Boli şi belele virtuale

Discutam acu’ două postări ce anume îi determină pe oameni să devină extrem de nesuferiţi când se apucă să comenteze pe blogurile altora, şi implicit, ce îi face pe tot mai mulţi dintre noi să moderăm la sânge comentariile pentru a nu ne transforma blogurile în talciocuri.

Ad-hoc, am “puit” următoarea clasificare a “nesuferiţilor” – care e păcat să rămână un simplu comentariu:

a) Pisălogii

– suferă de o lipsă cruntă de realizări profesionale. Şi atunci, ambiţu’ lor e să le dovedească şi altora că sunt proşti.

Cum îi recunoşti:

Apar cu nişte afirmaţii sforăitor de entelectoale, dar la prima încercare de a-i contraargumenta, pierd şirul şi sar direct la injurii.

b) Bă’eţaşii teribilişti

Aka: cei care freacă duda toată ziua şi cunosc femeile doar din povestioare de Hustler şi filme porno unde dialogul e: “Ce faci, scumpo?” “Stau la plajă.” “Te-aş fute.” “Aaaah ce bineee…”
Ăştia, săracii, au un discurs limitat, să zicem aşa, de modestele lor resurse. Şi desigur, teribilismul faptului că bă’eţaşul e primul din familie care ştie că butonul ON aprinde compul.

Cum îi recunoşti: după modul ridicol în care încep, continuă şi încheie un dialog

c) Urangutanii analitici:

Simptome: ăştia au tiiiiiimp cât cuprinde, răbdare să te frece la icre şi o sete incomensurabilă de a se afirma.

Cum îi recunoşti: după comentarii foarte lungi, în care te contrazic cu fraze întortocheate – cât mai ilizibile, ca să nu înţeleagă nimeni ce vor de fapt, dar să zică: mooooa, ce dejtept e ăsta!
Abia când începi să îi încontrezi cu argumente clare se observă că nu pun creierul la contribuţie. Dar asta contează mai puţin, pentru că următoarele comments vor fi din ce în ce mai încâlcite.

d) Crizaţii insignifianţi (de ambele sexe)

Simptome: singura lor oftică legată de tine e generată de faptul că întâmplător exişti şi tu

Cum îi recunoşti: intră iar şi iar, postează câte o insultă sau un “da’ ce importantă te crezi, fă!” şi pleacă. Singurul răspuns la genul ăsta de mizerii ar fi: “Da, mă cred importantă pe blogul şi scrierile mele iar tu îmi confirmi importanţa, vizitându-mă.” Desigur, dacă le-aş aproba.

Aştept să completaţi clasificarea de mai jos cu traume de-ale voastre personale – dacă nu cumva sunteţi genul ultra-norocos de blog citit doar de persoane cu maniere aristocratice şi argumente socratice. 😀

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. Lorena Lupu says:

  Nu pot să clasific decât din eşantionul personal de cretini(e). Dacă tu suferi din cauza altor categorii de comentatori, eşti liber să te duci la tine pe blog, să ţi-i clasifici cum vrei.

 2. iuliash says:

  eu m-as baga in categoriile c sau d.
  dar imi placa “fa”.mi se pare asa de dragut. cum ii zice varu-meo matusei mele, hai, fa mama.
  oricum ar trebui sa fii multumita ca exista diversitate.

 3. Esqvilyn says:

  Misto clasificare !
  Eu n-am intalnit d-astia: Urangutani analitici. Fie o dau in injurii (deci ii incadrez la pisalogi ?), fie iti spun ca nu se poate dialoga cu tine. Altfel, daca ei raman consecventi argumentelor (macar scopului de a argumenta, faptul ca nu expun argumente valide e partea a doua), iar o discutie cu ei nu duce nicaieri, cred ca e si vina ta.

  • Lorena Lupu says:

   aoleuuu, ce siniştri-s urangutanii analitici. nu, n-ai înţeles, nu-s consecvenţi argumentelor, ci încăpăţânării, aroganţei şi orgoliului.

   eşti tu nou pe bloage şi n-ai commenturi, deci nu ştii despre ce vorbeşti. las’ că mai creşti şi vezi. chiar n-am răbdare să-ţi fac demonstraţie de urangutanism analitic.

 4. Esqvilyn says:

  N-ai un exemplu de sir de replici printre comentariile tale ?

  Bine atunci. Poate ma voi intalni vreodata cu ei. Mie mi-ar placea :). Desi ma cam indoiesc, tare mi-e ca intr-un final tot injuratura e de baza :).

 1. July 31, 2011

  […] De aceea nu mă deranjează să am un blog plin de troli. Mai grav e când mă freacă la icre urangutanii analitici , dar, slavă Domnului, am o reputaţie suficient de proastă încât, în ultima vreme, să nici nu […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: