Canceled

Mi-am anulat a doua lectură la Primăvara poeţilor. Trebuia să aibă loc la Colegiul Tehnic Media, la ora 12.00.

Problema e în felul următor: de câte ori arăt prietenie unui om (bun, să nu exagerez, nu e aşa de fiecare dată, dar sunt multe cazuri), ăla începe să creadă că i se cuvin chestii. Şi devine profitor şi obraznic. Which is very, very wrong.

De exemplu, Daniel D. Marin. Care preferă să-şi bage un par în cur decât să-şi citească textele în public, într-atât e de timorat. OK, pot înţelege asta. Dar ceea ce nu înţeleg este, dacă tot ai nevoie de un om, sau altul  – de ce să nu-l respecţi?

La a doua lectură a mea, ce şi-a zis acest tânăr poet? “Dăompulameadefraieră, dacă tot a citit de nşpe mii de ori, ia să consider eu din oficiu că va face asta, şi să anunţ peste tot că PROBABIL va citi, să se simtă cretina şi s-o facă încă o dată. Iar dacă cretina se enervează, zic că am zis că e probabil, nu sigur”.

Ia să-i bat eu la uşă vecinului de vizavi: “Vecine, probabil că eşti un ţigan borât şi împuţit, şi probabil că mă-ta e curvă sifilitică. Aloo, de ce sari la bătaie, am zis “Probabil”, nu “Sigur”.

Sau: dacă mă împrietenesc cu un instalator care-mi repară toată casa gratuit, din prietenie, ia să anunţ pe facebook că probabil o să repare şi noua garsonieră pe care mi-am cumpărat-o zilele astea. Alooo, nenea, ce te înfoi, am zis “probabil”, nu “sigur”.

Şi ce m-a enervat sinistru e impertinenţa hidoasă cu care mi-a răspuns. Frate, dacă suntem prieteni, e ok să fac anumite chestii gratis pentru tine (pentru care în mod normal ar trebui să angajezi un om), dar nu m-ai cumpărat la târgul de vite şi nu mă faci să ţopăi după  cum cânţi tu. Deocamdată, eu te-am ajutat cu chestii, tu nu m-ai ajutat cu nimic. Şi pot să te ajut cu chestii în continuare, dacă înveţi să te comporţi. Şi n-o să te mai ajut niciodată cu chestii, pentru că eşti prea târlan nemernic, să le meriţi. Am zis!

Dar, pentru că trebuie să existe un semnal de alarmă, de tip “You don’t fuck Lorena unless she agreed and specifically said so!”, îmi anulez lectura asta. Aşa cum, o să anulez pe viitor orice căcat care include căcaţi care nu ştiu să aprecieze bunăvoinţa, acolo unde există.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. houlleblecher says:

  nu ştiu de ce te apreciez şi pentru decizia asta. probabil pentru că, văzând anunţul făcut de ddm, mi-am zis: ce prostie… până şi Lorena…:)

 2. xxlweblog says:

  Te pui cu nebuna dom’le! :)) Da stii ceva? Asa-i trebuie! Daca e nerecunoscator, sa-si bage pietricele-n gura si sa repete singur la poezii pana ii vine elocinta.

  • Lorena Lupu says:

   bă, şi nu ceream mult. un telefon: “băi, lupule, vrei să-mi reciţi şi mie?”

   iar răspunsul lui, care a pus capac:
   Daniel De Marin nu mereu n-am timp sau energie sa dau un simplu telefon intr-o anumita zi.

   caz în care nici eu n-am timp şi energie să-ţi recit poeziile. şi pas.

 3. xxlweblog says:

  Stai asa, ca abia acum vazui: pai de ce in anunt e scris Lorena Lupu cu litere normale si Anda Saltelechi bolduit? Asta echivaleaza cu o injuratura.

 4. thecreatrix says:

  cred ca im viata totul tine de cum interpretam ce ni se intampla. eu as fi interpretat asa…”probabil andreea va citi din poemele mele”…deci daca vreau citesc, daca nu nu…ok…ma duc sa mai deschid o bere…

  • Lorena Lupu says:

   probabil că andreea e genul “om bun, de care profită toţi”. eu sunt genul “întreabă-mă, înainte să lansezi public presupuneri, mai ales că sunt la un apel de un minut distanţă”.

   fiecare cu genul lui.

 5. thecreatrix says:

  scuze k sunt succinta- sunt p mobil.

 6. cipslim says:

  Pai asta inseamna ca nu mai esti prietena cu el.
  Si deci ii dau add pa facebook la mine.
  Si dupaia scriu o carte cu informatii da la toti haterii unde o sa insinuez nijte mizerii pe care o sa le coroborez cu probe (genuine sau anecdotal)
  Dar o sa scriu acolo ca de fapt e un personaj fictiv care nici nu se exista.

  Evident ca nu o sa fac asta dar ma bate gandul, la cata haita de hateri ai tu.

 7. goodman says:

  @lorena lupu

  “probabil ca noi doi ne vom fute” e scris corect ?

 8. dadatroll says:

  Da de care par? Carliontat sau din ala caprui casa nu se vada dupa cel scoti?

 9. stressat says:

  Voi artiștii exagerați mereu. Frumos, cu stil, dar exagerați…

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: