Piesa zilei: Independent

Bună, sunt Andreea şi administrez pagina de Facebook a Lorenei. Eu îi postez textele când are ban pe conturile personale. Nu vreau link la social media mea pentru că nu mă interesează celebritatea şi nici reports de la hateri, şi nici texte de la necunoscuţi.

Pasiunea mea este muzica. Şi nouă, şi veche, şi tristă, şi veselă, şi dance, şi pop, şi rock, şi de toate felurile. Tata şi mama mi-au poluat creierii cu winamp de când erau gravizi cu mine şi din winamp urla orice.
Eu o să vă postez o piesă pe zi şi o să vă spun ce simt eu în legătură cu piesa asta.

Azi o să ascultăm împreună “Independent” de Deliric & Silent Strike.

 

 

Mai aud uneori că rapul românesc are versuri proaste şi fără mesaj. Dacă cineva chiar crede asta, nu îl condamn, pentru că nimic din ce auzi pe radiouri nu dovedeşte contrariul. Dar România are o foarte puternică scenă underground, iar o parte din numele care circulă acolo au început să intre şi în mainstream, acolo unde ar trebui să le fie locul.

Unul dintre aceste nume este Deliric.

Piesa asta e o declaraţie de independenţă pe care noi, cei pasionaţi de orice formă de artă, ar trebui s-o învăţăm din cartea de istorie. E un mod de a refuza orice formă de compromis şi de jumătăţi de măsură umilitoare, pe care ar trebui să-l practice orice artist. Normal că nu-i învinuiesc pe cei care nu reuşesc, că trebuie să plătească şi ei facturi, ca noi toţi.

Dar când asculţi o piesă ca asta, şi vine valul ăla de furie pe care nu îl poţi mima şi care nu se transmite aşa decât dacă e din suflet, înţelegi cumva de ce a apărut hip hopul ca gen. Ăsta e spiritul.

Şi când ascult piese ca asta, îmi spun că uneori îţi apar dificultăţi în viaţă special ca să te provoace şi să scoţi mai mult din tine. Ce ar fi fost Deliric dacă l-ar fi luat din prima în braţe Mediapro Music? Încă un figurant cu ifose şi atitudini.

(Notă Lorena: Lol, nice try.)

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram. Sau, mai nou, devino parte a comunității mele pe Reddit.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Morbo says:

    Tre sa plătească facturi, dar după aia dacă unii ne dam ochii peste cap când se autodenumesc artiști, sa nu se supere.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger