BCR, sau hoţia pe faţă

UPDATE: S-a rezolvat. Oamenii din BCR au primit reclamaţia, au înţeles raţionamentul şi au deblocat contul. Mulţumesc. 

Eşti client BCR? Felicitări. Împuşcă-te. Orice operatoare de căcat de la cea mai de căcat bancă din România se va şterge la cur cu tine şi va urina cu jet pe solicitările tale, în virtutea “siguranţei tale”.

Am tastat greşit PIN-ul pentru operaţii online şi mi s-a blocat contul. Ce trist, ce nasol. Mă duc la un sediu BCR.
-Vă rog să-mi deblocaţi contul, că nu-mi pot accesa banii.
-Ne pare rău, va trebui să sunaţi la numărul special şi să cereţi de acasă să vi se deblocheze tokenul.

Bun. Ajung acasă. Număr special. Cum vă numiţi? Îi spun. Cod numeric? Îi spun. Codul de utilizator? Îl spun. Întrebarea secretă?

Ce întrebare secretă?

Păi aveţi o întrebare secretă.

Şi îmi amintesc, vag, că acum 6 ani, când m-au pus să-mi fac contul, parcă îmi ceruseră şi aşa ceva.

Habar n-am care e răspunsul la întrebarea mea secretă şi nici nu mă interesează. Deblocaţi-mi vă rog contul.

Nu, fără răspunsul la întrebarea secretă nu vi-l deblochez.

DE CE???

Pentru siguranţa dvs.?

W
T
F
?

PĂI NU VĂ CEREAM O INFORMAŢIE CONFIDENŢIALĂ, NICI SĂ-MI DAŢI VREO PAROLĂ SECRETĂ, VĂ CEREAM SĂ-MI DEBLOCAŢI CONTUL. CU PAROLELE MELE, PE CARE NU LE ŞTIU DECÂT DACĂ EU SUNT EU. DAAA?

Ntz. Mergeţi la sediul BCR.

Păi de acolo vin. Câte drumuri trebuie să fac să am acces la propriii mei bani?

Mai mergeţi o dată.

Doamnă, reluăm. Nu v-am cerut nici o informaţie secretă. V-am cerut o operaţie care oricum nu i-ar facilita unui eventual străin accesul la banii mei. Deblocaţi naibii contul ăla, că nu pot avea acces decât dacă-mi ştiu parolele.

NU!

Asta de la banca care, acum un an sau ceva, încerca să bage penalitate pe cont inactiv dacă nu efectuai nici o operaţiune într-o anumită lună. Deci, să ne înţelegem. Dacă activai intens, era comision pe mutatul banilor dintr-un cont în altul. Dacă nu activai, ar fi fost taxă şi mai mare pentru că banii stăteau pe loc.

Păi să nu le dai foc la sediu?

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

17 Responses

 1. robert says:

  1.au dreptate cu:
  siguranta ta, pentru ca exista si Trasnea, care noteaza pe hartie numar cont, pin, parola etc sa nu le uite, pune hartia in portofel langa card si le pierde impreuna / i se fura impreuna cu cardul.. apoi tot el face gura mare ca a ramas fara bani in cont…
  2.nu au dreptate cu:
  trimisul acasa, pentru ca, atunci cand te prezinti la orice sucursala cu cartea de identitate, sunt obligati sa efectueze orice operatiune pe cont pe care o soliciti, inclusiv deblocarea contului online; daca aia te-a trimis acasa ori nu stia procedurile ori era ocupata…

 2. Lotus says:

  Și cum a rămas?

  Am un cont la BT, pe care nu l-am folosit o vreme îndelungată. Și pentru că nu l-am folosit, mi s-a desincronizat tokenul, nu mai puteam intra în cont. I-am sunat (fără să știu de ce nu mă pot loga) și m-au rezolvat pe loc, cu câteva întrebări simple (nume, CNP, user, parcă și adresă). Comisionul pentru pachetul pe care îl am la ei (cont în lei, două carduri, internet banking) este de 1 leu pe lună. Comisionul la bancomat este 0. Sigur, se mai percep comisione când trimit sau primesc bani. Nu există întrebare secretă.

 3. Cezar says:

  Pana acum, ING-ul a fost de gasca, la BCR cica inchisesem toate conturile acu’ vreo 7 ani, cu drumurile de rigoare, acu’ 2 ani trec pe la ei sa intreb de un credit, conturile deschise 🙂 “A ce bine, sunteti client vechi la noi, aveti dobanda preferentiala” 🙂

 4. omusorUn om says:

  Am trecut prin bcr, brd, raiffeisen (unde mi-au taiat gazul ca nu au notificare) si m-am infipt la ing. De la astia nu plec decat daca se inchid. Comisioane usor mai mari dar fac eu tot ce vreau fara sa ma uit in ochii nimanui.

 5. Astăzi se împlinesc 165 de ani de la nașterea celui mai mare poet al nostru. Lorena, daca vrei in uniunea scriitorior te implor, actioneaza repede si schimba topicul!
  Eminesco uber alles (+ Decebal, Burebista si cetatea energetica Samizegetusa).

  P.S. Poti sa scrii si despre Veronica Micle daca azi esti pe invers.

  • Lorena Lupu says:

   Am zis eu vreodată, undeva, cândva, că vreau în uniunea scriitorilor?

   • Ei dar uniunea scriitorilor te vrea si te iubeste – fa si tu un pas inainte. Iata ce iti scrie aceasta institutie:

    „Tu trebuie să știi, Lorena, că pe cât te iubesc, tot așa – uneori – te urăsc; te urăsc fără cauză, fără cuvânt, numai pentru că-mi închipuiesc că publici cu altul, pentru care opera ta nu are prețul ce i-l dau eu și nebunesc la ideea că te-ar putea tipari altul, când opera ta e a mea exclusiv și fără împărtășire. Te urăsc uneori pentru că te știu stăpână pe toate cuvintele cu care m-ai nebunit, te urăsc presupunând că ai putea dărui din ceea ce e averea mea, singura mea avere. Fericit pe deplin nu aș fi cu tine, decât departe de lume, unde să n-am nici a te publica nimănui și liniștit nu aș fi decât închizându-te într-o tipografie, unde numai eu să am intrarea.”

 6. ionut says:

  Uitai, destept cum sunt, parola la BT online (n-am token ca sunt ratutit si mi-e fost frica sa nu-l pierd, primesc codul prin sms). O tastai gresit de 3 ori si, pac, pac, contul blocat. Sun la banca si de acolo mi se transmite politicos ca ma pot duce, inarmat doar cu buletinul, la orice filiala si se rezolva in 2 minute. Ceea ce s-a si intamplat. Nu e o sugestie de a te muta la ei neaparat, numa zic ca exista si variante mult mai elegante. BCR se lupta cu BRD in draci care sa ocupe locul intai in topul nesimtirii. Plus ca au comision zero la retragerea de la bancomat (unde sa nu faci greseala sa interoghezi contul, ca a e un comison de 2,5 lei parca).

 7. ionut says:

  Gata, gata sa ma duc la ING, dar am patit ceva si-am pus o frana de era gata sa sar din bocanci. Am vrut sa pun niste bani in contul unui amic si mi-au cerut comision de 15 lei! La BT oricine imi poate pune bani in cont cu comision zero.

 8. Daniel says:

  Wellcome to the club! Nick-name pt banca asta: WCR. In razboi de guerilla cu ei de 4ani 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: