Cine să facă bărbații masculini și femeile feminine, Sorana?

Zilele trecute, am lipsit din online pe motive de viață personală intensă și am ratat copita anului. Ilustra sportivă a ptenisului românesc, Sorana Cârstea, a ouat o mugetare din puțul adânc al gândirii. Pe care toți dobitocii tradiționaliști o aplaudă cu bale la bot. Aia cu faceți bărbații din nou masculini, femeile din nou feminine și copiii din nou inocenți.

Punctul 1. Cine ar avea un drept să “facă” adulţi altfel decât vor ei să fie?

Am depăşit vârsta de 18 ani cam de multicel. Dar peste 18 ani, nu prea şi-a mai permis nimeni să-mi spună cum să fiu. Sau, dacă a avut vreun puseu de tupeu şi de boundary pushing s-o facă, a zburat prompt din cercul meu bun de prieteni şi a retrogradat la categoria “încă nişte proşti pe care-i ignor 99% din timp şi interacţionez cu ei monosilabic, dacă situaţia socială mă obligă”.

Dacă avem un contract plătit, da, poţi să-mi spui cum să fie munca pe care o fac pentru tine. Îmi iau banii pe ea, deci ai drept de moft pe banii tăi. Dar nici măcar cu un contract plătit nu îmi va spune nimeni niciodată cine să fiu, cum să mă definesc şi ce caracteristici să am.

De aceea fac bube supurânde când mă complimentează câte un idiot clueless că aş fi feminină. NU sunt feminină şi nimic din mine NU-şi doreşte să fie. Tot ce am ridicat eu în viaţă s-a bazat pe asertivitate, iniţiativă, dinamism şi originalitate. Nu mi-am dorit EVER să fiu personaj secundar în viaţa altuia, ci personaj principal în a mea. Am părul scurt, vocea groasă şi un măr al lui Adam care se vede dacă faci fotografia de aproape.

Nu există acel gen de persuasiune sau de coerciţie care să mă facă pe mine feminină. Cel mult să mă omori şi să mă îmbraci în rochie de mireasă.

În rest: bărbaţii care vor să fie masculini şi femeile care vor să fie feminine SUNT DEJA. Restul au tot dreptul să fie cum vrea ei, şi nu e dreptul nimănui altcuiva să le spună cum să fie.

Genul ăsta de intruziune este doar nespus de enervant şi foarte deprimant. Şi te face să nu mai vrei să interacţionezi cu cretinul sau cretina care crede că i-a dat cineva dreptul să te abuzeze verbal sau fizic pentru că, în mintea lui sau ei, tu ai vreo obligaţie să aderi la ideile lui / ei puţine sau fixe.

Punctul 2: Nici Sorana nu e ce numim o femeie feminină.

Strict din punct de vedere al rolurilor de gen tradiţionale, sportul de performanţă e mai masculin decât un penis erect. Pentru că penisul erect se mai fleşcăie uneori, dar performanţa trebuie menţinută sculată all day, every day, altfel vin alţii tineri din urmă.

Într-un univers tradiţional, pe Sorana Cârstea ar fi măritat-o taică-su cu primul ţăran mai înstărit care ar fi avut ce să-i pună pe masă, i-ar fi făcut zece copii, ar fi bătut-o că n-a pus sare în ciorbă şi, la cei 33 de ani ai ei, Sorana ar fi fost deja o babă fără dinţi cu uterul prolapsat până la genunchi.

Toţi banii Soranei vin din faptul că ea şi-a asumat un rol tradiţional masculin. Faptul că azi nouă ne pasă de ce tâmpenie a mai ouat Sorana vine din FIX pentru că societatea a permis femeilor să aibă un punct de vedere. Altfel, indiferent ce ar fi zis Sorana, răspunsul ar fi fost o scatoalcă telefonată din fundul grădinii şi “Ce, fă, te trezeşti tu că ai ce comenta la mine-n casă?”.

Taman de aceea, să abereze exact Sorana despre importanţa rolurilor de gen e ca şi cum le-ar spune Klaus Iohannis profesorilor că trebuie să renunţe la grevă. Oh, wait.

Punctul 3: Care e legătura acestor tâmpenii sinistre cu inocenţa copiilor?

Putem vorbi de inocenţa copiilor când, în trecut, fetiţe de 14 ani erau deja măritate şi cu copii, în ideea că, dacă ţi-a venit ciclul, eşti bună de tufut şi împuiat, ca o vacă de prăsilă? Putem vorbi de inocenţa copiilor când, tot pe la gen 14 ani, băieţeii erau duşi la “femei” şi dezvirginaţi într-un mod traumatizant? Putem vorbi de inocenţa copiilor când, la 5 ani, erau deja siliţi să participe la tăierea găinilor, a porcilor şi a altor animale de casă, multe de care deja se ataşau? Putem vorbi de inocenţa copiilor când auzeai prin pereţi bărbaţi masculini urlând la femei feminine şi bătându-le până umpleau pereţii de sânge? Putem vorbi de inocenţa copiilor când uitai să saluţi o babă din vecini şi te bătea mă-ta cea feminină până îţi dădea borşul?

Dacă dăm un google cu tată / bunic / unchi / vecin corupe fetiţă, vom vedea care e principalul factor de corupere al inocenţei copiilor. Bărbatul masculin care crede că poate abuza de restul lumii strict pe criterii de deţinere de organ genital.

Poate că niciodată în istorie copiii nu au fost mai inocenţi decât acum. Când chiar există mijloace de protecţie a inocenţei lor.

Sorano, dacă vrei să fii feminină, nu te reţine nimeni. Lasă racheta şi marş la cratiţă. Ne ţii tu updated cum te înţelegi cu bărbatu-tu din secunda în care nu mai aduci bani în casă şi te bazezi pe el să-ţi cumpere chiar şi tampoane. Ceva îmi spune că, în mai puţin de trei luni, o să defilezi pe Calea Victoriei strigând “Jos patriarhatul”.

***

Dacă îţi plac opiniile ferme, susţine site-ul în singurul mod care contează. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

  1. mujina says:

    O, DA. Și-n plus, cine a fost votat președinte să decidă ce se califică drept feminin/ă și masculin/ă? A, că feminin înseamnă să fii subțire, parfumat/ă, delicat/ă și dulșe la vorbășî purtări, iar masculin înseamnă să fii lat/ă în umeri, cu voce groasă și ferm? Dar cel mai masculin bărbat de azi ar fi fost declarat fătălău acum câteva secole și cea mai feminină femeie de azi ar fi fost înfierată ca ultima șleampătă. În Anglia victoriană, rozul era pentru băieței și albastrul pentru fetițe.
    S-a trezit Cristoiu recent să se vaite că femeile au devenit neglijente cu îmbrăcămintea (într-un interviu în care era îmbrăcat ca un paznic de la poarta 5 a Combinatului Petrochimic în 1976), în timp ce Tucă îl aproba extaziat. Neglijent în ce fel? Vai, ce trist, nouă ne plăcea moda din anii 1970 și acum nu se mai îmbracă așa. Clar nefeminine. Punem pariu că în anii ’70 aceleași femei erau criticate de bunicile lor că nu așa se îmbracă o femeie?
    Practic, văietătura nesfârșită despre cum nu mai sunt femeile feminine și bărbații masculini e o deplângere a faptului că societatea refuză să arate cum ne place nouă, că nu ne dă nouă dreptul să impunem care e standardul, ci și-l face singură, de la an la an.

  2. Dixi says:

    Sorana nu e deloc feminină si nici frumoasa, dpmdv. Dacă tot e sa ne dam cu părerea. E atât de stearsa săraca, slaba, uscata, cred ca ceea ce a afirmat, a afirmat despre ea in primul rând. Halep e o apariție, e oacheșă, vioaie. Pe Sorana o uiti in secunda doi. Pe Radwanska de ex nu am mai văzut-o de ani de zile, nici pe Azarenka, dar nu am cum sa le uit figurile. Nici pe nesimțita aia de Ostapenko nu poti sa o uiti ușor. De Sorana uitasem si ca exista, noroc ca am dat peste acest articol, si din când mai scrie prin presa ca se mărita sau e eliminată.
    Asta ca sa echilibrez balanța, pentru toate acele femei care ajung sa se îndoiască mereu de ele însele, din cauza unor afirmații atat de misogine pe care le tot citesc in online, venind de cate o neocupata din asta. Sa-si vada naibii de feminitatea lor, de bărbații lor si de inocenta copiilor lor, si sa ne lase pe noi restul in pace.

    • S says:

      Cred ca nu stii ce inseamna oachesa :)))
      Sorana e oachesa
      In rest, e dreptul oricui sa fie traditionalist si sa vrea si ca altii sa fie la fel. Exact cum si progresistii vor sa fie cat mai multi ca ei.

      • Lorena Lupu says:

        Nici un progresist n-o să-ți spună cum să te manifești. O să-ți spună doar să-ți ții prejudecățile pentru tine.

  3. Andreea H says:

    Foarte bine scris! Felicitări! Eu nu cred ca a vrut sa spună….ce a ieșit. Cred ca in capul ei a sunat bine si a vrut sa pară mai interesanta decat o credem noi. Probabil nu se aștepta se genereze valul acesta de reacții.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading