Nu mă interesează să mă cert

Ieri, un răhăţel uman, cu un blog de exact trei unici, dintre care unul e mă-sa şi restul de doi, el însuşi sub proxies, încerca disperat să-şi facă publicitate pe spinarea mea postându-mi pe perete link la numitul blog de trei unici, unde mă înjura de toate făcutele şi nefăcutele.
Nici măcar nu m-am deranjat să îi răspund. Delete şi block.
Când vrei publicitate şi traficul muncit cu greu al unui blogger popular, traseul corect e să cumperi advertorial.

În continuare, îmi propun să nu mă mai cert cu absolut, dar absolut nimeni. Persoana mea şi lucrurile pe care le fac nu sunt deschise dezbaterilor, pentru un motiv foarte simplu, pe care l-am repetat până m-am săturat eu de monotonie, dar se pare că e nevoie s-o fac în continuare: nu am nici o obligaţie faţă de lătrăul obişnuit de internet şi nu-i datorez nimic. Lătrăul obişnuit de internet nu-mi recompensează efortul cu absolut nimic, drept care are exact zero fundament să-mi strice karma, zenul şi feng şuiul cu pisălogeli nesolicitate.

Ăsta e un blog care îşi propune să ofere entertainment celor care îl apreciază. Subliniez: celor care îl apreciază. Nu mă interesează cooperativa munca în zadar. Nu mă interesează decât fâşia de public care îşi găseşte veselia, râsul şi binele în ceea ce le ofer eu.
“Dar tu trebuie să ţii cont de ce spun toţi”.
Greşit. Statul român trebuie să ţină cont de ce spun toţi, pentru că, guess what, îl întreţii cu impozitele tale. Dai an de an un procent din veniturile tale, şi în virtutea acestui fapt, ai tot dreptul să îi faci reproşuri, să îi demonstrezi sub geamuri, să îi ceri legi corecte şi să îl tragi de urechi când greşeşte.
Eu, în calitatea mea de entertainer privat, am exact zero obligaţii să fac pe plac unui om de care nu mă leagă vreo obligaţie contractuală, şi nu-s nici imbecilă, să îmi asum alte obligaţii decât cele pe care le am real.

În concluzie: nu mă interesează ura, negativitatea şi toxicitatea nimănui. Nu mă interesează să las pe nimeni să-mi mai consume timp preţios cu lucruri de care nu-mi pasă. Nu mă interesează să negociez armistiţiu cu nimeni. Nu mă interesează impresia nimănui legată de cine ar trebui să fiu eu şi ce ar trebui să fac. Nu mă interesează categoria de public cu păreri preconcepute despre subiectele şi atitudinile pe care ar trebui să le aibă un autor, doar pentru că acel autor se întâmplă să deţină vagin. Nu las un amănunt relativ insignifiant din anatomia mea să-mi dicteze ce şi cum să fac. Nu am ales să mă nasc femeie, drept care nu vă permit să mă trataţi în funcţie de asta.

Asta e oferta. Cui îi place, e binevenit. În total, dacă e să adunăm toate reţele sociale, bateţi spre 35.000. Nu-mi pasă dacă rămâneţi doar 5.000 sau dacă deveniţi 500.000 în timp, atâta timp cât vă e clar faptul că al meu conţinut nu e datoria mea faţă de voi (ok, e datoria mea faţă de cei cu care am contracte sau care sprijină blogul), ci un cadou. Cine nu îl vrea, e liber să dea x din colţ şi să frecventeze ofertele altora.

Cert e că nu mai intru în lungi schimburi de replici. Dacă-mi pun mintea, pot strivi verbal pe oricine, dar nu mi se pare că e un efort care să merite deranjul. Prefer bătălii în care să am ceva concret de câştigat. Bătălia “Lorena vs. ratat şomer nr. 4355” e o pierdere de timp şi resurse din start, drept care, nu am de ce să îi aloc energia mea.
Pe viitor, somez o singură dată un cetăţean să nu mă agreseze verbal, iar dacă nu ia notă şi acţiune, numitul cetăţean ia direct ban şi multă sănătate familiei şi apropiaţilor.
“De ce ştergi, n-ai tupeu?”
Ba tocmai că am tupeu. Am tupeu să ALEG unde investesc energie şi unde nu. Am tupeu să ALEG cui îi devotez timp şi cui nu. Iar dacă, înainte să mă iei la hărţuit aiurea, îţi pui o simplă întrebare: “Ce are Lorena de câştigat din asta?”, o să ştii să nu te (şi mă) deranjezi din timp.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. GEORGE says:

    daca cumva te bate gandu’ sa-mi dai ban, promit sa-mi fac un blog unde sa-i invat pe somerii ratati, sa n-o mai zangane aiurea si sa profite in mod profesionist de femei.
    si te mai intrec si-n trafic. :))

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: