Ce te face neatrăgător

Multă lume se plânge că nu găsește nicicum un partener sau o parteneră, orice ar face. Că bărbații buni / femeile bune au dispărut fără urmă.

În realitate, și bărbații buni, și femeile bune sunt aici, printre noi, dar a fi bun nu e totuna cu a risca să-ți încarci viața cu o persoană care pare o povară sau, pur și simplu, cineva de care nu te simți atras.

Oamenii atrăgători sunt irezistibili, fiecare în modul lui, dar cei neatrăgători au câteva trăsături comune. Și anume:

1. Însăși disperarea de a fi într-o relație

Îți dă add tipul care are „single” la profil și fiecare postare e despre cum caută jumătatea ideală. „Aoleu”, îți zici tu, ăsta mi se va oploși direct în mesaje private și va începe să mă frece la icre. Delete request.

Vibe-ul lihnit și hămesit e atât, dar atât de respingător. În primul rând pentru că pune o presiune teribilă pe celălalt, și în general, lumea vrea să fie într-o relație pentru că se simte tentată, nu pentru că cineva le dărâmă mesageria cu insistențe interminabile.

Și pentru că orice om sănătos cu capul se întreabă: Dacă ăsta face atâta tărăboi acum, când nu e nimic între noi, în ce hal va face dacă va avea revendicări legitime la timpul și la răbdarea mea?

2. Libidinoșenia.

În general, aluziile la diverse activități orizontale sau complimentele deocheate au efect afrodisiac DACĂ DEJA ÎȚI PLACE PERSOANA. Dacă n-o cunoști și nu o placi, genul ăsta de abordări se duc prompt în teritoriul creepy și cringe.

Poartă-te normal, ba chiar ușor rezervat cu oameni pe care nu-i știi și despre care nu știi cât sunt dispuși să tolereze. Libidinoșenia care nu se bazează pe atracție reciprrocă, ci doar pe proiecție unilaterală, te pune instant pe lista neagră a celui vizat. „Îuuu, slinosul.”

Aici, replica e: „Dacă era Brad Pitt / Angelina Jolie slinos / slinoasă cu tine nu aveai o problemă.”

Of course, dar vezi cum arată Brad Pitt / Angelina Jolie, vezi cum arăți tu și ai găsit răspunsul.

3. Văicăreala.

Toată ziua te plângi. De fostul, de părinți, de muncă, de școală, de copii, dacă ai, de mașină, de sănăate, de prețul castraveților și de cine iese la alegeri.

Apoi te miri că nu găsești și tu un suflet care să se lipească de tine.

O fi oare pentru că văicăreala e antiatracție și anticlimax definitiv și irevocabil? Pentru că modul în care îi tragi pe alții în jos îi face să fugă mâncând pământul?

Toată lumea are probleme. Mai mici sau mai mari. Diferența e în cum ne raportăm la ele.

ÎPrimul pas: în loc să te văicărești, rezolvă problemele care te nemulțumesc. Rupe sau renegociază relații toxice, caută un job mai bun, învață mai mult, etc.

Caută să te concentrezi pe punctele vesele ale zilei, nu pe toxicitate.

Și caută să fii un punct de lumină pentru cei din viața ta, nu sugativa depresiilor. Toți care te aud că te plângi își imaginează cum le-ai face viața un infern, dacă ar trebui să te audă văicărindu-te zi de zi. Iar chestia asta e foarte, foarte neatrăgătoare.

4. Aroganța.

Majoritatea oamenilor vor un partener, un suflet pereche, nu să se angajeze slugi fără salariu. Prin urmare, atitudinea arogantă, cu nasul pe sus, tratamentul execrabil la adresa celor în poziții inferioare ție îi va face să vrea să ia distanță. „Dacă va începe să-mi vorbească și mie așa?”

”Păi, da, Lorena, dar și tu ești arogantă cu gigeii pe care-i pui cu botul pe labe.”

Sigur. Dar eu pe ăia vreau să-i ușui, nu să-i combin.

5. Neglijența.

Ai tendința de a da răspunsuri în doi peri, de a trata expeditiv oamenii și de a sta lung la taclale la telefon cu alții când ești la masă cu ei?

Anticlimactic.

Și da, știu, exact ca la punctul anterior, și eu sunt expeditivă cu gigeii care mi se par proști. Dar subliniez iar: pe ăia vreau să-i ușui, nu să-i combin.

6. Neglijența față de sine.

Toată lumea face mișto de pensați, dar totodată nimeni nu vrea să se combine cu un tip care arată ca un neica Costi generic.

Îngrijiți-vă fața și corpul. În fond, o faceți pentru voi. Mergeți la coafor, la cosmetcian, la sală, cumpărați-vă periodic haine noi, care să vă pună în valoare atuurile. Femeile nu se uită la bărbați care se neglijează și punct. Bărbații ar da acolo indiferent de acest tip de detalii, dar dacă femeia e neglijentă, n-o scot în oraș, nu-și asumă relația pe social media și n-o prezintă familiei. Ci doar o coțăie pe furiș cu vinovăție nemărturisită că și-au scăzut atât de mult standardele.

***

Dacă apreciezi acest articol, poți susține la rândul tău site-ul în singurul mod care contează. Aici. Pentru donații de 50 de euro sau mai mult, îmi poți propune tu un subiect. Pentru donații de 25 de euro sau mai mult, poți propune o poezie pentru cele 365 de zile de poezie.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. Dixi says:

    Întâmplător am aflat ce mai fac prietenele din copilărie, verișoarele sau alte cunoștințe îndepărtate (din generatia millennials) și toate, efectiv toate, ori sunt despărțite cu scandal, stricare de reputație, copii alienați contra lor, ori în relații catastrofale. Da, e o problemă la bărbatul român. Toate aceste femei (nu zic ca nu se plâng și ele de diverse sau ca nu or fi nici ele țipla), dar efectiv toate muncesc, aduc bani în casă, se ocupă de copii etc. Teoretic sunt ok. De la lucrătoare în depozit la medic. Bărbații lor, în schimb, la fel, de la muncitor in construcții la medic, sunt toți cu probleme. Ori violenți, ori agresivi verbal, bețivi, curvari cu 5-6 amante, puturoși, invidioși, vieți paralele, baiatu’ mamei cu mă-sa adusă la ei în casă să le controleze viața etc etc. Doar povești horror. Total opus față de ce ne arată pe rețele, vacanțe minunate și ședințe foto. Nu, este efectiv de plâns. Cel mai grav caz pe care îl știu este un el care și-a agresat socrul, pentru ca acesta îi luase apărarea fiicei lui, când soțul ei o umilise în public pentru un rahat. Toate aceste femei ori sunt supuse și fac aia militărie cu ele, ori se luptă din greu să păstreze relația trecând prin cele mai mari umilințe – deci o fi o problemă și la ele. Deci nu punem semnul egal între o femeie care nu mai e țiplă sau e puțin bitchy si un bărbat violent. O femeie rea nu produce atâta rău cat produce un bărbat rău.
    Oricum, tind să cred ca generația părinților noștri (post boomers sau ce or fi fost) a fost ceva mai potolită. Poate ca greșesc dar eu am văzut bărbați mai în vârstă mult mai loiali și mai stabili mintal. Așa plictisitori cum erau. Sincer, pensatii mi se par ultima problemă a româncelor. Problema sunt nebunii violenți, geloși, invidioși pe partenera, fără limite sănătoase cu alte femei etc. Rar mai vezi un cuplu stabil, liniștit, poate prin comunitățile de pe la țara.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading