Piesa zilei: Bored and Razed

OMG! Yaaaas! A apărut noul single al celor de la The Raconteurs și sună a rock, edgy, bun, protestatar și clasic.

Dacă nici voi nu mai știți cine ține rubrica asta, oh well, this time e Lorena interceptându-se pe fir, pentru că ieri seara, în timp ce eu beam o bere cu niște cetățeni, a ieșit minunăția asta.

 

 

Îl mai țineți minte pe Jack White de la The White Stripes? Poate cea mai interesantă trupă nouă de rock din anii 2000 (cel puțin pentru mine, și desigur, faptul că Jack White era phutabil cu strigături purta o oarecare miză în acest raționament, lol), duetul The White Stripes s-a desființat în 2011, când Jack White a început o carieră solo.

Desigur, glumesc. Jack White îmi place pentru că e un personaj și o personalitate. Are un sound complex și experimental, o manieră de interpretare care umple scena cu vârf și dă pe dinfară, viziune artistică originală și fresh, un timbru distinct – da, m-aș duce să-i văd colecția de timbre, lol – și versuri inteligente și cu mesaj.

Asta îmi doresc eu să văd când aud termenul “artist”. Creatori autentici.

Ei, bine, anul ăsta, White și-a reamintit de o trupă mai veche pe care o crease cu un alt rocker, muzician și autor din Michigan, Brendan Benson. Trupa se numea The Raconteurs, a precedat cronologic The White Stripes în viaţa lui Jack, iar sound-ul lor a mers mai mult pe rock alternativ de garaj. Deşi n-au lansat împreună decât un album, băieţii ăştia din Detroit au reuşit să obţină o nominalizare la Grammy.

Mbun. Între timp, se pare că The Raconteurs s-au reunit, scot album nou, intitulat “Help Us, Stranger” şi frumuseţea asta ritmată, sălbatică şi plină de jvânc e noul lor single, Razed and Bored. E pe critică socială, cum îi şade bine rockului cu mesaj să fie, vocile lui White şi Benson sună minunat împreună şi da, eu ca fan rock sunt în al nouălea cer.

You can always convert me to White privilege, Jack White.

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger