Pe cine plătesc companiile farmaceutice?

Am tot citit despre mişcarea anti-vaccin, dar n-am perceput-o ca pe o chestie concretă până când am citit pe blogul unui medic român asta.

Atunci am înţeles: există cetăţeni atât de sinistru de proşti, încât să prefere ca pruncul să facă tuberculoză, poliomielită şi hepatită B, decât să-i administreze din timp o injecţie, cu pretextul: “se umflă locul”.

Când am dat share pe wall, am luat şi eu contact cu prostia densă, încrâncenată, compactă şi imună la orice rază de logică a anti-vaccinatorului. Care era mai medic decât toţi medicii implicaţi în acea discuţie, chit că debita doar inepţii.

Şi am stat eu să mă întreb: cât tupeu mi-ar trebui să mă iau în gură cu zece arhitecţi şi să susţin că zidurile de rezistenţă sunt inutile, că ştiu eu mai bine decât ei, care au făcut şcoală? Dar poate nu e vorba doar de tupeu. Poate e vorba de bani. Dă-mi 50.000 de euro şi mă cert cu oricine pe orice.

O lume nevaccinată este o lume expusă tuturor marilor boli ale secolelor trecute. P’i-z dai seama, coane Fănică, câte medicamente vor fi siliţi să plătească toţi bolnavii ăştia noi-nouţi?

Deci? Pe cine plătesc companiile farmaceutice? Probabil nu chiar pe retardatul care lătra pe wallul meu, că se mai uită şi ele la om. Ci pe nişte şmecheri mai spălaţi şi mai notorii, pe care retardatul de pe wallul meu îi ascultă ca pe Sfânta Liturghie, fără să-i pună sub semnul întrebării.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

  1. cos says:

    Stiu ca exemplul cu arhitectii a fost menit sa evidentieze penibilul situatiei. Se pare insa ca romanii de rand sunt si foarte buni arhitecti, cu pareri in domeniu mult mai puternice si pertinente chiar si decat cele medicale.

  2. neax says:

    Nu ştiam că trebuie să cer 50000 de euro (nici nu ştiam că va apărea moneda asta), dar aşa am făcut eu. M-am luat în gură cu 10 ingineri mecanici (eu nefiind), care susţineau la unison o chestie. Ei nu s-au lăsat, eu nu m-am lăsat, le-am demonstrat prin reducere la absurd, prin metode diverse, nimic, ei o ţineau langa că aşa scrie în manual. A doua zi, cel mai în vârstă şi mai inteligent dintre ei vine la mine, îmi strânge mâna şi recunoaşte că a recitit manualul şi că eu avusesem dreptate. Aşa că numărul şi diploma celor cu care discuţi nu sunt neapărat argumente decisive.
    Apropo de vaccinuri, i-am spus unui amic să nu-şi facă vaccinul antigripal, că ăia bagă în el un germene care stimulează febra cumpărăturilor, de aia se şi face înaintea sărbătorilor de iarnă. A fost perfect de acord.
    Pe de altă parte, am un cunoscut al cărui copil a făcut diabet dependent de insulină la 3 ani din cauza unui vaccin împotriva diareei.

  3. Eu Chichitza says:

    ce imi place stilul tau :))

  4. pederanger says:

    Subiectul e mai complex decât relația mânjitor de pereți pe facebou – Farma Trust. În speță Trusturile Farma sunt pro-vaccin pentru că vând chestii foarte scumpe direct guvernelor, motiv de comisioane naționale. Șî fără să fii medic poți realiza că unele vaccinuri sunt tâmpenii prin concept.
    Spune Lorena, tu ai da bani pe un antivirus care întotdeauna are ultimul update valabil de anul trecut? Asta e vaccinul antigripal!

  5. blue says:

    Medicina modernă e o afacere.Nimic mai mult.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading