Bârfă între fete despre adulter

A: Şi mă uit la X şi Y. Par un cuplu atât de sudat şi de frumos. Sigur între ei nu va exista niciodată adulter.

L: I beg to differ. Între bărbaţi şi femei există o diferenţă majoră. Bine, cu precizarea că nu toţi sunt la fel. Dar femeile au o tendinţă de a se evalua în funcţie de părerile cercului lor intim – prin urmare, dacă o femeie primeşte iubire şi acceptare de la iubit şi cei câţiva prieteni apropiaţi, e perfect ok. Pe când bărbaţii tind să se evalueze în funcţie de ce persoane noi reuşesc să seducă. Bancul ăla cu catastiful de f*tute nu a apărut degeaba.

A: Şi atunci tu spui că toate cuplurile sunt o minciună?

L: Nu. Chiar cred că există cupluri care, după mulţi ani de convieţuire, reuşesc să devină extraordinari prieteni şi să ţină autentic unul la altul, dacă ambele persoane sunt decente şi bine intenţionate. Spun doar că loialitatea nu e totuna cu fidelitatea, cel puţin în cazul unui bărbat.

A: Adică?

L: Sunt bărbaţi care poate că sunt fideli sexual, dar sunt japiţe cu două sau mai multe feţe, şi sunt bărbaţi care îşi externalizează nevoia de explorare sexuală şi sunt de un ataşament şi o loialitate ireproşabile.

A: Hai, fată, că mă deprimi.

L: Păi, tocmai, nu trebuie s-o iei tragic. Pentru mulţi bărbaţi, sexul nu e doar o expresie a afecţiunii, cum e pentru tine, ci un sport de agrement, ca vânătoarea şi pescuitul. Ca şi astea, se lasă cu victime, dar ce augmentare de orgoliu aduce. Ai vreo gelozie pe carasul pe care l-a scos ăla din râu şi l-a făcut friptură? Că eu mai degrabă cred că e loc de compătimire.

A: Mă deprimi şi mai tare.

L: OK, hai să-ţi fac o asociaţie veselă. Shoppingul. Shoppingul e pasiunea aia specific feminină, care îţi încarcă bateriile, te face să te simţi om şi îţi dă din nou senzaţia de swag, cam cum face sexul pentru bărbaţi.

Să zicem că iubitul tău ar avea un magazin, unde ai acces la orice vrei tu. O vreme, te lăfăi cu încântare. Dar orice magazin are un număr limitat de furnizori şi de sortimente. La un moment dat, vei face shopping şi în alte locuri, să testezi şi altceva. Nu înseamnă că nu-l mai iubeşti pe om, că nu e jumătatea ta, ci pur şi simplu, vrei să-ţi diversifici cumpărăturile. Get it?

A: Bine, dar cumpărăturile nu presupun nimic personal.

L: Exactly.

A: N-ai cum să-mi spui că sexul nu presupune nimic personal.

L: Mai fac o comparaţie. Eu îl am pe Pulică. Îl ştii pe Pulică, da?

A: Toată lumea îl ştie pe Pulică.

L: Pulică e pisica mea totemică. E my spirit animal. Dorm noapte de noapte cu Pulică în fund şi stă în braţele mele 80% din timpul pe care-l petrec acasă. Nu-mi pot imagina viaţa fără Pulică. Şi totuşi… hrănesc vreo zece pisici fără stăpân din cartier, şi mă uit la toate videourile cu pisici pe care le pot înghesui în timpul meu liber. Pentru că îmi plac pisicile, pur şi simplu.

A: Aha, şi tu compari relevanţa adulterului în cuplu cu hrănitul de pisici fără stăpân?

L: Strict ca nivel de implicare personală. Că despre asta discutam. Altminteri, nimeni nu se combină cu femei de mila lor.

A: Deci, iubirea adevărată nu există?

L: Ba da. Dar nu prea are legătură cu sexul.

Foto: pixabay.com.

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Joker says:

    Dureros, dar adevarat.
    Din pacate insa, educatia primita de acasa si din societate e deficitara. Trebuie sa te prinzi singur, ca iubirea e una si sexualitatea e alta, si ca rareori vreuna din ele are tangente cu principiile morale general vehiculate si acceptate. Uneori dureaza zeci de ani, alteori o viata.

  2. Ana says:

    Ete na! Sa vina cu toate bacteriile generatoare de cancer cervical la mjne…..

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger