Drăgălășenia zilei: un pui de hermină

De câte ori sunt obosită sau stresată, mă uit la videoclipuri cu animăluțe, să mă binedispun. Pisici, iepurași, păsări, câini, orice. Uneori și animale sălbatice salvate de om și crescute cu biberonul.

Azi, vă arăt puiul ăsta absolut adorabil de hermină.

 

 

Majoritatea cititoarelor cunosc termenul de hermină doar ca o blană scumpă și moale din care erau confecționate mantiile prințeselor. Când vezi însă cât de micuț e animalul, îți dai seama de ce era atât de scumpă blana. Câte trebuiau masacrate pentru ca boieroaicele de altădată să se poată lăuda că au și ele blană precum rivalele lor.

Animalul e de o drăgălășenie absolută. Deși nu te-ai aștepta văzându-l, e carnivor, e foarte util în combaterea șoarecilor și șobolanilor, numai că, dacă se înmulțește necontrolat, poate produce daune grave. De exemplu, în Noua Zeelandă, a fost introdus la final de secol al XIX-lea să controleze invazia de iepuri și a făcut ravagii printre speciile de păsări native.

Ca orice carnivor, poate fi extrem de agresiv și teritorial, de aceea nu se recomandă să-l iei acasă. Dar să te uiți la clipuri cu el e ok.

Enjoy.

***

Pentru și mai multă drăgălășenie, dă like paginii Lorena Lupu Artist Page.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: