Poşta redacţiei: M-am vaccinat cu al treilea Pfizer

Periodic, oferim iubire cititorului nostru. În sensul în care el sau ea, sau chiar tu, de ce nu, ne trimite(ți) problema voastră de suflet pe birou@lorenalupu.com. Noi citim, cugetăm și analizăm, apoi propunem o soluție sau dăm o opinie ÎNTR-UN ARTICOL PE BLOG.

Sau în consultaţie privată, contra cost.

Mesajul de azi spune aşa:

Eu m-am vaccinat azi cu al treilea Pfizer și mi s-au umflat cxxxxx de mândrie; cu părere de rău însă am văzut că la centrul de vaccinare era o coadă interminabilă de 1 minut. Formularele erau stivuite frumos pentru fiecare tip de vaccin, o babă se certa cu personalul că cică a fost păcălită (Ea venise pt. certificatul verde, dar ei au vaccinat-o), scaunele erau goale. Până şi toaleta era pustie. Ca într-o poezie de Bacovia. Aveau şi cafea! Aş mai zăbovit încă un sfert de oră dacă nu mă dădeau ei afară, din cauza protocolului. În sfârșit, o seară aberantă!

Vă admir mult punctul de vedere cu privire la vaccinare, dar și talentul literar. Pe bune.

X.

***

Dragă X.,

ŞTIU! Taman de aceea scriu texte ca ăsta. Taman de aceea spun că antivaxerii ar trebui amendaţi la sânge. Pentru că încăpăţânarea lor idioată umple spitalele până la refuz. Şi nu doar cu ei, ci şi cu restul celor pe care îi infectează prin iresponsabilitatea lor.

Faptul că idioţii ăştia bătubili în cap cu bocancul umplu spitalele face ca acestea să nu mai fie disponibile pentru boli care NU pot fi prevenite printr-o simplă înţepătură, boli cronice, boli acute. Mai ales la pneumologie – eu, ca astmatic, de asta am în primul rând nevoie: stau săptămâni în şir la coadă la programare să-mi văd pneumologul.

Spre norocul meu, eu sunt un bolnav funcţional, am mereu Ventolin la mine şi o tabletă de corticosteroid pentru eventuale atacuri mai grave. Dar ce rahat se fac ăia cu boli care îi incapacitează şi care necesită o regularitate a vizitelor la spital?

Mor încet, pentru că nişte vite cornute nu se duc să se vaccineze, ocupă locuri în spital şi blochează inutil sistemul de sănătate.

Singurii oameni care au tot dreptul să nu se vaccineze sunt cei care au boli incompatibile cu vaccinul. Eu m-aş fi putut sustrage. Astmul e printre aceste boli. Dar am ales să o fac, pentru că nu vreau să infectez lume în jur. Nu vreau să am pe conştiinţă eventuala moarte a altora. (“Că avea şi comorbidităţi.” O fi avut, dar a trăit bine merci cu ele, până când a făcut Covid.)

Am ales AstraZeneca pentru primele două, taman pentru că merge pe ideea de vaccin clasic, cu viruşi slăbiţi. Am avut efecte secundare ca la balamuc la prima doză. Au trecut. N-am avut nici pe dracu’ la a doua, şi tot aşa, n-am avut nici pe dracu’ de atunci. Am făcut câteva teste covid de control, după ce am intrat în contact direct cu oameni bolnavi. Au ieşit negative.

Deci, da, pot confirma că am imunitatea crescută în urma lui AstraZeneca şi nu am nici un efect secundar pe termen lung.

Probabil că voi face Moderna pentru a treia doză. Sunt programată pe 10 noiembrie şi am de ales între Pfizer şi Moderna. Tind să fiu #teammoderna pentru termenul mai lung de protecţie şi pentru incidenţa mai scăzută a infectărilor cu Covid chiar şi în forma uşoară. Sunt un biet astmatic, nu îmi doresc nici un fel de Covid, nici greu, nici uşor, nici mediu.

Tu zici că au şi cafea. Nu că mă laud, dar la centrul meu de vaccinare au avut şi Ventolin. Eram extrem de panicată când am făcut prima doză, iar anxietatea îmi declanşează criza de astm. Oamenii m-au văzut respirând şuierat, s-au prins care e problema şi mi-au dat un Ventolin nou-nouţ, în cutie. Mă aşteptam să mi-l ceară înapoi după puf-puf necesar pentru eliberarea căilor respiratorii. Dar nu. “Păstraţi-l”. M-au şi monitorizat jumătate de oră după vaccin, să vadă cum interferează cu astmul. N-a interferat. După ce m-am calmat, astmul s-a retras frumos la depou.

Sigur, ăsta nu e un îndemn pentru naţiune să meargă să cerşească Ventolin moca la centrele de vaccinare, că nu ăsta e scopul. Spun doar că oamenii ăia fac tot ce pot să te simţi confortabil şi îngrijit, iar noi, ca o naţiune de şoşoci, ne batem joc.

Adică nu noi. Noi nu ne batem joc. Peste 70% din populaţie, da. Şi ce e mai grav, îşi bat joc în special de propria lor sănătate. A lor, a familiilor şi colegilor lor de muncă.

Mie, ca creator de content online, îmi displace profund să tratez un subiect over and over again. E ca practica aceea iritantă a famiilor sărace de a face o ciorbă şi a o întinde pe patru zile. Dar când restricţiile scenariului roşu ameninţă să aducă noi dificultăţi economice – e de datoria noastră, a tuturor, să trimitem idioţii din jur să se vaccineze.

Aştept un nou mail sau mesaj în care să-mi povesteşti cum a reacţionat organismul la a treia doză de vaccin, ce efecte secundare ai avut – dacă ai avut – şi cum te simţi.

Mulţumesc,

Lorena.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

5 Responses

 1. Alinpaladin80 says:

  De ce nu se permite cetățeanului să renunțe la serviciile “gratuite” ale sistemului medical de stat? Eu as fi foarte fericit să plătesc cheltuielile medicale cu mine, atunci când apar. De ce trebuie să fiu înscris într-un sistem care îmi ia bani lunar, sistem de care mă feresc oricum, când am o problemă nu la stat mă duc – mă duc la “particulari” unde pe banii mei, eu comand.

  De ce nu este suficient de corect ca fiecare să-și plătească consumația – ți-e rău, ai nevoie de ajutor, îl acordăm, dar vrei sa plătească alții pentru tine? La facturi si mâncare, tot așa faci? Îți plătesc alții ciorba?

  S-ar elimina și chestiunea “se înfundă spitalele cu nevaccinați” – nu vrea să plătească, nu-l bagi în spital. La restaurant nu te primește pe gratis doar ca îți este ție foame.

  Au fost scandaluri după 90 cu copii îmbolnăviți de HIV pentru că au fost vaccinați cu aceeași seringă (“sunt copii, sunt curați, merge”) (unii copii aveau de la părinți, evident)
  Țin minte că atunci când au inceput să ne facă injecții cu seringă individuală, ni se părea o risipă și un lux.
  Pe mine la vaccin trebuiau să ma țină patru persoane adulte, mă întindeau pe catedră ca pe masa de sacrificiu, era asistenta, ajutoarea, educatoarea și încă o educatoare sau două, de la alte clase. Ca să ma prindă ajutau si copii, ma fugărea jumătate de clasa. E greu să ai încredere în “adulți”, “in persoane mature, responsabile” când se comportă așa cu copii. Sigur, ce se întâmpla când eram eu mic a fost o excepție, ceilalți mustesc de bunăvoință în privința aproapelui. Sunt convins că cei de astăzi au doar intenții bune și competente atunci când vor vaccinare cu orice preț. Mie mi-ar fi jenă să pretind altuia ceva, ca să scap eu. Dacă viața mea ar depinde de a cere altuia să se dea un pas mai într-o parte, nu i-aș pretinde să o facă. L-aș ruga, ca propunere, dar nu i-aș pretinde, e diferență. Dacă am ajuns într-o situație proastă, mi-o asum, nu oblig pe altul ca să mă eschivez eu.
  Da, virusul există, unii mor. Sa pretinzi altora să ia măsuri in locul tău, nu este nici realist și nici efectiv – dorești măsuri, te izolezi in casă, poftim. Nu poți sa pretinzi altora sa nu mai iasă pe stradă ca te îmbolnăvești tu. Nu poți sa pretinzi altora să poarte un sac pe cap că poate pățești tu ceva. Responsabilitatea pentru o persoană revine doar acelei persoane. Cei care se consideră la risc, să poarte costume de scafandru, nu sa pretindă altora să respire prin batistă că altfel omoară oameni.
  Repet, oamenii mor, dar fiecare moare pe răspunderea lui.

  • Lorena Lupu says:

   Eu aş fi de acord cu asta, mai ales că am consumat extrem de puţin.

   • Alinpaladin80 says:

    Ai consumul extrem de puțin, dar banii ți i-au luat. Si când o să ai o problemă, o să fi tratată ca un sărac tratat de milă (asta pe banii tăi, plătiți deja, atunci nu va conta). Iar pentru unele lucruri o să plătești oricum, că cică nu se încadrează.
    Motivul pentru care nu permit responsabilitate proprie pentru cetățeni, este ca natural, vor sa aibă sursă sigură si stabilă de bani, indiferent de ce rezultate au.
    Si cum le-au crescut cheltuielile, încearcă să creeze cerere artificială, cu vaccinări periodice, na. Trebuie să realizezi că la nivel de țară, vaccinările și toată șarada asta aduc o groază de bani, cineva trebuie să plătească. Tot noi, evident. Ce primim în schimb, dispar bolile? Nu, doar banii. Boli vor fi întotdeauna, inclusiv covrig ăsta. Orice om răcește dacă e transpirat și il ia curentul, cum anume scăpăm de așa ceva? Am fost răcit de câteva ori pe an, de la naștere până în prezent, nu pot fi convins că e ceva ce dispare cu o injecție minune.

    Exemplu de cerere crescută artificial: salariul pe card. Când băncile erau puține, angajații erau puțini, și salariile le ajungeau. Cum băncile s-au înmulțit, nu le mai ajung banii de salarii. Și bagă pe gât plata cu cardul, ca să aibă activitate in plus.
    Sigur, cardul e bun, să ne închinăm la card. Că la piața plătesc morcovii cu cardul. Dacă vreau bani, banii mei, trebuie sa stau la coadă la bancomate, deschise la anumite ore, aflate în anumite locuri. Banii mei. Da, e o utilitate incredibilă, e de dorit, sunt eu retrograd și nu înțeleg cât bine imi face un card băgat cu sila pe gât. De parcă sunt atât de prost încât nu mă pot duce să-mi fac eu dacă vreau.

    La fel si la sistemul medical, și sistemul de învățământ și sistemul de pensii. Rețeta este aceeași “spre binele tuturor, băgăm pe gât la toți, ca sa ne meargă salariile”. Ce garanție am eu ca banii luați la tinerețe, îmi sunt returnați la bătrânețe? Nici una, sunt bani furați. De ce trebuie să plăteasc un sistem de învățământ, când scot bani din cărat saci cu cârca? Că cu Bacovia nici la McDonald’s pe 60 de lei pe zi nu mă primește? Sunt tot bani furați. Tineretul face școală pe gratis, plătită de noi ăștia care nu din școală scoatem bani, și când fac 18 ani pleacă in Germania la muncă, că na, cu Eminescu nu cumperi un covrig. Dar profesorii au bani, nu e așa, e spre bine nostru un lucru gratuit, plătit de toți, care nu e cerut de nimeni.

    Fiecare sa plătească ce consumă, mai corect de așa nu se poate. E infecțios și trebuie izoletă,sa și-o plătească. Are vulnerabilități medicale? Să plătim toată țara lunar, pentru tataie de 80 de ani, că na, asa e frumos. Mai mănâncă un întreg sistem medical, mai mănâncă si jandarmii, mai mănâncă și ăia de vând medicamente, și ăia care le produc, de ce nu, merge economia.
    Îmi pare rău, dar sunt doar fraude, nimic altceva. Corect economic este ca fiecare să plătească ce are nevoie. Vaccinări preventive care nu aduc nici o certitudine afară de bani încasați, sunt fraude.

 2. E.O. says:

  Excelent articol, ma bucur ca le mai zice si astora cineva, in afara de incrancenatul Mihai Vasilescu.

 3. DD says:

  Dap, si eu sunt de acord sa nu mai platesc la stat asigurari de sanatate, vreau ca banii sa imi fie virati intr- un cont al meu. Ma descurc eu cu plata cheltuielilor de spitalizare in caz de ceva. Si as mai vrea sa-mi fie virati si banii de care nu am beneficiat, retroactiv. Putem oare propune o lege pentru asta ca eu abia astept?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: