Poşta redacţiei: Antrenoarea nărăvaşă

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru. Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Salut!
Am citit câteva poveşti pe pagina ta şi m-am hotărât să-ţi scriu şi eu despre o întâmplare care mă irită, în speranţa că, poate, şi altcineva o trecut prin asta sau primesc un sfat, ceva.
Cred că toată lumea o auzit de reiki şi terapia cu energii.
În urmă cu vreo 2 ani aproximativ, eram în pragul sinuciderii, viaţa era un chin şi am cerut ajutorul unui reikist. Femeie. A fost un eşec total. Pe lângă faptul că nu a dat rezultate nici după luni de zile şi o căruţă de bani, femeia îmi făcea avansuri, fiind nevoită să renunţ.

Mă doare că am fost naivă şi mi-am luat-o urât de tot. Legal,  nu am putut demonstra avansurile. Pentru escrocherie există cadru legal, dar această practică ocultă are mulţi adepţi si, din nou, îmi este dificil să demonstrez că acea persoană este o escroacă.

În prezent, fac şedinţe la psiholog, dar foarte greu accept că am fost prostită şi folosită.
 Poate mă poate ajuta cineva cu un sfat. Mulţumesc!
Numai bine!

X. 

***

Dragă X.,

Eu, citindu-te, văd un singur lucru:  că ţeapa de la reikistă te-a umplut de draci, şi furia respectivă ţi-a alungat cheful de sinucidere. So, in the long run, printr-o succesiune mai sofisticată de cauze şi efecte, a funcţionat.

Sigur, eşti cu o căruţă de bani mai uşoară, dar dacă, în momentul în care aveai o căruţă de bani, tu meditai la sinucidere, nu la toate pungile de ursuleţi gumaţi pe care le poţi achiziţiona din numita căruţă de bani, practic, ea, căruţa, s-a simţit jignită şi a cerut afară.

Fiecare autor are cugetări înţelepte, iar a mea e aşa:

Banilor nu le place tristeţea. De cum dau de posomorală, o rup la fugă spre cineva mai vesel.

Mbun, să trecem la reiki şi la femeia nesăţioasă.

Ca toate metodele esoterico – fantasmagorice, reiki funcţionează în cazul unora şi eşuează în cazul altora, funcţionează cu anumiţi terapeuţi şi dă greş cu alţii, şi aşa mai departe. Şi nu se ştie la vindecaţi cât de mult contează efectul placebo, faptul că le place să fie mângâiaţi de câte o damă bine şi se vindecă numai să-i pipăie şi pe ei cineva.

Ţie, dacă nu ţi-a plăcut, de ce te-ai dus “luni de zile”? Îţi iei o şedinţă test, cel mult un abonament de o lună, şi dacă nu se văd rezultate, hai, sănătate la neamuri.

Faci ca iubitele alea nesatisfăcute:

Gogu mi-a distrus viața zece ani.

Și tu unde erai, în timp ce Gogu îți distrugea viața?

Nu vezi un progres în primele câteva ședințe? Stop joc, la revedere.

Cât timp tu personal, nesilită de nimeni, ai bătut la ușa femeii și i-ai zis: Uitați, doamnă, o căruță de bani, numai dregeți-mă! – nu ai cum s-o dai la întors. Ai stat la ședințe, ai beneficiat de servicii, și dacă te-ai dus și la următoarea, înseamnă că și-a făcut treaba.

Legat de avansuri: dacă un instructor de orice fel îți face avansuri, întrerupi colaborarea ÎN SECUNDA A DOUA, nu stai la alte discuții și explicații.

Uite un lucru foarte sănătos pe care-l poți face: asumă-ți responsabilitatea. TU te-ai dus luni în șir la persoana respectivă, TU i-ai dat cu mânuța ta o căruță de bani, TU ai ignorat faptul că nu existau progrese reale, etc.

Abandonează mentalitatea de “am fost prostită și folosită”. Probabil că ai avut nevoie de o lecție de la viață, for better judgment. În loc să stai să te macini cu asta, că oricum nu faci decât să-ți mai înveninezi niște clipe, fă ca Elsa: Let it gooo, let it gooo.

Prostite şi folosite sunt fetiţele de 14 ani răpite de traficanţi. Prostite şi folosite sunt persoanele care trimit bani cuiva care se vaietă de cancer pe net şi n-are nici pe naiba. Tu ai primit terapia care ţi se promisese, doar că n-a funcţionat. Puteai să optezi afară în fiecare moment, dar ai ales să rămâi.

Deciziile proaste sunt ALE NOASTRE şi SE PLĂTESC.

Acum înţeleg că ai un terapeut bun şi responsabil. Enjoy. Iar dacă vrei să previi ca individa să facă avansuri şi altora, scrie pe Facebook şi pe forumuri de reiki experienţa. E tot ce poţi face, at this point.

Sper că am fost utilă,

Lorena.

***

Dacă îţi place acest blog, fii un partener la menţinerea lui.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

 1. MupMup says:

  Ba deci eu nu pricep: ce e aia reiki si autoarea pare femeie, si s-a dus la o alta femei care ii facea avansuri? Era lesbi? WTF…

  • Lorena Lupu says:

   Se poate da google cu ce e reiki. E gratis.
   Şi realitatea e că nu ştii de pe net ce instructor îţi va face avansuri, poţi doar să spui stop la faţa locului.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: