Poşta redacţiei: Cum ne facem prieteni noi după 30 de ani.

Image by TréVoy Kelly from Pixabay

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Bună, Lorena,

Te rog mult să mă ajuţi cu un sfat când poti. Ştiu că sună a întrebare de Bravo Girl, dar cum aş putea să îmi fac prietene noi?:))
Am 31 de ani, lucrez într-un colectiv de bărbaţi cu care mă înţeleg bine, mai ieşim ocazional, însă, în afara serviciului, nu sunt invitată la ieşirile lor, deoarece toţi sunt căsătoriţi, iar eu sunt singură.
Prietenele mele bune (alea doua -trei) au familie şi ne vedem destul de rar, deoarece sunt ocupate cu soţul/copiii/job etc, iar singurele ieşiri se desfăşoară la ele acasă.
Mai aveam câteva amice cu care ieşeam la club/cafea/film, însă mereu aflam că pe la spatele meu spuneau tot felul de lucruri urâte despre mine, deşi singurul motiv era aspectul meu fizic, drept pentru care am rupt relaţiile de prietenie.
Eu sunt genul de om care îşi vede de treaba lui, nu-mi plac bârfele, nu judec pe nimeni şi caut să fiu o prietenă bună pentru ceilalţi.
Însă am rămas singură, rar mai ies din casă, pentru că nu am cu cine. Ştiu, pot merge şi singură la teatru/film etc, însă simt nevoia de socializare. Şi până la urmă, de a avea un grup cu care să ies, să cunosc şi eu pe cineva.
Stând singură în casă, nu o să mi-l aducă pe Făt Frumos la uşă.
M-am mai înscris la cursuri, conferinţe, pentru a mai cunoaşte oameni noi, însă fără rezultat. Spune-mi, te rog, în opinia ta, unde pot să cunosc şi eu nişte femei mişto cu care să mă împrietenesc?

Mulţumesc frumos!
X.

Dragă X,

Exact despre cursuri urma să-ţi vorbesc.
Nu, nu conferinţe, că alea sunt one-time occasions şi oricum nu au nici un farmec. Nu cunosc nici un om care să zică: Ce aş putea eu face mişto azi? Ştiu!! Hai să merg la o conferinţă.
Sună a locuri în care te trimite firma în team building şi tu te plictiseşti până la lacrimi.

Dar nu există curs la care am fost – şi am fost la destule! – de unde să nu îmi completez agenda şi lista de Facebook cu câteva persoane noi.

Poate că problema e undeva la tine. Şi seamănă cu problema băieţilor care suferă de exces de zel, şi sunt atât de disperaţi să găsească o iubită, că sperie pe toată lumea.

Fie că eşti extrem de timidă, şi creezi greu conexiune cu alţii, fie eşti genul care se agită ca un căţel care vrea să iasă la plimbare, dă cercuri – cercuri în jurul omului şi respiră rapid cu limba scoasă – iar oamenii tolerează greu acest tip de energie de la alţi oameni.

Mergi la cursuri şi fii chill. Bucură-te că-i vezi pe alţii, pune-le întrebări oneste despre ce mai fac şi ascultă cu interes răspunsurile, dar fără să cotropeşti. Şi treptat se vor înfiripa prietenii.

Şi mai ales, dacă vezi că o persoană nu rezonează cu tine, fă un pas graţios în spate. Să nu ajungi să vânezi atenţia altora cu tot dinadinsul.

O gaşcă foarte mişto de femei din majoritatea oraşelor româneşti şi din mai multe ţări străine e pe pagina mea, Lorena Lupu Artist Page. Dă like şi interacţionează. Nu puţine prietenii la cataramă au luat fiinţă în secţiunea mea de comentarii, iar eu mă bucur când oamenii se apropie unii de alţii prin mine. Gagicile mele sunt selectate să fie inteligente, gentile şi sufletiste, pentru că am un cringe la oameni proşti şi răi, şi îmi doresc un colţişor de internet în care să mă simt în largul meu. Am parte de destule rahaturi în afară, măcar în micul meu regat virtual să fie bunătate, umor şi afecţiune.

Nu garantez că o să iasă cu tine din prima, dar vei găsi conversaţie şi la 4 dimineaţa.

Alte găşti mişto de femei sunt, de obicei, în adăposturile de animale. Poţi să te oferi să faci voluntariat o dată pe săptămână, pentru că tipele alea muncesc de le sar ochii şi două mâini în plus sunt mană cerească pentru ele. Plus, tot la adăposturile de animale ai şansa să nimereşti bărbaţi decenţi şi ok, care investesc timp şi resurse în mod altruist pentru o cauză nobilă. Genul care nu întreabă “cf” în mesageria privată pentru că are treabă.

Alte găşti mişto de femei găseşti pe la aerobic, sală, orice fel de sport. Bine, recomand să iei o oră de test, înainte să faci abonamentul, să te convingi că e genul de grup care se îmbărbătează şi se susţine reciproc, nu genul de grup care, cum iese cineva, începe: Ai văzut-o, fatăăă, pe aiaaaaa?
Fetele care fac sport sunt fete care vor să arate bine, şi de obicei au şi viaţa socială adecvată.

Şi dacă vrei să ieşi cu cineva la un film, nimic nu te opreşte să iei două bilete pentru seara următoare şi să dai status pe Facebook:
Fetelor, am şi eu două bilete la filmul Nu spargi nuci cu pxla, producţie coreeană, 2019. Care ai chef să vezi filmul cu mine?

Internetul ăsta e plin de fete care îşi doresc prietene la fel de intens cum ţi le doreşti tu. Trebuie doar să depăşeşti blocajele, care îi fac pe unii mult prea închişi şi pe alţii obositor de agasanţi.

Sper că ţi-am fost utilă,
Lorena.

***

Dacă v-a plăcut acest text, susţineţi blogul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading