Regulile conversaţiei pentru neiniţiaţi social

Motto:

Vaca proastă:

 • Joi, 10 april, ora 14…la Muzeul Literaturiii Romane, va astept la lansarea volumului meu de poezie….. Sfârşitul conversaţiei

   

 • Lorena Lupu:

  Sfârşitul conversaţiei fiind titlul sau cum?

   

  **

  Dragi proşti care aveţi impresia că stelele se aliniază după cum flatulaţi voi,

  Orice conversaţie – să încep cu partea de truism – are unul sau mai mulţi parteneri. Cea mai simplă are doi parteneri, A şi B.

  A, numit îndeobşte şi iniţiatorul dialogului, se bagă în seamă cu B. În genere, pentru că vrea ceva de la B. Dacă A e strateg, îi spune lui B şi ce poate oferi pentru acel ceva, să-l cointereseze, sau îl informează subtil pe B să decidă de ce are nevoie la schimb. Dacă A e ţăran prost şi are iluzia că tot universul i se cuvine, pretinde poruncitor. Iar dacă A e ţăran prost, are iluzia că tot universul i se cuvine şi, pe deasupra, e retardat de-şi nimereşte fruntea cu îngheţata, mai şi anunţă că asta a avut de zis şi că nu contează ce ai tu de răspuns.

  Dragi cretini din toată lumea,

  Niciodată, când tu deschizi un dialog, nu decizi tot tu că ălălalt n-are dreptul să răspundă. Pentru că tu eşti cerşetorul de atenţie, nu donatorul ei. 

  Cel care donează atenţia poate decide, la un moment dat, că tema nu e interesantă şi că întrerupe negocierea. Şi e fair. Cerutul nu e totuna cu obţinutul.

  Desigur, şi tu poţi renunţa, la un moment dat, dacă ălălalt are pretenţii aberante. De exemplu, dacă Vaca Proastă dădea spamul de mai sus şi eu răspundeam ceva de genul “Vin dacă-mi faci o felaţie după”, avea tot dreptul să sfârşească glorios conversaţia.

  Altminteri, dacă tu eşti cel care cere, trebuie să înveţi s-o faci în aşa fel încât să nu ţi se răspundă automat cu un deget mijlociu ridicat în sus. Nu e foarte economic să faci asta.

Ce le-a fătat mintea
Sharing is caring!Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Share on Reddit
Reddit

Share this:

Like this:

Like Loading...

You may also like...

4 Responses

 1. zeus says:

  indubitabil.

 2. sa-ti egzplic: fata a vrut sa ne tina in suspans pana joi.Sa murim noi in chinurile curiozitatii de cat de misto o sa fie joi. Si d-aia a pus si puncte de suspans.Dar apoi, s-a gandit ca asta o sa o enerveze pe Lorena (punctele) care probabil o va lua la carici si a adaugat ” sfarsitul conversatiei” ca sa evite basculanta cu **** 🙂

 3. Vaca Fara Ugere says:

  Initiaza-ma, lorenoooo!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger