Cum să fii chic în anul lui Covid

Am postat zilele trecute o foto în care asortam masca sanitară la makeup și pulover, și a plouat cu reacții. Linia 1: hăău, martorii lui Covid, sclavii cu botniță, muuu, muuu, Ăia au invitație deschisă să-mi sugă pwla lung și extrem de delicat, ca și cum ar degusta ultimul ecler cu ness de pe pământ.

Dar au fost și multe reacții simpatice, legate de asortarea tonurilor și complimente legate de compoziție, așa că, dragi fete și iubitori de fete, hai să vorbim despre un lucru care mi se pare important, nu la scară macro, ci așa, la nivel de confort personal și autoapreciere. Deși afară e frig, virus și contaminare, tu încă vrei să te simți un om atrăgător și să îți placă ce vezi în oglindă.

Hai să definim stilul ăsta drept #Covidchic. Și vă invit să îmi postați în comentarii cele mai reușite lookuri ale voastre #Covidchic, iar topul 5 vor beneficia de un articol  despre ele pe blog. Nu sunt în bani acum, altfel propuneam și un premiu în bani.

Așadar, ce anume definește stilul #Covidchic, din punctul meu de vedere.

A) Multă îngrijire a pielii. 

Considerând că pielea feței ți se tot freacă de mască mai multe ore pe zi, eu observ că tenul meu uscat e cumva cu 30% mai uscat. De aceea e cazul să intre în scenă cremele hidratante, preferabil cu acid hialuronic.

Dă-ți o porție generoasă de cremă pe față, GÂT ȘI DECOLTEU – le scriu pe astea cu litere mari, pentru că nimeni nu ne vorbește de ele și până ne prindem singure, arată deja ca naiba – și aplică masaj blând. Dacă pielea ta absoarbe toată cantitatea – a mea o face – repetă procedura.

De ajutor pot fi diversele seruri cu proprietăți hidratante, vitaminizante, tonifiante, aplicate după demachiere și opțional exfoliere, și înainte de crema propriu-zisă. Sau fiolele (cum le zice în română, pentru că termenul consacrat internațional, “ampoules”, sună… ăhhhm. ampoulea. Acestea sunt produse concentrate, care vin în ajutorul tău în momente dificile. Cum e ăsta de acum.

Principiul meu de viaţă a fost mereu următorul: fă economie la orice se poate face rezonabil economie, dar NICIODATĂ la vitamine şi produse cosmetice. Pielea şi părul sunt primele lucruri care sar în ochi. Ai grijă de ele.

Ideal e ca produsele de îngrijire să fie aplicate cu cel puţin jumătate de oră înainte să pui masca, să fie deja absorbite în piele. Nu vrei unsuroşenie.

B) Aplică fond de ten doar în zone expuse şi blenduieşte un bureţel marginile. 

Aici o să sară cu gura jumătate de internet, dar iată raţionamentul.

Fondul de ten chiar e un produs la care NU te caliceşti. Că stai cu el pe piele ore în şir şi vrei să arate bine şi peste 3 ore, şi peste 5, şi peste 8, presupunând că ai un job full time.

Şi NU o să consum produs scump şi de calitate în zone care nu se văd, nici dacă mă pici cu ceară fierbinte. Pe de o parte, pentru că 1. No, b**tch, I paid for it and I’m not wasting it şi pe de alta pentru că 2. Nu am nici un chef să se transfere pe mască şi să facă maclavais.

Oricum, nu-mi scot masca din secunda în care ies din casă şi până intru, iar puţinele castinguri pe care le-am dat în ultima vreme au fost toate self tape cu mobilul.

Pe exact aceeaşi linie, nu folosesc contur, blush, şi alte chestii care nu se văd. Ba da, folosesc contur pe marginile frunţii uneori, să nu pară cât Delta Dunării, dar sub mască, no way.

C) Dar poţi aplica o brumă de pudră. 

Atenţie. Am zis “o brumă”, nu “chec marmorat”. Bruma aia de pudră te va ajuta să nu transpiri sub mască.

D) Şi chiar e bine să aplici balsam de buze. Dar cu măcar un sfert de oră înainte să pui masca. 

Mi se usucă buzele grav. Grav. E nevoie de îngrijire externă. Dar înainte de aplicarea măştii.

E) Fard dramatic la ochi. 

Dacă altceva nu ţi se vede, fă-ţi un pustiu de bine şi accentuează oglinda sufletului. Vezi tutoriale de makeup, experimentează cu pasteluri, cu culori neon, cu glitter, cu pigmenţi, cu farduri satinate, cu tot ce îţi dă prin cap. Fă-o în armonie cu culoarea măştii, sau dimpotrivă, creează un contrast. Ia o mască intens colorată şi replică nuanţele prin makeup. Joacă-te. Joaca te ţine cu moralul ridicat în vremuri grele.

F) Aplică generos anticearcăn. 

Dat fiind că masca vine până la pomeţi, cel mai probabil o să arunce încă nişte umbre în zonele unde ai tu cearcăne adânci şi negre ca disperarea unui nefu***.

Prietenul tău, anticearcănul, e acolo să te scoată. Grijă mare să hidratezi bine zona ochilor în prealabil, să nu îţi intre în riduleţele fine şi să le facă să pară prăpăstii, şi să aplici bruma de pudră menţionată mai sus, să fixezi produsul.

În unele zile, eu nici nu folosesc fond de ten. Estompez anticearcănul sub linia măştii, şi multă sănătate la neamuri.

G) Rimel glam şi / sau gene false 

Se văd acum mai bine ca oricând, pentru că restul feţei e ascuns.

H) Accent pe sprâncene. 

Merg compensate generos din creion sau pomadă de sprâncene, merg fixate cu ceară specială, să stea cum le pui, şi merg chiar vopsite şi închise cu o nuanţă (dacă e cazul). Ochii şi sprâncenele trebuie să fie culoarea şi viaţa dintr-o faţă parţial depersonalizată.

I) Joacă-te cu volumul părului 

Pune accent pe frizuri cât mai ample, studiat neglijente şi susţinute de produse pentru volum.

Masca deja dă câţiva centimetri în plus lăţimii feţei. Şi cum faci să nu pari că eşti un cartof albastru deschis?

Îţi modelezi părul. Cu şuviţe frontale şi laterale care să egaleze, ba chiar să depăşească masca.

L-am rugat pe coafor să îmi tundă mai puţin din faţă şi să lase zonele rase doar pe lateral şi spate, special pentru asta.

H) Şi îmbracă-te adecvat sezonului, să nu răceşti. 

Aştept pozele voastre #Covidchic în comentarii.

 

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

 

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: