Arome asiatice

Azi,pe Rocultura. aici.

E un articol a cărui primă versiune a apărut deja pe blogul meu. Dar mie îmi place să îmi consider textele un soi de work-in-progress.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. joschilotii says:

  Datorita tie imi incep week-endul extrem de vesela.Chiar acum o sa-mi sun ,,boul,,sa-l scot la pascut 🙂
  Excelenta scrierea ta.Nu ma pot abtine si rad de una singura plimbandu-ma prin apartament.
  Oare , ma intreb eu, cum o sa mai mugeasca Boul de japonezul cand o sa-ti citeasca postul?Cred ca o sa se cam balige pe el 🙂
  Abia iti astept urmatorul post.

 2. Danuta says:

  Se pare ca e adevarat ca suma viciilor ramane constanta.Am renuntat la unele si am descoperit ca tu (blogul, scrierile, personalitatea ta) poti crea dependenta. 🙂

 3. Danuta says:

  Heeei, stai usor, e vorba doar de placerea de a citi ceva in detrimentul altei activitati.Nu interpreta gresit.Te las cu submatrimonialele :))

 4. Lorena Lupu says:

  Prefer să citim ceva 🙂

 5. Lorena Lupu says:

  asta e ca în bancul ăla idiot:

  pe vremea lui ceaşcă beau muncitorii de la combinatul “Drapelul trimfător” de stingeau, dar, pentru a nu se prinde şefii că e vorba de băutură, ziceau: hai să citim ceva.

  Jurnalul lui Gore Pană

  Aprilie 15, 1983

  Azi m-am sculat de dimineaţă, am citit ceva să îmi mai revin după somn… apoi am tras un al doilea citit, că mi se deschisese apetitul… apoi am plecat la muncă.
  Nea Titel: Băi, băeţi, hai să citim şi noi o pagină două să meargă munca mai bine.
  Noi: Hai!
  Şi unul din noi s-a dus la librăria din colţ, să cumpere o traistă de cărţi. Şi aşa… mai o muncă, mai o pagină… mai o muncă… mai o pagină – trece ziua.
  Nea Titel: Băi, nu ne putem duce acasă fără să stăm puţin la bibliotecă!
  Şi ne-am dus la bibliotecă, şi ne-am aşternut pe un citit – nici nu ştiu cum au trecut orele, că au zis ăia că închid biblioteca. Ne-am înjurat că ne iau cartea din mână – şi ne-am dus la altă bibliotecă. Şi la alta. Şi tot aşa – până s-au închis toate bibliotecile din oraş.
  Apoi, ne-am dus la Săndelu acasă – ăsta are tipografie.

  😉

 6. Danuta says:

  Lore, Lore 🙂 🙂 🙂

 7. Danuta says:

  De citit m-am lasat pentru o vreme.M-am trezit desteapta sa-mi ofer umarul pentru niste prietene seduse si abandonate si cum nu prea le am cu textele de alinare m-am gandit sa le dau de baut.Pardon, de citit.Am reusit sa le ametesc bine si sa uite de ce boceau da n-am scapat nici eu prea intreaga pentru ca a trebuit sa ma dau exemplu de cititoare.La cat am bolit dupa……mi-a cam trecut cheful de citit texte amestecate.

 8. Lorena Lupu says:

  Să înţeleg că eşti adeptă a purităţii stilistice? 😀

 9. starlete says:

  arome asiatice si costume de plaja oare merg impreuna in aceasta vara incendiara ?

 10. Lorena Lupu says:

  habar nu am. în schimb, am să-ţi comunic altă chestie. mă deranjează faptul că fiecare comment al tău atinge doar superficial tema postării, şi de fapt e prilejul unei autoreclame cu linkuri.

  Te anunţ că îţi voi edita pe viitor toate comentariile, ştergându-ţi linkurile din ele. Nu sunt panoul publicitar ai nimănui! Singurul link pe care îl voi permite e URL cu blogul tău, la nume.

 11. supravietuitor says:

  Ma doare sufletul cand aud asemenea bancuri care ridiculizeaza la maximum situatia clasei muncitoare din Romania pana in 1989. Daca va imaginati ca proveniti dintr-un lung lant de betzivani care nu faceau nimic decat sa bea pe furis toata ziulica, va inselati amarnic.
  Un studiu obiectiv si nepartinitor va demonstraza ca rata alcoolismului a crescut substantial dupa 1989. Cel mai usor pentru politicienii de ieri si de azi e sa dea vina pe “greaua mostenire”.
  Ati ales calea facila a criticii, fara sa atinge substanta cauzei.Ce sa-i faci, superficialitatea devine a 2-a natura a generatiei tinere !

 12. Lorena Lupu says:

  stimate domn atât de dăjtept, am două obiecţii:

  1. familia tatii avea propriile sonde de petrol, deci am ceea ce dvs. aţi numi “origine nesănătoasă”. Desigur, cum au ajuns amicii dvs. la putere, a încetat să le mai aibă. Dar bunicu’ a fost, totuşi, prot. Nu mai faceţi speculaţii penibile asupra originii oamenilor, că riscaţi s-o daţi în bară – rău de tot!

  2. supravieţuitor – bun nume. nu mă îndoiesc că e tare greu să supravieţuiţi propriei lipse de umor.
  Dar atâta circ şi scandal pentru un banal banc – e o sursă de umor involuntar. Parol!

 13. Danuta says:

  Poate a puritatii distileristice.Glumesc.Cand am motive si persoane dragi alaturi, citesc cu placere.Nu sunt adepta puritatii sub nici o forma de manifestare a ei.Vreau sa simt ca traiesc , chiar daca asta inseamna si durere sau tristete,nu sa ma calugaresc.Iti doresc o saptamana frumoasa, asa cum reusesti de multe ori sa o faci unora din noi.

 14. supravietuitor says:

  Nu sant asa dajtept ca dvs. dar sa stiti ca in 1936 s-a constatat statistic ca 40 % din romani sufereau de analfabetism, 60 % traiau in mediu rural ( probabil 10 % detineau peste 10 hecare in proprietate), restul era proletariat urban , condus de o mana de posesori de sonde, banci ,fabrici si uzine.
  Riscati sa intrati in conflict cel putin cu 85% din populatia Romaniei de azi,cu origine proletar-agricola, care n-au avut “urmasi de urmasi”, probabil ca provin din “betzivi de betzivi”.
  Totusi, asa prosti cum au fost,si condusi haotic, v-au hranit, v-au construit case, metroaie, gradinite, scoli si facultati unde ati invatat sa blamazti tot.
  Sa nu cadeti in patima celui care, vrad sa comoare viermele , a taiat tot marul( s-a mai intimplat in iepoca stalinista , mai multe victime a facut Stalin si bolsevismul decat al doilea razboi in Rusia ).
  Nu confundati proletariatul cu comunismul si nu cadeti dintr-o extrema in alta vrand sa reparati greselile istoriei .

 15. Lorena Lupu says:

  40 % din români sufereau de analfabetism? ei bine, bunica mea a studiat la pension. În fine, asta contează mai puţin.

  Ce mă uimeşte pe mine însă e obrăznicia, da! obrăznicia, căci altfel nu am cum să o numesc – cu care anumite persoane, lăudându-se cu vârsta lor – de parcă asta ar fi aşa o mare realizare, nu un lucru prin care trecem în mod firesc cu toţii – se apucă să insulte tineretul cu diverse “voi nu ştiţi”, “habar nu aveţi”, “n-aţi auzit”, “n-aţi văzut”.

  Când mi-aţi vizitat ultima oară creierul să ştiţi ce anume ştiu şi ce anume nu ştiu, ce anume am văzut şi ce anume nu, ce anume gândesc şi ce anume refuz să gândesc? Cu ce drept presupuneţi lucruri despre mine??

  Să ştiţi că această aroganţă vă descalifică mult ca om. Şi faptul că faceţi atâta tamtam pentru un simplu banc – idem.

 16. supravietuitor says:

  Se pare ca sunteti sortita sa nu intelegeti nimic. N-am sa ma cobor la nivelul de a va aduce injurii, am copii mai mari decat dvs. care respecta varsta, si nu musca din mana care i-a hranit. Sau astea or fi apucaturi care se invatau inainte la pensionul cu care va laudati stramosul. M-ati convins ca sunteti exponentul tipic al unei generatii care nu se intelege nici pe ea insasi, daraminte trecutul.Pacat, domnisoara, stiti vorba cu branza si burduful de caine ( lup).

 17. Lorena Lupu says:

  Deja v-aţi coborât la nivelul de a aduce insulte mai mult decât penibile – şi e trist că nu realizaţi ce faceţi.

  Muşc din mâna care m-a hrănit?? Ei, poftim! Cred că asta e o glumă mai bună decât aceea cu muncitorii. De vreme ce degeaba repet că e o glumă, insistaţi să faceţi dramoletă ieftină pe marginea unui banc.

  Iar câtă vreme gândiţi atât de defectuos, chiar nu mă interesează de ce v-aţi convins sau nu – de vreme ce dvs. păreţi convins dinainte de toate.

  Şi pentru că vreau să îmi scutesc nervii de impertinenţe gratuite din partea unui om care vine să mă streseze cu ideile lui fixe, nu vă mai obosiţi să scrieţi nimic. V-am banat IP-ul. În schimb, puteţi să vă duceţi să mă denigraţi în fel şi chip pe alte site-uri – ca şi alţi indivizi incapabili de dialog, care “ştiau ce gândesc” şi “ştiau ce cred”. (Probabil aveau viză de lucru prin creierul meu, şi nu m-au anunţat. 🙂 )

 18. dreamingjewel says:

  Eu cred că domnul în cauză este … bătrânelul din metrou, de care povesteai în postarea anterioară şi că şi-a zis “supravieţuitorul” ca urmare a tuturor “conspiraţiilor” cărora le-a supravieţuit. Nu ştiu care e emoticonul pentru râs dar imaginează-ţi vreo cinci asemenea omuleti gălbiori care râd în hohote faţă de atâta scorţoşenie nulă şi neavenită câtă a desfăşurat domnul de mai sus.
  P.S. În cu totul altă ordine de idei, cum ţi s-ar părea o leapşa cu începuturi de cărţi? Cele mai frumoase cinci începuturi de cărţi, care te-au sedus de cum ţi-a căzut ochiul pe ele şi te-au făcut să cumperi şi să citeşti cartea respectivă… (I

 19. Lorena Lupu says:

  OOO, jewel, eşti genială. La ipoteza asta nu m-am gândit. Dar poate că ai dreptate. 😉

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: