Catastiful de imbecilităţi sinistre: feelings

Îl recunosc pe dârlăul spălat pe creier de siteurile alt right de cum deschide cioculețul și începe să abereze. Discursul are termeni cheie, ca un text de spam SEO. Și de obicei, e complet independent de ce îi răspunzi tu, pentru că poezioara din mintea lui e prea gălăgioasă să mai percuteze și informația care îi parvine în dialog.

Ce spune mentalitatea alt-right? Că bărbații sunt atotputernici, deștepți și infailibili, iar femeile proaste și curve. Și că bărbatul trebuie să facă pe prostul cu tot dinadinsul, să evite răspunsuri, să se dea mai mare decât e de fapt, să ia la mișto tot ce i se spune, că așa e șmecheru nambăr one și idolul la femei.

Wow, Lorena, veți zice voi, dar ăsta e cocălărism clasic de Dâmbovița. Oare am inventat și noi ceva, în afară de roată și apa caldă, care, se știe, sunt creații dacice autentice?

Mda, alt rightul are rădăcini şi din Europa de Est și e frate bun cu propaganda rusească. S-a născut când au început să se scurgă est europeni și alte națiuni încoțopenite în “tradiţie” prin țările occidentale, respectiv State, au încercat să le pună și pe alea să le calce cămășile, iar femeile occidentale le-au râs în nas și le-au zis să învețe să calce sau să angajeze menajeră.

Frustrați că nu pot da ordine ca la mama în ogradă, tradiționaliștii de import s-au înfrățit cu rednecii și alte grupuri de populație locale care credeau sincer că simpla deținere a unui penis e argument suficient pentru a te da șăfu la șăfi, și s-a creat versiunea internațională a cocălărismului, pe scurt, alt-right.

Membrii noi recrutați sunt îndeobște băieței care văd femei doar în tramvai, în metrou și pe diverse ecrane. De aceea, aberația primordială pe care se bazează ideologia alt-right, și anume că masculul e tot numai intelect, și femeia, tot numai feelings, e o prostie pe care ăștia o înghit ca pe o farfurie apetisantă de găluște cu prune, cu smântână deasupra.

Nasol e că ăștia se înscriu mereu la cuvânt dintr-un unghi de superioritate și de Gigel-te-învață-cum-stă-treaba, pentru că, remember, masculul e atotputernic. E alfa, nu e beta și nu e cuck. Beta și cuck fiind ăia care chiar ascultă ce zice interlocutorul și mai și gândesc. Alfa e scutit de procesul gândirii, el are doar două resurse: aroganța și divagația.

Mbun. Deci, conform rahatului alt-right, masculul cel știe-tot și surd la recepție e tot numai rațiune. Că, se știe, nimic nu e mai rațional decât tronul imaginar bazat pe aroganță nejustificată. Și adjectivul “dominant”, care mă scoate serios din sărite. Cam din trei în trei săptămâni, se nimereşte să-mi scrie câte un ciocoflender că el e “dominant” şi de fiecare dată, răspunsul meu e acelaşi: “Dominant poate la mă-ta-n coteţ.” Eu sunt o fată tare drăguţă, până mă iei cu aroganţe şi dominanţe. Exact în secunda aia îţi înmânez propriile testicule, fierte la foc mic, cu sare, piper, boia de ardei iute şi zeama de la o lămâie.

Bun.

Cretinaşii ăştia au un mod stas de a demonta argumente. În trei paşi simpli.

Tu le explici de ce bat câmpii, aduci exemple, date, fapte.

Şi invariabil, replica lor penibilă e: “Da, astea-s feelings-urile tale”.

Pentru că masculul alt right putred de inteligent nu face diferenţa între facts şi feelings. Sau o face precum urmează: dacă vine de la un alt mascul, e fact, dacă vine de la o femeie, e feeling.

Te duci la prost cu un tabel în Excel?

Nope. Şi ăla e tot feeling.

Te duci cu o argumentaţie bazată pe şapte cercetări ştiinţifice în domeniu?

Aduci date istorice?

Vii cu un dosar de dovezi?

Nope. Şi astea sunt tot feelings. Pentru că tu eşti femeie.

Iar feelings, ştie tot alt rightul, sunt întotdeauna false.

Tabelul tău în Excel?

E feeling şi e fals.

Un raport de vânzări?

E feeling şi e fals.

Acum, sigur, aţi putea interveni, strict de dragul argumentaţiei, aceia dintre voi care aţi studiat puţină psihologie, să explicaţi că aşa numitele feelings, fie că sunt sentimente, fie că sunt premoniţii, intuiţie, suspiciuni, sunt modul nostru visceral de a ne raporta la realitatea înconjurătoare.

Când, primitiv fiind, apărea ursul după tine prin pădure, nu aveai timp de un tabel Excel şi un studiu de fezabilitate. Mergeai strict pe intuiţie şi premoniţie, şi astea îţi dictau un mod de a ieşi din rahat, dacă exista vreunul. Şi de obicei, funcţionau impecabil.

Nu şi în doctrina alt-right. În doctrina alt-right, tot ce e pe feelings e fals şi e rău.

Şi aproape că invidiez genul ăsta de ticăloşie: “tot ce spui tu e pă feelings, feelings sunt toate false, deci pă scurt, tot ce spui tu e fals, palarevedere.”

Partea amuzantă e când unul dintre ăştia începe să bălească după câte o tipă. Şi începe – cum altfel – să-i bage apropouri şi aluzii, că aşa l-au învăţat alt righţii că se combină femeia.

Iar orice tipă cu minimum doi neuroni conectaţi şi funcţionali vede prin showul ăsta de o prostie nemărginită şi zice sec: Bâşti, bă.

Atunci se declanşează drama: “Sunteţi toate nişte curve materialiste.”

Opa, păi stai aşa, parcă mai adineauri eram toată numai feelings.

Doar în privinţa ta iau decizii reci şi cinice.

***

Long story long, mă cert de fiecare dată cu argumente extrem de pragmatice, de seci şi la obiect. Unde nu ştiu, nu mă bag. Şi chiar nu apelez la nici un feeling când tratez o problemă. Pun în evidenţă situaţia, amănuntele care creează problema, şi modurile în care problema afectează oamenii. De aceea mă citesc uşor toate categoriile de populaţie, de la mileniali cu trei tuleie în cinci rânduri până la pensionari care joacă şah în parc.

Să mă acuzi pe mine de “feelings” în demers e ca şi cum l-ai acuza pe Dragnea că a făcut exces de pastă de dinţi.

NOT. GONNA. HAPPEN.

Dar să ne uităm şi la alte femei. Nu la olimpice, nu la medici, avocaţi, ingineri etc. Să ne uităm la gospodina româncă simplă.

Când o gospodină planifică bugetul familiei pe o lună, atâta pe mâncare, atâta pe facturi, atâta pe şcoala copilului, atâta pe reparat prin casă, vă asigur eu că, aşijderea, e zero feeling acolo.

Dacă femeile nu erau ale dracu’ de practice şi bine organizate, salariile minuscule a bună parte dintre români s-ar fi cheltuit în prima săptămână de după primire.

 

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

***

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

9 Responses

 1. Laura says:

  Atata vreme cat exista femei care își abandonează voluntar dreptul la educație, munca si vot in numele aceleași teorii sau pur si simplu din lene/ conveniență, altraiții vor avea material sa își argumenteze ideile proaste. Si nimic din ceea ce eu si tu spunem nu are ecou.
  Personal nu cunosc altraiți, la fel cum nu cunosc neomarxiști, si asta pentru ca probabil când vreunul a început sa debiteze ceva pe temele lor preferate, pur si simplu i-am ignorat total.
  In lumea mea femeile se bazează pe fapte când iau decizii si daca cineva vrea sa ma convingă de ceva, trebuie sa livreze Excelul de rigoare, fie femeie sau bărbat.
  Ah si nu, nu torn apa in pahare sau întreb colegii daca vor cafea in sedinte; iar femeile din echipa mea fac la fel. Instinctul matern ne lipsește total 🙂

 2. Radu says:

  Ontopic: da, ii recunosti de la o posta dupa teme si obsesii: Trump e bun, imigrantii si musulmanii e rai si incalzirea globala e o farsa. Din pacate sunt irecuperabili.
  Nu am auzit argumentul asta(probabil apare la specimenele cele mai involuate): “esti femeie, esti pe sentimente deci argumentele tale nu le accept” — am auzit in schimb multe alte non-argumente care justifica incrancenarea individului in fata argumentelor contrare doctrinei alt-right/naziste/dacopate samd — astea fac parte din ADN-ul oricarei doctrine idioate — daca n-ar exista mecanismele astea refractare nu s-ar putea propaga o doctrina idioata in prima instanta.

  Offtopic: da, testosteronul are multe efecte, printre ele si reducerea empatiei si restrangerea gamei si finetii sentimentelor traite.
  Da, din experienta mea femeile au tendinta sa ia decizii aparent mai putin rationale, pe baza “sentimentelor” — de genul “nu ma intereseaza specificatiile tehnice ale unui aparat foto, eu vreau sa aiba o carcasa metalica-retro” (spun aparent pentru ca exista explicatii oarecum logice care scapa masculului pragmatic — “sunt o domsoara tanara si frumoasa, plec in training 3 luni la Paris si fantezia mea e ca o sa intalnesc un tanar artist francez care o sa-mi observe aparatul foto retro si asa o sa inceapa o idila intre noi”).
  Asta nu inseamna sub nici o forma ca intr-o argumentatie logica are vreo importanta sexul/varsta/etnia cuiva — cel care insinueaza asa ceva a pierdut din acel moment “disputa”.

  Punctual cei mai multi oameni sunt rationali.
  Daca largesti suficient numarul de pareri si atitudini, cu totii devenim irationali si dogmatici, important e ca dogmele si ideile mele sa nu intre in conflict cu drepturile fundamentale ale altuia.
  Zice Jung despre cat de perfect rationali pot fi aborigenii care cred in magie, cu exeptia credintei initiale in magie 🙂
  Daca plec de la niste axiome idioate, pot sa comit atrocitati perfect impacat cu logica si ratiunea.

 3. Kathy Bates says:

  Radu: proverbul strămoşesc spune: ghici care masculi simt nevoia să se laude toată ziua că au pula mare?…

  Cu niște ani în urmă umbla prin Bucureşti un dominant din ăsta, urmașul lui Chuck Norris. Krav Maga, autoapărare, antrenamente la sala lui BGS, regim bio-vegetarian ca pe vremea dacilor. (Notă pentru analfabeţii funcţionali: roşiile, porumbul, cartofii şi multe alimente de rău-vegani nu existau în Europa pe vremea dacilor.) Se plictisise de prea multe proteine pe care le lua pe vremea când făcea karate, combinate cu Sambo și jiu-jitsu, dar nu din ăla brazilian. E un mister când mai avea timp să mănânce și să doarmă. Probabil învățase niște metode New Age prin care ziua lui se făcea de 48 de ore.

  Cum s-ar fi aşteptat cititorii de TV Tropes, Dominatorul îi admira pe Ceaușescu și Putin și ura elevii, adolescenții și gamerii.

  Păi dacă îl admira atât de mult pe Pingelică al nostru, de ce nu îşi găsea şi el o tipă care să semene cu Ceauşeasca? Atunci ar fi simţit pe pielea lui reducerea empatiei, restrângerea gamei şi fineţii sentimentelor trăite.

 4. Lorena Lupu says:

  Vreau și eu o metodă New Age care să-mi facă ziua de 48 de ore.

 5. Radu says:

  Kathy Bates: nu stiu din ce poveste e, dar chestia asta cu pula mare/mica e de trecut in catastiful cu imbecilitati/non-argumente, langa idiotenia cu “feelings” si “esti grasa”.
  Cata vreme un barbat nu incearca sa-si vare scula-n mine, e problema lui daca vrea sa se stie c-o are mare si de fapt o are mica-mica; la fel daca proteinele le cumpara din banii lui sau merge la Krav Maga cu proprii bani, nu ai mei sau ai copiilor sarmani, sa fie omul sanatos, zic.

 6. Kathy Bates says:

  Da, de la distanță sunt amuzanți.

  Când unul din ei e într-o poziție de dominar… voiam să zic autoritate, s-ar putea să demonstreze modelul Ceaușescu. Spre exemplu, cu tine drept sac de box. Sau de karate și jiu-jitsu nebrazilian.

 7. Bubu says:

  Categoric nu e nici un feeling la mijloc atunci cand patriarhul bea si joaca la carti tot salarul, in primele 4 ore de la incasarea lui. Nope.

 8. Bubu says:

  Patriarh- patriarhat- capul familei traditionale- bla bla bla- alt right.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: