hoc, apoi a rămas să ne comunice rezultatul final telefonic.”

E doar o tehnică de extras numere de telefon de la gagici. Nu vă făcea analize la urină şi exudat nazal  Trebuia să zici stop, eu nu-mi dau numărul de telefon.

“Simţind că e ceva în neregulă, am zis să dau numărul mamei.”

Pentru că mama ta n-are dreptul la privacy?? Fetelor, învăţaţi să spuneţi NU. N şi U. Nu mă interesează atât de tare astrograma, încât să vreau un număr de telefon.

“La trei zile sună acest individ, răspunde mama şi îl contrariază rău pe om în momentul în care îl întreabă cum se numeşte. Se prezintă în cele din urmă Augustin Drăgănescu. După un acces nervos.”

Semnal de alarmă. Un om care are un acces nervos când îl întrebi cum îl cheamă e o persoană de care trebuie să te ţii deoparte.

“iar mama mă pasează pe mine la telefon. Toate bune şi frumoase, omul începe să înşire verzi şi uscate, dar conversaţia rămâne “profi”.

Ce s-o mai lungesc, că tipul a început să o sune pe prietena mea cu pretextul că s-a îndrăgostit iremediabil de mine şi are nevoie de numărul meu real, plus să ceară o grămadă de alte informaţii legate de programul meu, starea mea maritală… iar ea a făcut imprudenţa să-i ofere numărul.”

Cum să-i dea numărul tău, fără să te întrebe?? Ai nevoie de prieteni mai buni. Şi amândouă aveţi nevoie de o coloabă vertebrală. Să-i spuneţi NU unuia care nu vă interesează.

“De atunci, a început furtuna de mesaje siropoase şi dubioase, apeluri cu număr privat, inclusiv pe numărul mamei. Am blocat numarul. A revenit cu o nouă cartelă, deşi eram aproape sigură că renunţase.

Colac peste pupăză  aflu de la o cunoştinţă că şi ea a fost acostată de acest individ în parc, tot cu pretextul astrogramei.”

Se pare că Augutin are o tehnică şi o metodă. Începe cu astrovrăjeală, îţi cere numărul de telefon pentru “rezultate” şi apoi ţi se urcă în cap cu psihoza.

 

Am început o mică muncă de detectiv şi am aflat că multe alte fete/femei au fost abordate de acest individ sub varii pretexte, inclusiv pentru a le cere bani. Telefoanele cu număr privat continuă să curgă. Dar mă liniştesc la gândul că încă nu mi-a mai ieşit în cale, nu ştiu dacă ar putea deveni agresiv.

Tipul are pe la 1,80, brunet ,cu ochelari şi rucsac negru şi o nelipsită mapă în mână. Las aici nişte mesaje primite de la el, care cred că fac cât o mie de cuvinte.

Deşi mi-ar plăcea la nebunie să public numărul şi să las magia internetului să funcţioneze, aş încălca GDPR şi nu risc un proces unde un hărţuitor pe nume Augustin Drăgănescu mă acuză că i-am încălcat dreptul la intimitate, aka exact ce-ţi încalcă el ţie şi multor altora. Exact pe criterii de încălcare a GDPR poţi să-l ai şi tu la mână. Cere consiliere juridică.

Nu ştiu cum să scap de individ, pentru că poliţia nu a avut nicio reacţie.

Mda. Cât timp nu te-a bătut, nu te-a violat, nu ţi-a făcut un rău fizic concret dovedibil, nu au ce să-i facă.

Dar tu ai ce să-i faci.

Retează-l tăios şi nu sta la palavre. 

Genul ăsta de individ funcţionează pe cu totul alte repere decât mine şi tine. Noi ne bucurăm de interacţiunile reciproc agreabile şi ne detaşăm de cele dezagreabile. Dar printre minciunile cu care pickup artiştii se instigă unii pe alţii este că, atâta timp cât primeşti un răspuns, femeia e interesată.

Aşa se ajunge la:

Tu: Marş în pxla mea de ratat.

Ăla: Dar îmi răspunzi, deci eşti interested.

Auzi că e vocea lui? Spui foarte calm: Credeam că ţi-e clar că nu mă interesezi ŞI ÎNCHIZI ÎN NAS. Apoi, adaugi numărul la filtrate. Sau, dacă e număr ascuns, închizi toate următoarele apeluri. Că genul ăsta de prost, când sună, sună de opt – zece ori.

De asemenea, multe modele de telefoane au filtru de numere ascunse. Pe Samsung S10, de exemplu, e setarea  Block Unknown Callers.

Verifică-te în setări.

Block instant la orice număr nou de pe care semnalizează. 

Să vedem câte cartele îl ţine să cumpere?

Pe Whatsapp poţi refuza conversaţii care nu te interesează, când vin de pe un număr nou.

Nu ai de ce să încasezi 40  de mesaje la care beleşti ochii a groază, când poţi, pur şi simplu, să nu le primeşti.

Învaţă să înjuri. 

Mulţi dintre rahaţii ăştia se lungesc în a te stresa pentru că nu te percep  ca ameninţătoare. Bagă-ţi pwla în morţii lor la modul serios şi o parte vor ajunge la realizarea subită că de fapt nu te vor atât de tare.

Şi dacă vă întâlniţi pe stradă, ce? 

Nu eşti de sticlă şi nu te spargi atât de uşor. “Nu vreau să vorbesc cu tine” şi pleci mai departe. Dacă devine agresiv, măcar îţi dă motiv valid să suni la 112.

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi blogul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Ana says:

    O cunoștință a făcut imprudența să se încurce cu un parior psihopat, cu 20 ani mai tânăr ca ea, până a realizat ce pericol și-a adus în casă și l-a dat afară. Sunt 9 ani de atunci și omul nu încetează nici azi hărțuirea ei, a fiicei acesteia și a familiei, în ciuda tuturor măsurilor legale sau nu, luate împotriva lui. Le-a distrus existența tuturor cu amenințări, poze, reclamații la serviciu, articole și poze date la presă, iar poliția nu face nimic în acest sens

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: