Cele mai demente teorii despre sezonul 8 al Game of Thrones

Faptul că HBO va difuza sezonul 8 al serialului nostru preferat abia în 2019 a aruncat în abisul disperării două colonii solide de fani. Unii, adunaţi buluc pe Reddit. Alţii, grupaţi în canale relativ mari pe YouTube, care emit video după video, cu cele mai sălbatice speculaţii, şi încasează sponsorizări pentru asta de la fanii lor pe Patreon.

Şi, pentru ca banii să curgă cu regularitate, şi conţinutul trebuie livrat cât mai des, altfel că există cel puţin zece leaks diferite de scenarii şi multă, multă, extrem de multă fantasmagorie. Zici că-s fete de liceu, analizând toate subtextele zâmbetului strâmb al crush-ului lor (când, de fapt, ăla fusese la dentist).

Bun, hai să trecem în revistă cele mai sălbatice speculaţii care mi-au făcut seara. Pentru că da, şi mie mi-e dor de Game of Thrones, şi dacă n-am Game of Thrones, mă uit la fan fiction.

1. “Bran e de fapt Regele Nopţii”

Regele Nopţii şi white walkerii lui au fost creaţi când Copiii Pădurii s-au săturat să fie sistematic măcelăriţi şi jefuiţi de Primii Oameni, drept care au înhăţat un ciumpalac care trecea şi el pe acolo şi i-au băgat un cuţit fermecat între pectorali. De unde, ăla a făcut brusc ochişori albaştri şi a început să stârpească populaţie şi s-o pună la votat după moarte, cam ca Liviu Dragnea.

Teoria asta zgubilitică zice aşa: de fapt, Bran o să vrea să oprească tot dezastrul încă de dinainte şi se va transfera în ciumpalac. Va încerca să explice că nu e o idee bună. Dar cum Copiii Pădurii erau puţin cam prea nervoşi să asculte de vocea raţiunii, şi faza cu împunsul cuţitului magic era atât de edgy, l-au capsat oricum, şi de aceea Bran – Regele Nopţii se vede pe sine cel mic peste tot, în cea mai frumoasă formă de autosabotaj inventată vreodată.

Şi, pentru a opri zombalăii care, în sezonul al optulea, vor eradica mare parte din omenire, Jon va trebui, cu ultimele puteri, să-şi sacrifice frăţiorul cel cu ochi albi.

Contraargumentul meu: Bran cel mic era înfăţişat ca ratând orice ţintă. Regele Nopţii a aruncat cu o suliţă până hăt în cer la dragon şi l-a ucis din zbor, ceea ce aruncătorul de bombe al lui Qiburn, descris drept atotputernic şi criminal de asasin, nu izbutise.

2. “Dany o să se mărite cu Regele Nopţii, ca ofrandă pentru ca acesta să se dea jos de pe omenire.”

Nu, nu, Dany nu se mărită cu Bran, deşi abia ăsta ar fi fost un twist amuzant. E altă teorie.

Argumente: Umblătorii Albi bântuie de colo până colo şi nu ne e clar ce vor. De fapt, problema e a Regelui Nopţii care a decis că i-a venit vremea de însurat.

Argumente la argumente: în sezonul 2, în House of the Undying (Undying, got it? GOT it?), Dany are o viziune cu tronul din King’s Landing acoperit complet de zăpadă, cu palatul distrus, cu culorile sumbre care definesc mereu vizitele Umblătorilor Albi şi cu muzica tipică scenelor acestora strecurată subtil pe fundal. Dă să atingă tronul alb, se răzgândeşte.

Iese pe o poartă medievală care seamănă identic cu porţile pe sub care trecea Garda Zidului spre Ţinutul de Dincolo, şi peisajul e alb, ca-n nord. Noi nu ne prindem, credem că-i nisip. Ea porneşte înainte, şi într-un cort, dă de Khal Drogo şi de un bebeluş care seamănă ca stuchit cu bebelul ăla metamorfozat mai târziu în White Walker.

Contraargumentul meu: Khal Drogo era bine mersi în viaţă, sănătos şi voinic, când Umblătorii îşi făceau deja mendrele în nord. Dar kudos pentru imaginaţie.

3. Jaqen H’ghar e de fapt prinţul Rhaegar

Se ştie că Rhaegar a fost ucis în timpul rebeliunii lui Robert, dar nu se ştie dacă era cu adevărat Rhaegar, având în vedere cât de talentaţi sunt Oamenii Fără Faţă în a jongla cu, ei bine, feţe.

Când apare prima oară în serial, H’ghar e prizonier printre diverşi criminali, transportat de oamenii lui Yoren să intre în Garda Nopţii, cot la cot cu Arya. Dar oricine vede scenele ulterioare cu H’ghar îşi dă seama că acesta nu are cum să ajungă prizonier decât dacă îşi propune şi el. Apare foarte convenabil, după asasinatul lui Robert şi decapitarea lui Ned Stark (principalii responsabili pentru “moartea lui Rhaegar”, şi o ia instant sub aripa lui pe Arya (care semăna uluitor cu Lyanna).

Şi realitatea e că există ceva extrem de bizar în apariţia şi evoluţia lui H’ghar, în modul în care acesta se ataşează de Arya de la prima vedere, în modul în care asasinează pe toată lumea, s-o elibereze şi în modul cum o cheamă la Braavos, s-o antreneze în arte marţiale de înaltă ţinută şi în schimbarea feţelor,şi, după ce face tot posibilul s-o transforme în Nimeni, o lasă să se întoarcă acasă şi să răzbune toate crimele din Westeros. Ba chiar zâmbeşte a aprobare.

Teoria asta mai spune că H’ghar va reapărea la un moment dat în sezonul 8, să omoare nişte Umblători Albi şi să-şi dezvăluie identitatea. Şi o să-l călărească pe Rhaegal, dragonul omonim.

Contraargumentul meu: Dacă era cu adevărat Rhaegar, băiatul ar fi putut face curat în King’s Landing încă de la prima vizită şi scutească vreo trei sezoane de bătaie de cap.

4. Gendry e de fapt fiul lui Cersei şi al lui Robert

Teoria asta porneşte de la faptul că Cersei îi povesteşte lui Catelyn, în sezonul I, cum a avut un băiat mic şi brunet cu Robert, iar respectivul băiat a murit. Şi Gendry îşi aminteşte de mama lui cu păr lung şi blond.

Dar, pentru că Cersei îl ura pe Robert, a vrut ca tronul să rămână al unui Lannister pur – sânge: Joffrey. De aceea, i-a înscenat moartea micuţului cu păr brunet, în timp ce Robert era perpetuu plecat la vânătoare.

Argument: Gendry îi povesteşte lui Ned Stark cum, deşi era un orfan sărac şi părăsit, un lord necunoscut i-a plătit taxa de ucenicie la maestrul fierar cel mai renumit din cetate. Regele Robert nu ştia de existenţa lui. Prin urmare, cine era lordul necunoscut? Probabil Jaime sau Pycelle, la ordinul lui Cersei, argumentează vloggerul. Aşa se şi face că nu e căsăpit din prima, cot la cot cu ceilalţi bastarzi ai lui Robert, şi reuşeşte să scape relativ uşor.

Contraargumentul meu: Profeţia vrăjitoarei, care se referea la trei copii, nu patru.

5. Qiburn va crea o armată de non-morţi proprie

Se ştie că Muntele fusese împuns cu o sabie otrăvită de Oberyn Martell, şi era tehnic mort, când a venit Qiburn, acest Mengele medieval, şi l-a “lucrat” în aşa fel, încât l-a adus pe verticală. Dar Muntele readus din morţi e tăcut şi lipsit de voinţă proprie, cu o privire inexpresivă. Exact ca… wights.

Şi, probabil, se va descoperi în sezonul 8 că wights nu au nici un fel de impact asupra acestui tip de ne-morţi manufacturaţi manual.

Astfel că Cersei şi Qiburn îşi vor crea o fabrică proprie de nemorţi, cu care vor face ravagii în rândurile Umblătorilor Albi.

Asta pe lângă posibilitatea ca Jon Snow şi Beric, care sunt de fapt ne-morţii focului (ambii au murit şi au fost readuşi la viaţă de zeul focului) să fie deja imuni la wighţii gheţii, şi în final, lumea întreagă să fie o colcăială de wights de toate tipurile.

Aici nu am contraargument. M-au lăsat lată pe podea.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

4 Responses

 1. m says:

  Eu cred că Martin așteaptă să gate ăștia serialul ca după sa faca/publice alt sfârșit la cărți. Aia va fi o chestie și mai distractiva, sa vedem ce a considerat că trebuie să schimbe. Da’ cu atâtea filme și seriale cu universuri paralele, suntem antrenați.

 2. Joker says:

  Pot intelege ca nu se grabesc sa termine contratimp Sezonul 8, dintr-o trista experienta cu gratarul am inteles ca daca grabesti procesul, carnea ramane cruda pe la mijloc. Si nici asa rezultatul nu e sigur.
  Eu am alt orizont de asteptare. Io astept sa apara sistemul VR invers, prin care visele-cu-ochii-deschisi din noi sa se transforme direct in imagini. Atunci sa vezi concurs de realitati paralele.

 3. Jetcosmic says:

  E usor de anticipat ce se va intampla in continuare fiindca filmul s-a inspirat masiv din istoria dacilor

  https://socialistul.com/cum-au-furat-realizatorii-povestea-dacilor-si-au-transformat-o-intr-un-succes-rasunator-cu-incasari-de-miliarde-de-dolari

 4. Lorena Lupu says:

  Jetcosmic, m-ai făcut să râd intens. Mulţumesc mult.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger