"Capra vecinului"

La postarea mea anterioară, cu ideea de afaceri, am avut un pâlc de reacţii la care nu mă aşteptasem. Şi anume, gaşca de “huooo, oamenii celebri sug” (mă rog, rostită de unii cu cuvinte mai frumoase, de alţii mai incorect gramatical, fiecare după cum poate.)

fraţilor, adevăr vă zic vouă: încetaţi să vă mai ofticaţi pe ce are/face/poate altul şi vedeţi-vă de voi înşivă. într-adevăr, unii oameni au ajuns în top prin noroc pur şi simplu. o conjuctură favorabilă. au ştiut să prindă trenul la timp.

mâine poate apărea o conjunctură favorabilă şi pentru voi. dar şi conjuctura asta favorabilă e sfioasă, ca o fată mare. dacă te vede pregătit, conştient de valoarea ta şi totodată suficient de zâmbitor, are curajul să se apropie de tine. dacă te vede ranchiunos, urâcios şi plin de umori, fuge mâncând pământul.

nu mai invidiaţi şansa altora, faceţi ce puteţi pentru a o merita pe a voastră. şi nu, ponegrindu-i pe alţii nu demonstraţi nici că sunteţi mai deştepţi, nici mai updataţi, nici mai haioşi, ci, pur şi simplu, că sunteţi nefericiţi. un om fericit nu are nevoie să-i ponegrească pe alţii, pentru că se simte bine în pielea lui şi poate ignora partea proastă a lucrurilor. unul nefericit vede NUMAI partea proastă, “toţi bărbaţii e porci, toate femeile e curve, toţi românii e hoţi, toţi oamenii celebri sunt mediocri”. Nimeni nu se va mai uita vreodată serios la voi după câte un dicton d-ăsta. Nimeni. Toţi vor da ochii peste cap şi se vor descotorosi de voi. Iar voi, în loc să vă daţi seama că la bază a stat tot ranchiuna şi energia voastră negativă, veţi conchide “Aşa e lumea asta, rea!”

Nu, fraţilor. Partea “rea” a lumii este alcătuită din ofticaţi şi invidioşi, ca voi. Voi sunteţi cei care faceţi lumea asta să fie rea.

De ce vă evită alţii? Pentru că nimeni nu are de ce să vă rezolve problemele. Oamenii vor să se simtă bine cu semenii lor, nu să aibă senzaţia că sunt prinşi la un jug. De aceea, dintre tine cel care ai mereu remarci caustice şi generalizezi aiurea şi altul care râde până la urechi, se bucură de viaţă şi o trăieşte din plin, oamenii îl vor alege mereu pe celălalt. De aceea, ăla va avea totul, iar tu nu vei avea nimic. Numai tu eşti de vină.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. păi tu ai zis mai sus că era un exemplu. tot tu ai citat definiţia cuvântului “exemplu”, din DEX.

  dacă nu ai vrut să demonstrezi şi să sprijini nimic, atunci unde mai e exemplul?

 2. aspiridon says:

  “Pur şi simplu a fost o gluma. Şi nu “cică”. Făceam referire la mentalitatea unora dintre noi. Poţi accepta sau nu acest fapt…”
  Ştii tu, chiar nu îmi plac polemicile. De aceea eu am să mă opresc aici, tu?

 3. well, eu nu văd de unde şi până unde îmi dă cineva ultimatumuri pe propriul meu teren.

  puteai să te opreşti pur şi simplu, nu să faci o mică criză de isterie pe tema asta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger