Avant la lettre

Te caut în fundul tuturor paharelor de vodcă, dar nu. Ling zidurile, zgârii geamurile, muşc din clanţe, bat oameni, le fur pălăriile, cravatele, fularele, portofelele, poşetele, frigiderele şi maşinile de spălat, le leg fedeleş prietenii imaginari şi îi conserv în borcane pe care le leg cu celofan la gură, să nu prindă mucegai. Speranţa moare ultima. Ascunde-te după gratii, după scări rulante, după etichete şi verighete, ascunde-te în containere şi în vagoane de marfă, că uite vin cu busola după tine, receeee, receeee, călduţ, CALD, CAAAAAAAAALD, FRIGEEEEEE, dar nu. Era doar o motocicletă de pe care acum coborâse unu, futu-i, m-am ars, am rămas ştampilată, încă o cicatrice, câte cicatrici poate să îndure o singură piele de om până intră în grevă şi pleacă singură de pe posesor, UNDE EŞTI ACUM, ÎN PENIŞII MEI, DA, e mai mulţi, am o seră în care cultiv penişi gigantici, altoi de Zimbabwe, dar am pierdut cheia serei mele de penişi, nu pot să-i ud, o să se usuce şi o să cadă toţi, că n-are cine să dea cu stropitoarea pe ei, DE CE MI-AI FURAT CHEIAAA?

Ştiu că e o copilărie, dar undeva există acea sticlă de lichid miraculos, intoxicant şi ilariant, care să te transpună într-o variantă alternativă de realitate, una în care acele de ceasornic se învârt invers şi cotele apelor Dunării se aud tot invers, şi hitul anului e ăsta. O clipă, să-l găsesc pe Youtube. Pula, nu-l găsesc. Deci nu contează care e hitul anului, între timp voi ascultaţi asta:

Aşa, deci, ce ziceam? Ziceam că e foarte convenabil să ţii oamenii în sertare, să iei din ei exact cât îţi trebuie şi să dai restul pe maşina de tocat, să devină o masă omogenă, ordonată, uşor de dozat în pungi de-un chil. De ce te uiţi la mine cu ochii trişti şi goi, ce s-a-ntâmplat cu tine, nu s-a-ntâmplat nimic cu tine, nu trebuie să se-ntâmple nimic pentru ca oamenii să rateze întâmplările, mai ales când întâmplările neîntâmplate rămân întotdeauna perfecte şi da, pauză că mi s-a terminat ce aveam în pahar şi nici aici nu eşti. Dar ce contează unde eşti, când ştiu că de fapt îmi aparţii oricum, că ţi-am pus lesă şi botniţă, că acum te baţi cu biciul şi zici că te bat eu? Sau poate nu, poate vrei blândeţe, poate te lingi pe tot corpul şi zici că te ling eu, hehe. Dada, e atât de uşor să cazi în sordid şi să pierzi esenţialul din vedere, sau poate sordidul e chiar esenţialul, ba nu, nu e esenţialul că e mereu prea puţin, mereu prea irelevant, mereu e mai mult de săpat, mai mult de spart, mai mult de bâjbâit pe întuneric, iar tu nu zici nimic, n-am aparatul de ghicit gânduri la mine, n-am decât o biată poşetă, cu următorul conţinut: ruj 1, roşu-sânge, ruj-doi, glossy peach, ruj-trei, sparkling diamonds, ruj patru, căcat, e un strugurel, da, poşeta mea e un templu dedicat buzelor mele. Even mermaids have a mouth, you know.

OK, şi acum să-ţi dau un semn de viaţă, ceva care să rezume ideea principală a tot ce am aberat până acum.

La lettre

Salut, ce mai faci?

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. coramica says:

  Imi place cum ai scris ca “poseta e un templu dedicat buzelor mele.”Si atunci, Avon cea mai potrivita alegere?

 2. Lotus says:

  Eşti îndrăgostită? 🙂 De fapt nici nu trebuie. Eşti fată…

 3. alex says:

  off-topic (scz):
  e suficient sa trimit un mail la office@polirom.ro pt un PDF?

 4. alex says:

  ,,aleph” de borges

 5. alex says:

  ,,EDITURA POLIROM va poate pune la dispozitie in format PDF si alte titluri, chiar daca acestea nu sunt incluse in Biblioteca on-line, in cazul in care cartile sunt epuizate in librarii si nu sunt preconizate reeditarii. Pentru aceasta va rugam sa ne contactati la adresa office@polirom.ro. ”

  luat de pe site-ul poliromului, de la biblioteca online

  • Dama cu pandalii says:

   Io zic să trimiți și un carton de uouă, ca să fie mai sigur.

  • Lorena Lupu says:

   alex: ok, dar partea pe care încă nu izbutesc s-o înţeleg este:

   ce legătură am eu, un traducător extern, care le face fix 4 vizite:
   -una de semnare a contractului şi ridicare a cărţii
   -una de predare a materialului tradus
   -una de ridicare a materialului cu sugestii de corectură
   -una de predare a materialului cu BT

   cu departamentul lor de vânzări? Cam aceeaşi pe care o ai tu cu fabrica de magiun de la Topoloveni.

   • alex says:

    am precizat de la-nceput ca-i un off-topic. credeam ca ai ceva informatii, macar o lamurire…
    ok, credeam gresit, am inteles.

    p.s. nu cred ca-n cazu’ de fata e vorba de departamentu’ de vanzari. prin 2006, daca tin bine minte, au inaugurat pe site sectiunea ,,biblioteca online” , de unde am inteles ca se pot primi, pe mail, de-a moaca, cartile aparute, in format PDF, sure…

 6. Vlad says:

  Webdesigner middle-level realizez site- uri web simple, complexe, flash, html, magazine online, logo-uri, banner-uri, pliante, afise, fluturasi, reviste,etc. Toate site- urile beneficiaza de optimizare SEO si reclama pe Google (fara taxe suplimentare). Site-urile se realizeaza in maxim 2 saptamani indiferent de complexitate. Lucrez si cu firme. Lucrez si cu cei care nu sunt din Brasov prin mail si telefon.
  Daca aveti nevoie de ajutor ma puteti contacta la adresa de e-mail:

  P.S.: Acest mesaj nu este SPAM. Mesajul este pentru administratorul blogului, nu are scop publicitar.

 7. Adi says:

  Unii (unele) cu serele de penisi, altii cu rasadnitele de clitorisuri. Se uda de la sine astea.

 8. alex says:

  lorena lupu:
  am sărciuit. nu trebuia sa te mai obosești&enervezi. până la urma am rezolvat problema (fără polirom). ms de bunăvoință și scuze pt spectacolu’ off-person

  • lelynx says:

   aha 🙂 torentele din golful piratilor ( de-o pilda), sa traiasca si se miste for ever 🙂 desi am impresia ca pe acolo e word nu pdf.

 9. Leul de Oras says:

  a-nnebunit lupu :))

 10. Lotus says:

  ca articolul, aşa şi comentariile… şi la sfărşit: salut, ce faci ? :))))

 11. lelynx says:

  mda mai lorene , pot sa spun ca-ti inteleg setea si foamea de acel cineva ,
  ca tot asa mai faceam si eu, cautam cu disperare la un mom dat, pana mi-am dat seama ca in disperarea mea, atat m-am mutilat si desfigurat si incet, incet am inceput sa ma cam pierd bucata cu bucata si nu ca mi-ar parea prea rau dupa bucatzele, da stau asa acum si ma uit la ce a mai ramas din mine si imi pun o intrebare acum:
  ” cum naibii o sa ma mai recunoasca ori o sa o recunosc? ” dc se va intampla finally the encounter.
  si raspunsul dupa o sumara revizie tehnica a fost :
  “well, she won’t and I probably won’t if she doesn’t, couse even when not mutilated men are usually quite stupid when it comes to that.” and probably that’s for the best now even for her, couse I’m not the man I use to be and its not very nice to present yourself like this, in fact perhaps just disappointing.
  da totusi, stii, nu-mi pare rau nici ca mi-am rupt oscioarele ori ca le-am ros pana acum,
  si silly or not inca mai cred in ce zicea Rebreanu prin “Adam si Eva” ca e singurul lucru pentru care se merita sa traiesti ori sa continui sa existi : sa-l gasesti pe el ori pe ea.
  in cazul meu cred ca s-a meritat , chiar poate numai cautarea against all odds, cu senzatia asta ca ma indrept cu pasi rapizi spre my own and overall failure si ca nu voi ajunge never ever acolo , macar am crezut si inca mai cred ca ea este pe undeva.
  acum la tine, sper sa nu fie asa naspa si sa-l gasesti.
  chiar dc mie probabil nu o sa-mi iasa, in viata asta cel putin nu prea mai sper si nu prea mai vad cum, totusi m-as bucura dc i-ar mai iesi cuiva.
  hope you’ll be wiser and luckier than me,
  just find the poor, bloody bastard 🙂 and give him the well deserved good ol spanking :)))

 12. Dragă Lorena, habar n-ai cît de bine mi-ai făcut cu postarea asta. E tonică. Supărată, dar tonică. Şi mie chiar asta-mi lipsea.
  Eu de obicei cînd mă ia amocul cu tristeţe de un colţ de suflet vorbesc multe. Muuuulte şi nevrute. Creierul meu arată ca în “Păsările” lui Hitchcock, cu singura diferenţă că gîndurile alea care se zbat bezmetice nu prea au vreo direcţie şi, după atacat ziduri şi ciugulit betoane, cad epuizate şi mor. Un cimitir împuţit de păsări nebune. Bleah.
  În faza asta-i clar că nu reuşesc să lămuresc nimănui nimic… şi nici să zic ce-i de fapt de zis.
  So, fencs. O să mai dau cuiva să citească, zilele astea.

 13. Lorena Lupu says:

  aşa, bravo. ce bine e să fim on-topic.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: