Calitatea de profesor nu încetează după ore

De la @Rise Project vine următoarea poveste revoltătoare legată de abuz la locul de muncă.

Pe baza mentalităţii că “e în timpul liber şi poate agăţa câte şteoarfe vrea” (citat din print screenurile prezente mai jos), profesorul de matematică Cristian Pipirigeanu de la Liceul Tehnologic “Dimitrie Leonida” din Piatra Neamţ îşi aborda elevele pe Facebook şi Whatsapp după ore.

Şi le pretindea nuduri.

La schimb, oferea note de trecere “fetelor frumoase”.

Ceea ce, practic, e tot o compensaţie derivată din poziţia lui de profesor.

 

 

„Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-a scris domnul profesor într-o zi din ultimul…

Posted by RISE Project on Monday, 18 January 2021

Faptul că acest gen de cadru didactic, care încearcă să se folosească de autoritatea lui asupra elevelor pentru a obţine favoruri sexuale nu are ce căuta în învăţământ ne e clar, sper, tuturor.

Dacă eşti bărbătuş nestăvilit, fii bărbătuş nestăvilit cu femei din afara sferei profesionale, pe care le cucereşti prin farmec personal. În secunda când oferi un avantaj din sfera ta de influenţă (nota de trecere), faci abuz de poziţia ta de profesor şi te foloseşti de ea într-un mod ilegal şi imoral.

Dar eu aş mai demite pe cineva.

Zice Rise Project:

“Directoarea adjunctă, Mihaela Zachman, consideră că incidentul nu este problema școlii. Hărțuirea sexuală nu avut loc în incinta liceului, spune ea, iar eleva e majoră.”

Really, bitch?

Dacă eleva e majoră, subit e ok să i se pretindă poze nud de către dascălul plătit să îi predea matematică? Daaaam. Faptul că eleva e majoră legitimează hărţuirea sexuală? Înseamnă că, după logica ta, profesorii universitari nu pot fi acuzaţi dacă pretind favoruri sexuale, de vreme ce studentele sunt toate majore?

Înseamnă că şefii libidinoşi nu pot fi acuzaţi dacă pretind favoruri sexuale, de vreme ce angajatele sunt trecute de 18 anişori?

Daaaamn!

Acum o să spun un lucru care va mai stârci un s***storm, dar mi se rupe.

Dacă ar fi depins numai de bărbaţi, hărţuirea sexuală ar fi fost eradicată de mult. Dacă toate femeile i-ar fi impus lui gogu: nu, gogule, la muncă şi şcoală nu facem sex, sau înfunzi puşcăria, tuzgura mă-tii de obsedat, iar dacă laba nu te satisface, apelează la o lucrătoare sexuală, hărţuirea sexuală AR FI FOST ERADICATĂ DE MULT.

Îi repeţi lui gigel să fumeze pe balcon azi, o zici mâine, o zici poimâine, începi să ţipi la el când aprinde ţigara în bucătărie – îţi garantez eu că gigel va fuma pe balcon.

Dar există femei ca Zachman. Femei care găsesc scuze şi justificări acestui comportament. Şi prin urmare, îl încurajează.

Vai, dar nu era în incintă. Vai, dar eleva e majoră. Vai, dar ea a acceptat prietenia pe Facebook a ipochimenului. Mai trebuia să spună şi că poartă fustă scurtă şi că se machiază, clişeul ăsta mai lipsea.

După intuiţia mea, Zachman ştia cum se poartă dom’ profesor cu elevele. Sigur nu era prima lui escapadă, şi mai mult ca sigur, mai fuseseră tinere care să îl reclame. Dar pentru că „Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiție, frate de polițistă”, directoarea a tot închis ochii.

Şi asta mi se pare impardonabil. O dovadă de management incompetent.

Atâta timp cât tu, femeie, vei lua partea hărţuitorului, sau, în alte cazuri, vei încuraja bărbaţi să hărţuiască, vei propaga abuzurile.

Pipirigeanu nu are ce să caute la catedră. Dar Zachman nu are ce să caute în managementul unei şcoli.

 

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

  1. NUCLEAR_TAKES says:

    Nenica ala e la un nivel de libidinosenie care aparent ii afecteaza functionarea cognitiva. De ce dracu ti-ai risca reputatia si cariera pentru niste nuduri. The definition of “cumbrained”. :))

  2. Lorena Lupu says:

    de acord.

  3. 0ana says:

    I mean, daca se dau barosani, ca mwama, au pus ei coada la pruna, si cum ar putea vreodata sa reziste societate fara ei, ca si sunt caramida, fundatia si peretele de rezistenta al societatii, atunci normal ar trebui sa-si asume calitatea asta si-n afara scolii, nu doar cand cer salarii. Zic numa, nu dau cu parul.
    Si daca nenique tine sa se dea la fetele carora le preda, e clar ca nu-i locul lui acolo.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading