Băşini dăltuite în aer, precum stânci milenare

Nu înţeleg de ce unii oameni care ţin neapărat să se dea culţi au un nesaţ faţă de condeiul gogonat.

Să definim întâi condeiul gogonat.

Condeiul gogonat nu are nimic de spus. Textele lui nu au idei, nu au emoţii, nu au intrigă, nu îndeplinesc niciuna dintre funcţiile de bază care diferenţiază un text de o claie de cuvinte. Şi atunci, condeiul gogonat încearcă să compenseze pentru toate acestea cu un exces de figuri de stil. Cu cât mai exagerate şi mai penibile, cu atât îi sună mai bine. Condeiul gogonat, ca şi piţipoanca de Dorobanţi, se simte gol. Ştie că nu are nimic de oferit lumii. Şi aşa cum piţipoanca se umple de silicon şi botox, condeiul gogonat se umple de figuri de stil.

Din păcate, socoteala de acasă se potriveşte prea puţin cu cea din târg. Şi buzele Marinelei Niţu, ca şi textele condeiului gogonat, izbutesc doar să ne stârnească hohote de râs. Ambii oferă, până la urmă, ceva omenirii. Dar exact ce nu îşi doresc.

Să-l vedem pe condeiul gogonat în acţiune:

“Ieri m-am tuns. Frizerita avea alte maini, alte palme. Imi vorbea despre copii. Noi nu avem copii, zeii au scris vietile noastre intr-un orfelinat. Acolo, in timp ce-si beau cafeaua intr-o dimineata tampita, s-au gandit ca noua ne-ar sta mai bine pustiiti. Sa coloram lumea vesnic inlacrimati. In primul vis in care am facut dragoste am crezut ca vom fi in stare sa stergem destinul cu o guma si sa ni-l scriem din nou, apoi mi-am dat seama ca desi tu esti o zeita, eu n-am cum sa fiu zeu. Un zeu nu pacatuieste si nu arde clipele. Un zeu nu lasa lucrurile in voia intamplarii. Un zeu nu se ascunde sub patura cand vantul spulbera perdelele. Un zeu nu latra noaptea ca un lup.”

A se remarca:

-emfaza fără sens
-sentimentul de jale mimată, forţat şi prea puţin veridic
-lipsa unei idei coerente, care începe, continuă şi ajunge undeva.

Iar zeul care nu latră noaptea ca un lup, spre deosebire de spiritul care urlă ca lupu’, e de o rară poezie.

“Trenul in care te-ai urcat te-a dus in nori, iar celalalt pe mine m-a ingropat in pamanturi. Aici doar inima mai bate la fel, dar nu aud nici o chemare.

Băieţaş, dacă te duceai pă la nişte ore de anatomie de-a opta, îţi explica profa că, după ce crăpi, inima încetează să bată. Sau personajul e o râmă, vreo coropişniţă, ceva, caz în care îmi cer scuze. 😀

“Filele mele negre se vor colora sub ochii tai portocalii, vor prinde viata prin irisii tai portretizati, vor reusi in sfarsit sa respire. Niciodata nu mi-a fost mai greu sa traiesc decat acum cand esti departe. M-am parasit pe mine insumi ca sa incerc in visul meu cretin sa descopar o comoara.”

Recunoaşteţi că lirismul irişilor portretizaţi v-a spart, nu? Şi pe noi. De râs.

“Rebecca era imbracata in totalitate de Adidas, avea un tricou dintr-un material usor, de culoare portocalie care-i acoperea sanii abia inmuguriti, dar incredibil de bine slefuiti, o pereche de pantaloni trei sferturi albi ca marmura si pantofi sport in acelasi orange cuminte si viu. Imi dadea senzatia ca lucreaza la o promotie sau face un fel de reclama la produsele acestei firme. I-am intins pachetul cu mana dreapta, ridicand cortina neagra si am lasat-o sa extraga un Dunhill. Degetele i s-au mulat pe tigara ca o ultima piesa integrata intr-un lego. Bineinteles, i-am intins si un foc dar mi-a facut un semn discret sa ma opresc: nu e nevoie, are.
Ce sculptor reusise oare, cu atata dibacie, sa dea nastere acelei stralucitoare figurine de ceara? Simteam cum viata mi se pierde in cladestinitate, iar veleitatile mele erotice, tot mai puternice, aveau sa sfarseasca in ghearele hidoase ale unei dame de cartier…”

de pantalonii de marmură şi de sânii şlefuiţi cu şmirghelul am făcut deja mişto mai jos, în comentarii. Oranjul deopotrivă cuminte şi viu (cum o fi asta?), degetele care se mulează pe ţigară ca bucata “integrată” (deci, integrată, da?) în Lego şi ghearele hidoase ale damei de cartier îl pierd pe erou, nu în clandestinitate, ci în ilaritate. Dar na, puteţi voi să găsiţi pasaje infinit mai penibile pe http://rasarit.wordpress.com, unde umorul involuntar a ajuns la “the next level”

Şi sincer, mi s-ar fi fâlfâit glorios (scrieţi, fraţilor, cât de prost vreţi / puteţi), e loc sub soare pentru toată lumea – dacă acest rigă al limbajului de lemn nu şi-ar fi găsit să-mi dea lecţii de scriere ieri.

Nu putem decât să ne imaginăm o scenă de familie din viaţa condeiului gogonat (CG)

Mama: E gata masa!
CG: Stai, născătoare a mea care prin groapa-ţi moale şi căptuşită de falduri stacojii îmi deteşi spiritul care urlă ca lupu’, să termin o întorsătură frizantă de geniu de pe blogul meu unduitor ca o mătase a glandelor lacrimale.
Mama: Hai, Ionele, că făcui sarmale.
CG: Sarmale! Aceste mici miracole ale învăluirii prin îmbrăţişarea tandră şi nemuritoare a foii ridate şi fremătătoare de varză…
Mama: Nu, Ionele, le făcui cu foi de viţă.
CG: Viţa, coroana zeului Apolon cel cu coadă de tigru şi testicule ca catifeaua simţurilor învâltorate într-o noapte paradisiacă şi infinită de stele ce cad, prăbuşindu-se în oceane de sfânt meclem.

(Oops, scuze, cu ultimul cuvânt am ieşit din personaj. Reintru acum!)

Mama: Băi, Ionele, citii şi io Legendele Olimpului de Alexandru Mitru şi parcă viţa era a lui Dionysos.
CG (dispreţuitor): Ce e acela citit? Cititul e pentru spirite meschine şi incapabile de a transversa zarea cugetului ce străluce precum ravene pline de vin alb al nesfârşirii clipocitoare. Mamăă, ce bine a sunat asta, stai s-o notez pe blog.
Mama: Hai, mă, Ionele, că se răceşte mâncarea!
CG (o priveşte şocat): Mamă, ai alte mâini, alte palme, alte degete. De ce mâinile tale, mamă, sunt albastre cu pătrăţele albe? Ce zeu al oportunismului mic-burghez te-a blestemat?
Mama: Ce-ai, mă, copile, nu-mi recunoşti mănuşile de bucătărie?

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

  1. coramica says:

    Vai, oare o fi citit ce ai scris?

  2. Lorena Lupu says:

    Textul ăsta nu e pentru el, coramică, e pentru tine şi alţi oameni care măsoară valoarea textelor după cantitatea de băşini din ele. Nu vă distingeţi cu nimic de ăia care preţăluiesc muierile după volumul de botox / silicon.

  3. coramica says:

    Ba pardon! Eu nu pretaluiesc muierile, eu pretaluiesc barbatii dupa cat de barbati sunt si dupa cantitatea de inima si bun simt(nu neaparat in ordinea asta).

  4. o says:

    :))foarte tare…dar mai am niste neclaritati. 1.cum sunt sanii abia inmuguriti, dar slefuiti?
    2.era sigur vorba de adidas? nu cumva era adibas sau didibao?
    3.avea si budigai de la adidas?
    e incredibil, de cand cu moda asta a blogurilor e plin netu de penali cu pretentii de mari literati. ce dracu sa transmiti cand o imbraci pe aia ca pe o cocalara si ii slefuiesti sanii?!

  5. coramica says:

    Si apoi, inca o faza(o sa zici ca-ti fac morala, scuze pt asta): tu-l condamnai pe Mihai Apian si pe altii pt ca luau fragmente de pe alte bloguri si le criticau. Acum, faci tu asta, nu stiu de ce. Mie mi-a placut ce scrii tu, dar poate la altul nu-i place, de ce sa te superi? Tu scrii realist, altul scrie sentimental, oare nu e dreptul lui? Sunt pe net bloguri care chiar au “o cantitate de basini, cum le zici tu”, acum ce sa fac daca asta nu mi s-a parut ca are? Si baiatul nu mi s-a parut ca iti da lectii de scris, doar a zis ce a crezut. L-ai banat si gata, dar nu e frumos sa extragi acuma fragmente din blogul lui si sa le expui ca pe ceva scarbos, cata vreme el nu a facut-o. Ai tu momente in care ai un fix cu o persoana sau alta, asa mi se pare. Daca e asa, bun, nu iti mai raspund nici eu, ca si cu mine ai o problema in ultima vreme. Poti sa-mi dai un ban, fara probleme. Numai bine!

  6. Dar vai, ce avem aici?
    Dar vai al cui este acest audii (cu doi de ii ce plm) hahaha?

  7. Lorena Lupu says:

    coramică: ia mai citeşte replica mea anterioară şi încearcă să deduci ce am vrut să spun.

    o: 😀

  8. Lorena Lupu says:

    coramică devenită isterică şi stridentă: de când a ajuns “sentimental” o categorie stilistică? :)))) a, da, de când a devenit chicklit-ul o subspecie literară. (măcar chicklit-ul are umor şi nerv.)

    nu am o problemă cu tine, am o problemă cu gusturile tale penibile. atât.

    vreauultimulloc: dacă deja faci hahaha, du-te pe blogul omului şi o să faci HAHAHAHAHAHAHA (unde ha va tinde la infinit).

  9. Bianca says:

    Imi pare rau, dar nu pot sa citesc pana la capat ce a scris acest “geniu neinteles”… am buzele crapate si imi vine greu sa ma abtin din ras! :))

  10. Umorul involuntar nu e pe gustul meu, cred ca sufar de remuscari de cand am ras in copilarie de un handicapat.
    Domnul in cauza ma intristeaza, iar traficul pe blog trebuie sa il meriti.

  11. danboeriu says:

    în ceasuri vesperale, cu ochii-n răsărit
    scrutez bezna totală şi sufletul meu dosnic
    pe când iubita-mi dulce se mângâie la clit
    şi calm sloboade-n casă un pârţ megalo-cosmic.

  12. Liviu M. says:

    “p-ala cu danhilu jur ca l-am vazut in statia autobuzului 139, la APACA. l-am recunoscut dupa maimuta. macac mai exact.” 🙂
    acu’ tre sa recunosc, daca n-ar exista “el” m-as simti ultimul prost. asa macar pot sa zambesc.
    PS : mi-a placut mult. am desfacut o bere 🙂

  13. WaTzaP says:

    Eu nu reusesc sa redau o conversatie imaginara a persoanelor de care-mi bat pula. Dar dialogul ala a fost mortalex. muhaha

  14. mna, alex says:

    in lumea lui CG , lupul nu urla , latra. Nu poti sa te joci asa… cu toate… ehh….putin respect, tousi. cu pseudo-filoszoficii astia e greu.

  15. Roxana says:

    Sa ii raspund eu simplu coreimici ( daca ast o fi forma coresta ) ca simt nevoia:

    Vii pe blogul omului si citesti, apoi tragi o flegma, ca un Atoatestiitor ce te crezi. Te astepti cumva sa primesti multumiri sau sa ti se intoarca celalalt obraz, dupa indemnurile biblice ( asta am bagat-o din top, nu sunt sigura ca in Biblie e mentionat ) ?
    Esti cretin atunci.Si acum.Si-ti meriti soarta.

    Legenda:
    – Cel care trage flegma, Atoatestiitorul, cretinul = subiectul postarii in subsolul careia ne jucam.Nu altcineva.

  16. Roxana says:

    Scuze, revin, tot catre coramica:

    Esti la fel de cretin ( la modul general )si in cazul in care trimiti un comentariu, 10, 100, numai de dragul de a intra pe sub pielea “autorului”.Nu ai nimic de spus, dar spui.Numai ca lucrul acesta plictiseste, nu spui nimic concret , dar trebuie sa faci act de prezenta..

  17. Amenth says:

    Acuma sincer, textele lui sunt atat de obositoare incat comentariile Lorenei par cate o pauza de tigara. De-acum stiu ce sa iau pentru insomnii.

  18. thecreatrix says:

    atâţia oameni necăjiţi pe lumea asta 🙂

  19. coramica says:

    @ Roxana – nu stiu cine esti, poate ai alta identitate, dar ia mai du-te tu dracului cu fazele tale slabe de blonda! Cu oamenii de nimic nu discut

  20. Roxana says:

    coramica: prima interventie a mea pe blogul Lorenei ( pe care il citesc de mai multa vreme fara sa fi lasat vreodata vreun semn) a fost legata de comentariile tale, care pe mine, cititor linistit, ma scoteau din sarite, pentru ca intrerupeau enervant sirul comentariilor altora, comentarii super tari, sau hilare de-a dreptul, etc.

    Am observat de asemenea ca Lorena a fost de-a lungul timpului deosebit de ingaduitoare cu tine, lucru pe care vezi bine ca nu-l ofera cu asa mare generozitate.Si ar trebui sa ii spui multumesc, pentru ca din aproape toate comentariile tale nu reiesea decat un singur lucru: cersitul atentiei. Iar acum mi se pare ridicol sa incerci si tu sa tragi o flegma, sa fii tare.Stii de ce mi se pare ridicol? Ca nu te crede nimeni in stare, deci nu se ia in considerare.
    (Scuze de atatea offtopicuri).

  21. Lorena Lupu says:

    roxana, puteai să îi ocoleşti foarte simplu comentariile. nici unul dintre ele nu e lectură obligatorie.

    eu înţeleg să respect orice tip de cititor – atâta timp cât nu devine obraznic. Neputinţa nu e vina nimănui; pentru impertinenţă, însă, nu există scuze.

  22. Radu says:

    ” basini daltuite in aer ” … n-a fost un film chinezesc, pe vremuri ?
    mi se pare ca l-am vazut la o gradina, unde se permitea consumul de bere.

  23. coramica says:

    Lore4na, imi cer scuze pt iesirea nepotrivita, daca tu imi ziceai o chestie, nu comentam. Dar asa cum nu iti cinvine tie sa vina un anonim, cum zici tu, sa te bazaie, nu imi convine nici mie. Nu mi se pare ca cersesc atentie. Daca mi-a placut un blog si am venit sa comentez pt ca mi se par interesante subiectele, nu inseamna decat ca imi plac si gata. Dar Roxana nu are treaba cu asta. Ce, pe blogul ei am venit? Sa ma ocoleasca! Si vad ca va tot deranjeaza porecla mea, nu stiu de ce, dar am observat. Numai mistouri si mistouri. Cred ca in spatele Rpxanei e o alta persoana, pt ca respectiva tot facea misto de mine mai demult, nu stiu de ce a vrut sa ne vedem si in realitate, ca sa barfeasca si cu altii probabil. Nu credeam ca acest blog se transforma intr-unul de barfe si e pacat. Nicio problema, nu e musai sa il mai citesc sau sa mai comentez. Sa nu o deranjez pe numita Roxana, probabil.Foarte bine, eu is proasta, voi sunteti destepti, e bine ca mai am ceva de invatat de la voi, ca debordati de inteligenta. Ce sa-i faci, e greu sport tenisul

  24. Lorena Lupu says:

    ţi-am desfăcut o dată un comentariu în propoziţii, să îţi arăt ce au oamenii cu tine, şi ţi-am arătat: trei clişee pentru a formula o opinie. pot înţelege de ce unor oameni li se pare obositor. dar ăsta e stilul tău, ţi l-ai format în 40 de ani, nu am cum să îţi cer să te dezveţi de el în câteva zile.

    de asemenea, pot înţelege de ce unor oameni li se par obositoare comentarii de genul “bună, uite eu acum fac clătite, ieri m-a durut capul, azi mă junghie pe la spate”. eu nu găsesc nimic insultător în ele, deci le las – lor li se par plicticoase.

    pot înţelege de ce li se par enervante comentarii de genul “da, şi eu fac pipi cu capacul lăsat” / “da, şi eu respir aer, nu brânză de vaci” / “da, şi eu fac salata de roşii tot cu roşii”. pe mine nu mă deranjează, dar pot înţelege de ce îi deranjează pe alţii.

    blogul ăsta nu se transformă într-un blog de bârfe decât în mintea ta. ce-s acelea bârfe? mă întâlnesc eu cu Roxana să te bârfesc pe tine? nu.

    aaa, că râdem cu Ostap când afirmi despre blogul unui grafoman penibil că e de nota 10 – na, nu ai cum să nu râzi. ştiu, în realitate e trist când un profesor de română nu ştie să distingă între un condei bun şi impostură ordinară – nu e nimic de râs în asta. dacă predai orice altă materie, nu era nici o chestie. dar când eu îţi înşir criterii calitative pe care textul ăluia le încalcă flagrant, şi tu, om care a studiat literatură la facultate şi o predă altora, îmi răspunzi că scrisul lui lipsit de coerenţă, de logică, de mesaj, de emoţie subliminală se încadrează în categoria stilistică “sentimental”, îmi dau seama că ţara asta e, într-adevăr, un loc foarte trist.

  25. coramica says:

    Am spus ca nu ma mai bag si nu ma mai bag! Distractie placuta

  26. coramica says:

    A, iar mie mi-e de-a dreptul greatza cand unii comentatori sunt mereu cu carnea in gura(nu aici, dar au mai fost postari unde…Astea-i plac Roxanei, poate, eu sunt vegetariana

  27. Lorena Lupu says:

    După ce ne-au luminat Baudelaire şi Arghezi vizavi de estetica urâtului, după ce Henry Miller şi Bukowski au scris cu talent în cel mai argotic limbaj din lume, remarcile astea caustice legate de argou sunt complet neglijabile.

    Da, înjurătura e un instrument literar perfect viabil, când este folosită în contextul unui mesaj coerent. (Şi un instrument de comunicare perfect viabil pentru cei care optează pentru el). Asta nu înţelegi tu, coramică. Ratezi sistematic pădurea din cauza copacilor.

  28. Lorena Lupu says:

    faze slabe de blondă? mie mi se părea că:

    -un pulifrici anonim ca răsărit nu avea nici un drept să facă pe interesantul pe blogul unui scriitor cu o oarecare notorietate

    -într-adevăr, un comment gol de conţinut e absolut plictisitor.

    deci roxana spune lucruri absolut întemeiate. şi de când trimiţi tu oameni dracului pe blogul meu?

    apropo, să revenim la ce aberai mai sus: unde am zis eu că nu e ok să citezi de pe blogul altuia, dacă MENŢIONEZI AUTORUL? Dacă textele ăluia erai atât de geniale cum spui tu, şi nu mostre rizibile de grafomanie, citatele ar fi trebuit să mă contrazică. de ce oare nu o fac?

  29. ionut.dmi says:

    “…Sau personajul e o râmă, vreo coropişniţă, ceva, caz în care îmi cer scuze”

    asta a fost mortala! :)))

  30. Roxana says:

    Draga coramica,nu stiu despre ce vorbesti cu intalnitul si identitati false si mistourile Asuma-ti imaturitatea si trateaza-ti sindromul persecutiei.Este inutil sa incerce cineva sa te faca sa vezi. Ramai oarba, daca te simti bine.La o adica nici eu nu sunt vreo iluminata, incercam ca-ntre oameni sa-ti raspund la niste intrebari.Nu este cazul sa te aprinzi, sau sa fabulezi pe tema identitatii mele.Este ultimul lucru pe care ti-l transmit, pentru ca deja ocupam un spatiu care nu ne apartine cu niste lucruri, se pare, inutile.

  31. valer says:

    🙂 🙂 🙂
    mie mi-a plăcut faza cu mănuşile

  32. TheCreatrix says:

    pe net sunt multe roxane 🙂

  33. Lorena Lupu says:

    roxana: tot ce îi spui tu acum i s-a spus de mii de ori. repet – mi se fâlfâie dacă oamenii delirează, atâta timp cât nu-s obraznici. mie îmi place să-mi povestească lumea cum face ciorbă de perişoare.

    dar să fii atât de prost calificat în propriu-ţi domeniu e ceea ce mă face să ridic o sprânceană. Dacă un profesor de matematică nu ştia să îţi definească funcţia bijectivă, nu ajungea profesor de matematică. un tip care nu ştia să facă diferenţa între fenolftaleină şi turnesol nu ajungea profesor de chimie. etc.

  34. Cititoru says:

    *mehlem

  35. Ursul says:

    Eu nu știu ce pula mea, impunătoare ca turnul Eiffel într-o zi toridă de vară, aveți cu stilul de scris al răsăritului.

    Descrierea Rebeccăi mi se pare de un sublim, frate cu un lemur bătrân și înțelept. Este frumos! Este înălțător ca Jon Bon Jovi acompaniat de mii de maimuțe angelice pe câmpia Panoniei. Eu chiar mă văd ridicându-mă de pe dânsa, sauv ca adierea unui vânt de primăvară și înmânându-i cu tandrețe mirifică fișicul de bancnote de 10 Euroi. Fără număr, i-aș șopti, ca un leu ale cărui coie tocmai s-au golit cu viteza unui TGV furios.

    Iar paragraful cu trenurile mă gâdilă pe cortex (-ul, imens ca Uranusul ce gravitează în jurul soarelui), datorită mirobolanței aplicate perpendicular de către autor.

    Oh, btw, conversația dintre CG și mă-sa e genială! Am râs 5 minute și 24 de secunde, ca lupul care urlă la lună o noapte întreagă, nepăsându-i de eventualele pericole, deoarece inima i-a fost sfâșiată de o lupoaică meschină și perfidă precum o coajă de nucă de cocos.
    Parcă ziuaseara-i mai frumoasă acum. 🙂

  36. animal00 says:

    daca nu iti da mail ca te da in judecata am vro 3-0 😀

    daca nu iti da mail sa te anunte ca ma-sa era sa moara dupa ce a citit ce ai zis de odorasu…am duar 1-0 😀

  37. Vlad says:

    Unul dintre cele mai enervante lucruri cu putinta este sa vrei sa faci pe desteptul si, din cateva motive, sa nu-ti iasa; comentariul lui “Ursul” mi se pare o scolareasca demonstratie a acestui fapt. Bine macar ca e scris ingrijit – sau poate ca tocmai asta e cu adevarat iritant?

  38. Ursul says:

    Moamă! 🙂 Vlad, (bănuiesc că nu-i o problemă că mă adresez direct ție, nu?) explică-mi, te rog, care sunt cele cateva motive pentru care ai simțit nevoia de a fi condescendent cu mine.

    Și în cazul în care dai curs acestei invitații, hai să nu umplem secțiunea de comentarii a Lorenei cu discuțiile noastre, care nu privesc și nu interesează pe nimeni și să găsim un alt mediu în care să comunicăm. OK?

  39. dariopecarov says:

    ahahahaha! pana amu’ m-am ferit sa comentez, dar hai ca asta m-a distrat peste masura!

  40. Ursul says:

    Revin. Vlad, știi ce!? Las-o baltă! Nu merită. Primul răspuns l-am dat fiind prins în focul momentului. Ar fi școlăresc să ieșim în curtea școlii ca să ne împingem și să ne înjurăm.

    Câteva clarificări însă:
    1.Nu am încercat să fac pe deșteptul. Nu am de ce. Sunt.
    2.Mi-a plăcut post-ul Lorenei, m-a amuzat și am vrut să comentez. De asemenea, penibilul și lipsa de naturalețe a textelor originale m-au făcut să vreau să încerc și eu o astfel de scriitură. La mișto! Dacă mi-a ieșit sau nu, nu pot judeca eu. Tu ai fi putut, dacă n-ai fi fost un imbecil cu aere de superioritate.
    3.Să nu bei bere și apoi să mănânci pepene murat, înmuiat în iaurt.
    3.Ce ți-am scris la punctul 3 nu are legătură cu conflictul nostru. E o chestiune de bun-simț.
    4.Dacă a fost atât de enervant comentariul meu, atunci nu ar fi trebuit să-l citești. Dumnezeu te-a înzestrat cu liber-arbitru. Puteai să te oprești după primele două propoziții și salvai niște neuroni.
    5.Având o problemă cu mine, ar fi trebuit să te adresezi corespunzător. Nu lor, altora, Lorenei, sau pereților, ci mie. Sunt și eu în cameră.
    6.Dacă te-am iritat, ia-ți o Nivea.
    7. @Lorena Scuze! N-aș fi vrut să intru în polemică cu nimeni, dar nu puteam să refulez tot. Dăunează la doxă. 🙂
    8.Un călduros Mow!

  41. Lorena Lupu says:

    a, nu, simţiţi-vă liberi să vă certaţi cât vreţi. 😀

  42. CHARLES says:

    Uite cum a furat-o si CORAMICA , una din yesmen-ii acestui blog.
    Asa se scrie istoria !
    Morala: nu incercati sa lingeti cururi, ca va treziti c-o luati in gusha !

  43. Lorena Lupu says:

    uite cum ţi-o iei tu în guşă fără să fii yesman-ul nimănui. mori în chinuri, ţărane prost!

  44. apocris says:

    Vreau sa prind ziua in care ISP-istii de la noi sa ceara vreo 200 euro sa-ti deschida o conexiune si dupa aia inca cel putin 20 euro pe luna ca sa ai teava de net (la 20 euro d-aia slaba). Exact cum e in partea ailalta. Ai mai vedea atatia mazgalitori pe peretii www-ului? Nooo, deloc. Romania a ajuns raiul conexiunilor broadband si nu inteleg de ce, cand in vest astfel de conexiuni costa, nu e gluma. Singurele efecte vizibile sunt cresterea infractiunilor informatice (de fapt talharii online) si mutarea cetelor de cocalari din fata blocului si de pe santuri in mediul virtual. Intr-un timp ma distram (enervam) si eu citind aberatiile unora care abia isi silabisesc numele de pe CI. Acum mi-a trecut. Daca s-a dat net la tot bizonu`, RDSHU sa traiasca!

  45. apocris says:

    Sunt misto si aia care au bloguri pe teme de informatica si sisteme de operare dar ei nu stiu ce e ala un kernell sau nu cunosc nici macar in linii generale structura unui OS si cum interactioneaza cu masina. Dar e firesc in tara in care un medic e platit cu 600 RON si un ins ca Boc isi permite sa se pise pe inteligenta (pilotii, profesorii, medicii si alte categorii cu ceva mai multa carte nu dau cu coasa, deci sunt nesimtiti).

  46. Lorena Lupu says:

    şi ştii, mai e o chestie.

    există categoria aia de inşi (Charles ăsta, care s-a perindat sub multe nickuri pe acest blog) care nu-s prea dotaţi la etaj, dar au impresia că dacă te aprobă nefiltrat prin prisma judecăţii lor, tu le datorezi recunoştinţă pentru aprobarea nefiltrată.

    nu, amice, nu datorez nimic pentru “da”-uri bovine. acest blog este pentru lume care se regăseşte în ceea ce povestesc eu. Ăia nu au senzaţia că tre’ să le plătesc taxă lunară pentru “da”-uri – pentru simplul fapt că văd într-adevăr lucrurile aşa cum le văd eu, şi atunci avem o viziune comună.

    În schimb, când cineva îmi dă “da”-uri şi apoi îmi scoate ochii cu ele – deci el făcuse un act de făţărnicie în faza întâi, deducem noi – îmi vine să iau o mitralieră şi să-l rad de pe faţa pământului. De ce morţii mă-tii nu te duci pe blogul unuia care să abereze ce vrei tu să citeşti?

  47. apocris says:

    Muahahaaaaaaaaaaaaaaa, zilele trecute am descoperit un videoclip, una Alessia, deci m-a dat pe spate. Am ramas lat de ras:>>>>>>>>> Face furori acum la cocalari. Zice trei rahaturi in greaca – Boro na supo, den tello giasena, boro na supo den tello kanena si apoi trei stalcite in engleza. Si gata. Faza cu greaca e tare. Vrea sa spuna cica, “Pot sa spun, nu te vreau, Pot sa spun, nu vreau pe nimeni (pe niciunul)” Traducerea e aproximativa, oricum cuvintele alea insirate din greaca, sunt insirate gresit. Pai daca nu vrea nimic si pe nimeni de ce dracu tre` sa polueze sonor ambianta?

  48. apocris says:

    Aaaaa, gata m-am prins, voia doar sa ne arate curu` pe galagie. Zii bre asa, ca nu pricepeam de ce atata zgomot si sudoare:>>>>

  49. coramica says:

    Nu, nu sunt un yesmen al acestui blog, pur si simplu imi placea ce se scrie, iar pe Lorena nu sunt suparata. M-a suparat acea Roxana cu fazele ei de 2 lei. La o adica, draga Roxana care si-a mancat banana(ca in cantec), afla ca MSR si MSF. Bye!

  1. September 28, 2010

    […] Read more: Băşini dăltuite în aer, precum stânci milenare […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading