Care plm e faza cu jurământul pe Biblie??

Ieri și azi, subiectul trendy pe Facebook a fost cum unii aleși locali nu au vrut să jure pe Biblie și cum o grămadă de păreriști simțeau sentimente în privința asta.

Dafuq?

O tot repet: România e un stat LAIC. Un stat în care, oficial, religia nu are, sau nu ar trebui să aibă, pic de influență, de vreme ce eficiența de a aloca resurse, a crea oportunități și a rezolva probleme ale comunității nu are nici o legătură cu numărul de tații noștri pe care îl spune primarul cu pricina.

Nu e o condiție sine qua non să fii pupător profesionist de moaște ca să poți candida local sau parlamentar. Sau dacă e, vreau și eu să văd legea aia. Cum, nu există? Am pentru tine un singur secret: jet.

Și dacă niște candidați nepupători de moaște au izbutit să prezinte niște oferte electorale coerente și să atragă voturi de la popor, care e problema ta? De ce să jure pe Biblie o persoană care are altă religie, sau nu are nici o religie, sau nu consideră Biblia o carte cu adevărat relevantă pentru modul în care vede el spiritualitatea?

E o chestiune la fel de personală, ca orientarea sexuală. Și exact ca orientarea sexuală, nu te afectează pe tine, sau pe alt prost părerist, cu ABSOLUT NIMIC. Nu vă îmbogățiți brusc dacă Gigel f femei sau dacă citește Biblia. Și exact ca orientarea sexuală, îi stimulează pe toți proștii neafectați cu nimic să vitupereze fioros.

Nu scrie nicăieri în fișa postului, nici la locale, nici la parlamentare, nici la prezidențiale, că trebuie să performezi taskuri religioase. Și nici nu are de ce. Nu poți impune profesional cuiva în ce să creadă. Și atunci, juratul pe Biblie e doar un clișeu, care pentru o lichea ordinară parșivă e o simplă formalitate lipsită de sens, iar pentru o persoană cu alte convingeri, un gest impropriu și nesolicitat.

Singurul rol pe care îl joacă Biblia în politică e de obiect de manipulare și prostire a pulimii. Mai țineți minte faza asta?

Era campania Ponta vs. Iohannis, și Ponta încerca să facă pe românul pur și ortodoxul get – beget, să pună toți patriotarzii botul să-l voteze. Faza ridicolă e că aia nu era Biblia, ci doar Noul Testament, și un mare creștin ortodox ar fi trebuit să știe diferența, dar în fine. Să nu ne pierdem în detalii.

Cam cât a fost de onest și de vertical în calitate de prim – ministru acest plimbător de biblii? Atât de onest, încât nu mai știu care ziar străin l-a prezentat drept dl. Monta, de la excesul de Puie Monta pe tot internetul.

Nivelul de ortodoxie afișat de cineva are zero legătură cu caracterul și competența. Ăsta e singurul răspuns de care aveți nevoie. Găsiți-vă altă temă de băunat aiurea, că m-ați plictisit.

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

7 Responses

 1. NUCLEAR_TAKES says:

  Cum nu stiati, Biblia e magica si precum cainii simte omul rau.

 2. Gabriel Mihai says:

  Se pleacă de la premise false, nu ai cum să juri pe Biblie pt. că în Evanghelia după Matei sunt cuvintele lui Iisus care interzic asta, te îndeamnă să zici doar “da” sau “nu” și da să fie da și nu să fie nu.

  <>.

 3. Gabriel Mihai says:

  Lăsasem și citatul din biblie, a fost însă cenzurat (sic!)

  • Lorena Lupu says:

   A fost o pulă. Dacă nu aveam chef de comentariul tău, îl ștergeam pur și simplu, sau înlocuiam cu “sunt un bou şi fac acuzaţii aiurea”.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: