Poşta redacţiei: Cum recucerim un bărbat

Intro: Periodic, oferim iubire cititorului nostru.  Nu, Gicu, nu sub formă de sex, stai jos. În schimb, luăm o dramă personală pe care mi-o trimiteţi pe mail, pe birou@lorenalupu.com, şi găsim o soluţie, pe care oricum n-o veţi urma, dar măcar ne distrăm.

Şi misiva de data asta:

Bună, Lorena, 

Îmi plac mult răspunsurile tale pentru cititori la Poşta redacţiei, şi îmi place că nu-i iei la fel de tare ca pe nesimţiţii de pe Facebook. 

De ce i-aş lua? Unii sunt nişte oameni care au o problemă, alţii nişte mârlani proşti care se hrănesc mintal din veninul pe care îl injectează în alţii. Am un creier, ştiu să fac diferenţa.

Pe scurt, am 27 de ani, nu am prea fost în relaţii, m-a interesat mai mult să am un job ok şi o carieră, să fiu stabilă financiar, să am linişte. Şi acum câteva luni, a apărut în viaţa mea un tip. Problema e că de cum a apărut, a început să se dea foarte tare la mine, să insiste, să mă sune la ore aiurea şi să facă apropouri de prost gust. Chestia asta nu mi-a plăcut, aşa că i-am spus destul de dur că nu mă atrage şi că e foarte iritant ceea ce face. 

Omul s-a potolit. Şi între timp, am ajuns să-l cunosc mai bine, e un tip ok, inteligent, cu suflet bun, are în foster animale salvate de pe stradă, ajută oamenii la nevoie, şi nici nu arată rău. Dar problema mea nu fusese cum arăta, ci cum se comporta, dacă mă înţelegi. 

Mi-am dat seama că începe să îmi placă de el, dar mă simt foarte vinovată că l-am respins şi totodată mi-e frică să nu se răzbune pe mine şi să nu refuze el de data asta.

Ce mă sfătuieşti? 

X. 

***

Dragă X,

N-ai de ce să te simţi vinovată. Mulţi bărbaţi îşi dau singuri gloanţe în picior cu un comportament de împerechere absolut ridicol şi insultător pentru inteligenţă, apoi tot femeile sunt de vină că nu le văd sufletul. Tu ai reacţionat corect pe baza datelor care ţi-au fost prezentate în momentul X.

Bine, ca să nu sară Gigel din comentarii că de ce numai bărbaţii e porci, fă, o să precizez că multe femei fac ceva similar. Etalează numai sâni şi fese, apoi tot bărbaţii sunt de vină că nu le văd sufletul.

Valabil pentru ambele sexe: dacă vrei pe cineva care să te placă într-adevăr pentru cine eşti, fii cine eşti. Dacă fluturi o poză şi o atitudine, va fi extrem de greu s-o menţii între patru ochi, la 3 noaptea.

Revenind la tine, X. Da, ai făcut foarte bine să respingi luarea la sigur. Dacă eşti o femeie cu standarde, nu admiţi să fii tratată ca o gâsculiţă. Nu e vina ta că ăla e brânză bună în burduf de câine, dacă el ţi-a arătat doar burduful de câine.

Pe de altă parte, am un avertisment pentru tine, pe care îl fac tuturor friendzonaţilor de ambele sexe. Şi anume:

Doar pentru că o persoană e un excelent prieten / o excelentă prietenă, nu e neapărat obligatoriu ca asta să se traducă şi în  calitatea lor ca parteneri. 

Adică, e posibil ca tipul ăsta să fie tovarăşul perfect la beri, să alăpteze pui de câine cu biberonul, să viziteze orfelinate în fiecare duminică, să gătească mai bine decât mă-ta, dar să nu fie dispus să investească toate astea într-o relaţie. Cu tine sau cu alta. E perfect posibil ca uman să fie ok, dar amoros să nu aibă nimic de oferit.

Părerea mea e că în cazul ăsta, cel mai simplu e să stai omeneşte de vorbă cu el, faţă în faţă, şi să-i spui: Nu mi-a plăcut modul în care ai încercat să mă agăţi, dar între timp te-am cunoscut ca om şi îmi place ce văd. Vrei să mai încercăm o dată?

Dacă încă te place, o să vrea. Dacă a încercat doar să dea o bucă – foarte posibil – şi dacă n-ai stat, a trecut la următoarea sugestie Facebook, măcar o să ştii. Şi dacă e genul de prost care se răzbună, măcar ştii şi asta. Ăla e cel mai toxic şi dăunător tip de boufriend şi îţi scuteşti o traumă.

În definitiv, nu mi se pare nimic în neregulă cu traseul tău emoţional. Rămâne doar să descoperi unde se situează el de fapt.

 

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

 1. Valentin says:

  Nu-i rău că se mai sucesc femeile. O discuție cu adevărat serioasă, ori niște semnale cu adevărat serioase nu strică nimănui.

 2. Daniela says:

  Mi-a placut articolul. Like!

 3. Valentin says:

  Nici eu. Cu discuția. :). Ba, chiar deloc. Iar “atunci” când a fost reproșul a fost aproape aceeași situație. N-am făcut nimic, nu s-a întâmplat nimic. Dacă fac, măcar am o șansă să schimb rezultatul. Și pentru ea.

 4. Valentin says:

  Și spui că dacă nu “insist” se întâmplă ceva? Eu i-am găsit una din blondele cu care umblă ăla. Și o face în toate felurile. Să-i spun sau nu?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: