Criză de timp

Sau: nimic nou sub soare. De data asta, muncim la colecția vară-toamnă a Millenium Press-ului. Vă asigur că veți avea parte de niște surprize foarte plăcute. 😀

Între timp, într-un moment de respiro, am făcut un mic workshop de scriere “steampunk” cu Marian Coman. Știu că acest nume apare des pe blogul meu în ultima vreme, dar e întotdeauna o revelație să descoperi un om și un artist autentic. Iar să descoperi un om și un artist autentic dispus să renunțe la fițe și la “cine-mi-s-io” e un adevărat miracol.

Primul nostru exercițiu a produs un dialog care pare rupt dintr-o piesă de Eugene Ionesco, asezonată “fără zgîrcenie” (mooor de rîs cînd aud expresia asta prin emisiuni culinare sau o citesc în cărți de bucate! de parcă zgîrcenia s-ar înțelege de la sine!) cu janeaustenoșenie. Iată.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. un bou says:

  La cacialmistu de H-NU muncesti?
  mai citeste internetu sau alte surse.

 2. Lorena Lupu says:

  Înainte să aplec urechea peste “internetu’ sau alte surse” am un obicei care unui mîncător de rahat fără apă rece nici nu i-ar trece prin cap: SĂ LE VERIFIC CREDIBILITATEA.

  Cu alte cuvinte: poate ai treabă în altă parte și te rețin.

 3. cutza40 says:

  dA, pai o colega de-a mea a fost ceruta in casatorie de iubirea vietii ei asa: el, la telefonul mobil, in ploaie, declarandu-i ca o va iubi vesnic si nu va mai pleca la aia de care-i tot vorbeau parintii lui, ea, tot la mobil, dar in casa, tinandu-l in ploaie, ca pedeapsa, probabil…In final, cei doi au spus”da”, au si un copil…si gata! Mi-a placut si mie cum tineai omul in ploaie. Eu i-as fi dat o umbrela buna, dar fiecare cum vrea.

 4. Lorena Lupu says:

  foarte bine, fă tu un exercițiu de scriere în care îi dai o umbrelă bună. te asigur că din punct de vedere literar, e mai puțin palpitant, dar mă rog… fiecare cum vrea.

 5. almanahe says:

  cutza40, dacă-i dai o umbrelă bună el o taie…nu apare conflictu’!!! 😉

 6. Kind of bittersweet

 7. Lorena Lupu says:

  almanahe: unor femei le tot explici chestia asta și degeaba: insistă să împartă umbrele bune cu amabilitate. :mrgreen:

  raluca: dap.

 8. cutza40 says:

  @almanahe – Pai, apare conflictu, pt ca el o taie si ea se infurie si-i da una in cap, apoi…vad ei ce mai fac

 9. Lorena Lupu says:

  cu ce să îi dea în cap dacă deja i-a predat “arma”? Iar eu prefer un conflict de genul creat de noi unuia care să sune a: “porcule, mi-ai luat umbrela și pleci.”

  îmi recunosc deschis un defect: nu am talent pentru a scrie telenovele, sorry.

 10. cutza40 says:

  Pai, cu poseta, ca sigur tre sa aiba in dotare…cu pantoful…cu o bota …vede ea

 11. Lorena Lupu says:

  și nu ți se pare oarecum țățistic, ca să zic așa?

 12. cutza40 says:

  Ufff; telenovelistic nu e bine; tatistic nu e bine…ma retrag

 13. almanahe says:

  Loren, eu cred că cutzei40(scuze, dar alăturarea e întâmplătoare şi cauzată de sensul discuţiei, dar dacă citim în româneşte grupul tz, nu insinuăm nimic.) i se pare sublim! 😉

 14. cutza40 says:

  Ce mi se pare sublim, Almanahe, ca nu pricep? Imi place discutia asta si cred ca nu am jignit pe nimeni si, ca sa nu mai faceti cacofonii(care-s dragute oricum), puteti sa imi folositi my good name, Denisa. Cutza vine de la catzelusha mea, 40 de la varsta

 15. voicunike says:

  Si nu ne spui si noua surprizele de la MP?Please!:)

 16. almanahe says:

  La mulţi ani! Eu am 36. O să-mi permit totuşi să îţi explic. Denisa, tu eşti ok! …şi noi suntem(eu și Loren), când nu vorbim despre teatru…dar când vorbim!!!!mamă, mamă!…DECI: opţiunile compoziţionale aparţin numai şi numai autorului(ilor), iar tu ai nimerit cu comentariile ca nuca în perete, chiar dacă mânată de amabila “socializare” . În teatrul absurD, căci de această râu-răţuşcă-rămurea vorbim, situaţiile nu sunt expuse spre a se râde, dar pot fi comice prin natura lor umană, prin comportamentul nefiresc, dar în acelaşi timp al naibii de adevărat, încât de-aici derivă absurdul situaţiilor…spre exemplu: ea îi poate da umbrela, nestricată, cum spui tu, dar atunci el, e musai, nevoit să se aplece( ca să nu plece), să se încheie la şireturi şi sub privirile mirate ale d-rei, să zică:”Ce? Ţie nu ţi s-a întâmplat?” ..şi de-aci curg opţiunile spectatoriceşti, regizorale, şi aşa mai departe…ştiu, absurdă e şi situaţia că s-a ajuns cu comentariile de blog aci…dar asta nu e teatru(absurd), nici măcar ieftin…e realism psihologic! 😛

 17. Cri says:

  Fain “primul vostru exercitiu”,poate si altele pana la “sublim”.

 18. cutza40 says:

  Pricepui, na!

 19. ciri says:

  mi-a placut foarte mult dialogul spontan si sper ca vor mai urma si altele, poate chiar in continuarea acestui.Cred ca, in cele din urma el va stii sa apese pe buton, in asa fel ca umbrela sa se deschida si sa apere de ploaie ceasul care ticaia prea tare si sa-l fereasca sa rugineasca la…mecanism.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading