Cum scăpăm de hărţuire

Femeile au parte de multe tipuri de hărţuire. Există, desigur, bullyingul agresiv, cel în care gigel îţi inventează cele mai aberante reproşuri, şi modul în care te-ai uitat tu nu ştiu cum la el într-o seară, din care a înţeles altceva, şi numai tu eşti de vină că l-ai indus în eroare, şi-ţi trimite 56790 de mesaje cu reproşuri fantasmagorice, care te fac să te baţi pe umăr că nu te-ai combinat cu nebunul.

Există bullyingul psihopat (sigur, şi ăla de dinainte e psihopat), în care gigel îţi sună şi-ţi ameninţă părinţii, verişorii, cei mai buni prieteni, colegii de muncă de pe minimum cinci numere.

Şi există hărţuirea aparent binevoitoare: cea în care individul nu înjură, nu jigneşte, nu ameninţă, doar terorizează cu 532 de telefoane şi 579 de mesaje şi nu vrea să proceseze informaţia că tipa nu se f.

Sau, mă rog, se f, dar nu cu el.

Deşi nu e scary şi horror ca versiunea cu ameninţări şi blesteme, stresul zilnic, când ajungi să blochezi pe telefon sute de numere de pe care sună ăla să te mai frece la icre, pentru că al lui e blocat de mult, sute de conturi de Facebook, Instagram, TikTok pentru că stresul tău produce conturi fake cu o viteză şi o hărnicie de propagandist rus, păcat că nu ştiu ăia de el că ar face un ban cinstit… plm, mi-au zis toţi profii de scriere creativă că am o predilecţie spre propoziţii prea lungi şi încâlcite.

Şi tot o am, că de-aia-i predilecţie.

Mbun.

Deci, ăla nu latră, nu înjură. Dar faptul că te freacă extrem de mult şi de insistent la cap e la fel de enervant. Nu la fel de scary, dar la fel de enervant. Faptul că e creativ şi face tzşpe conturi fake e şi mai enervant. Faptul că exact acum, în timp ce vorbim, ăla e la colţ şi-şi ia o cartelă SIM cu 5 dolari de pe care să te sune pe tine e şi mai enervant. Aceeaşi idee, propoziţii scurte şi clare.

La un moment dat, o prietenă a mea avea un pisălog enervant din ăsta. Toată ziua cu f**iul pe capul ei. Fata, disperată, nu ştia ce să facă.

Până a băut o cafea cu sora voastră aici de faţă şi sora voastră i-a zis:

-Băi, am o idee. Stupidă idee, dar ar putea să ţină.

-Orice, nu contează, spune.

-Tot voiai tu să-ţi faci canal de YouTube, dacă mai ţii minte, şi tot amâni.

-Da, şi ce legă…

-Ascultă, fă, până la capăt, nu mai întrerupe omul. Mbun. Dacă ăsta suferă de atâta exces de zel, îi spui: Gigele, din secunda asta, investeşti energia asta suplimentară în proiectele mele şi te faci util, dacă tot îmi consumi atâta timp. Te iau partener la youtube, învaţă să filmezi şi să editezi, cumpără un GoPro şi fă-mi rost de sponsori pentru canal. Iar dacă te sună, îl iei instant la întrebări pe un ton de soacră teroristă procuror bolşevic: Cum merg lecţiile de filmat? Cum merg lecţiile de editat? Sponsorii?

-Nu ştiu, fată.

-Încearcă, oricum n-ai nimic de pierdut. Dacă ţine, dai un vin, dacă nu ţine, dau eu un vin.

Ne vedem peste vreo lună, fata cu vinul în braţe.

-Nu mai spune, înţeleg că a mers?

-Păi da, a zis că nu suportă să se simtă atât de exploatat şi că are nevoie de o pauză.

***

***

Dacă îţi plac aceste texte, poţi oferi o cafea autorului lor. Aici.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading