Gabriela Firea și Ministerul Familiei

Femeile din România iau extrem de multe țepe. Țepe profesionale, pentru că li se promit diverse, iar după ce semnează contractul, apar pretenții, condiționări și presiuni. Țepe emoționale, pentru că le promite câte unul tot ce vor să audă, apoi le lasă brusc baltă. Țepe familiale, pentru că le f la cap toată societatea să devină mame, apoi după ce devin, constată că e un al doilea full time job, după care nu le rămâne urmă de viață personală, și tot ele sunt de vină dacă nu sunt 100% entuziaste. Dar poate cea mai mare țeapă au luat-o femeile care au propulsat-o în politică pe Gabriela Firea. Hai, că asta e femeie ca noi, e inteligentă, are frazele la ea, pare să aibă gândire strategică, s-a ridicat ca jurnalist până la televiziuni mari, în prime time, asta o să fie o reprezentare bună a ambițiilor și aspirațiilor femei în viața publică.

Să ne fie clară o treabă. Firea a ajuns cunoscută de toată țara pentru că a fost o feministă carieristă. Firea s-a luptat ca o leoaică să-și depășească situația modestă de acasă și a dat la o parte sute de alte jurnaliste, pemtru cariera care i-a adus notorietate națională.

Iar asta indiferent câți cristoși și câte mătănii sunt la gura ei acum.

PSD nu s-ar fi dus neam la Gsbriela Vrânceanu, eventuală tanti casnică gospodină care pune castraveți murați pentru iarnă și face ciorbă de potroace, să-i propună poziția de jucător pe care a primit-o jurnalista Firea, pentru că victoriile feminismului în societate i-au permis să aibă aspirații înalte și să lupte pentru ele, și să devină o față arhicunoscută în tot acest timp.

Fără feminism, Firea nu ar fi avut nimic din ce are acum, și nu ar fi avut nici capacitatea de a lega de gard un bărbat ca Pandele. Dacă Pandele ar fi cunoscut acel alter ago al lui Firea care s-ar fi proptit la cratiță de la 18 ani, probabil că nici nu i-ar fi reținut figura. Ar fi tufut-o odată în scârbă, poate, dar ar fi uitat cum o cheamă.

Pe scurt, tot ce are Firea în prezent se datorează oportunităților oferite de feminism. Care au făcut ca o fată umilă din străfundul Moldovei să ajungă jurnalist de prime time și primăriță de București.

Ieri, însă, Firea a ajuns sinistră peste Sinisterul nou înființat al Familiei.

Și, da, în România ar fi nevoie. De un Minister care să pună legi ferme și nonnegociabile care să penalizeze violența domestică, să apere femeile abuzate de partener, să faciliteze asistență socială pentru cele dependente economic, care nu se pot desprinde altfel de un bou care le snopește în bătaie. Un Minister care să lupte pentru drepturile copiilor abuzați și să le ofere adăpost, să modernizeze orfelinatele groazei, să educe copiii legat de prevenția hărțuirii sexuale, sarcinilor și bolilor venerice (da, gigel, adică EDUCAȚIE SEXUALĂ) și să protejeze familia monoparentală.

Atâtea și atâtea situații dureroase și oribile, care îi fac pe mulți dintre noi să vomite cu jet când aud cuvântul “familie”, mai ales când se gândesc la forma abominabilă pe care au experimentat-o în vieţile lor.

Dar facem pariu că nu despre asta e vorba?

Că Sinisterul Familiei va fi doar o nouă japcă oribilă la adresa drepturilor femeii, pe modelul Rusia / Polonia?

Că se va încerca revenirea la sinistra lege a lui Ceauşescu, cea cu interdicţia avorturilor, cu tot blablaul ăla oligofren legat de embrionul care e şi el o viaţă, dar de care proliferilor le pasă doar atâta timp cât e înlăuntrul pizmei. Odată proiectat pe lume, e strict problema amărâtei forţate de societate să îl fete cu sila.

Un domn de pe Twitter a dat cel mai bun argument pentru a demonta inepţiile prolife. Arde clădirea în care eşti. Fugi spre ieşire. În stânga, vezi o lădiţă pe care scrie 1.000 de embrioni. În dreapta, vezi un copil. Pe care alegi să+l salvezi?

Reacţia instinctivă a proliferilor a fost, desigur, să bată câmpii în toate direcţiile, să evite singurul răspuns de bun simţ. Copilul. 1.000 de embrioni sunt simple celule care, în sine, nu reprezintă mare pierdere.

Aşadar, condus de feminista Firea, Sinisterul Familiei va relansa 770 al lui Ceaşcă. Şi mi se rupe p că între timp, Firea l-a găsit pe Isus şi nu se identifică ca feministă. Atâta timp cât, tot ce are acum se datorează feminismului, atâta timp cât încă are funcţii publice, în loc să respecte valori tradiţionale, să stea acasă şi să-i facă sarmale lui Pandele, Firea e o feministă. Dar una nemernică şi ipocrită, care se foloseşte din plin de drepturi câştigate greu de mii de femei, pentru a încălca în picioare şi a anula exact respectivele drepturi.

Prevăd că, exact ca şi Coaliţia pentru Familie, Sinisterul va abera despre o familie unde bărbatul e miezul din dodoaşcă şi autoritatea nambăr oan, care face ce vrea şi cum vrea, iar prin asta se va motiva violenţa domestică, respectiv se vor anula drepturile copiilor.

Prevăd că voinţa şi liberul arbitru al femeii vor fi din nou contestate prin infuzia de ortodoxie toxică şi predicile alea absolut abominabile, cum că femeia e impură şi ispititoare, cum că trebuie să-i fie ruşine (aşa, by default), şi că rolul ei de bază e cel de animal fătător, iar cine nu pune uterul la bătaie e naşpaaiureacamnasol.

Prevăd că va veni tare din urmă educaţia tradiţională, o psihoză în sine, care va pistona perpetuu fetiţele că nu au dreptul la propriile vise şi că trebuie să stea cuminţi în banca lor, să le ia şi pe ele cineva.

Adică exact ce n-a făcut Firea niciodată.

Iar asta mă umple de furie, frustrare şi scârbă.

Fă, dacă tot îţi plăcea la cratiţă, de ce n-ai stat în morţii tăi în Moldova ta? Îl găseai pe Costeluş din vecini, venea beat de la bodegă şi te bătea seară de seară până îţi suna apa în cap, dar nu aveai unde să te duci cu patru puradei de fustă şi al cincilea pe drum. Modelul de familie tradiţional românească de care ai fugit mâncând pământul, dar pe care îl vei propovădui cu neruşinare de acum încolo?

Altfel, anticipez nou val de gigelime încordacă de musculatură, care să se laude că simpla deţinere de cocoşel îi face mari şi tari. E ok. Măcar am cu cine şi cu ce să lupt. Pentru că vreau să las următoarei generaţii de femei drepturile pe care femeile de până acum le-au obţinut pentru mine. Nu ca japiţa asta, votată de femei ca să se simtă reprezentate public şi care, odată ajunsă în copac, a început să abereze despre religie şi fătat.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

14 Responses

 1. Ana says:

  ministerele din ungaria si polonia, model pentru gigeii nostri, n-au facut nicio branza. cu toti banii dati si cu toate programele, natalitatea a continuat sa scada. mai ales in polonia, jegul ala de lege anti-avort nu a semanat decat teroare in randul femeilor si medicilor. aveti dreptate, asta ne asteapta si pe noi. singura speranta e ca pesedeii si peneleii nu vor rezista mult impreuna. presimt un divort cu multe scaune aruncate pe fereastra.

  • Lorena Lupu says:

   they never did, lol.
   și evident că dacă dai lege antiavort, tot ce obții e că femeile nu se mai f nici de-al dracu.

  • Morbo says:

   din fericire pesede e partid social democrat si nu s-a auzitvde social democrati europeni care sa se opuna avorturilor. Aia din Polonia sunt acopetiti ideologic.
   ok, pe vremea lui Dragnea se flirta mai mult cu tipul asta de conservatorism, dar nu mai e vremea lui Dragnea.

   • ana says:

    social-democratii din Romania nu au nicio treaba cu social-democratia europeana. nu era madam firea cea care-l infiera pe iohannis ca nu are copii? nu sunt astia din psd tot timpul bot in bot cu patriarhul si se bat in piept cat sunt ei de credinciosi? o diferenta colosala fata de social-democratii europeni. aia sunt preocupat de mediu, de inteligenta artificiala etc, teme care pentru psd nu exista. ei sunt cu familia, neamul, ortodoxia, bleah.

   • Lorena Lupu says:

    Morbo, nici o legătură.

    • Morbo says:

     astea-s vorbe de-ale pesedeului, de cand luati asa in serios ce zice psd? mai ales cand e vorba de indivizi sau de grupulete. conteaza ce face psd pana la urma, nu bla bla-uri de moment.
     cine trage sforile in partid e preocupat de relatia cu partidul socialist european, din care fac parte. intr-un partid conservator, ca PiS din Polonia, cine trage sforile e preocupat de relatia cu alti conservatori ca ei.

     • ana says:

      serios? pis sunt cam extremisti, nu prea mai au legatura cu conservatorii, de-aia au si iesit din ppe, la fel ca si fidesz-ul lui orban. iar psd e cam oaia neagra a socialistilor europeni, le-au dat alora o gramada de dureri de cap si le vor mai da. nu e interesat nimeni la bucuresti de legatura cu socialistii europeni. eurodeputatii psd voteaza intotdeauna altfel decat colegii lor atunci cand e vorba de teme importante pentru social-democratia europeana.

     • Morbo says:

      @ana
      grupul PiS -ului (in care a intrat si AUR) se numeste Conservatorii si Reformistii Europeni. PPE e mai putin conservator. “Extremisti” e un atribut care poate fi aplicat oricarei orientari politice, astia sunt conservatori extremisti.

 2. Andreea says:

  O “doamnă” de asta “credincioasă” am avut și eu colegă la serviciu pe care o ajutam, îi țineam locul la job când nu putea să vină din diverse motive legate de copii, când erau bolnavi sau când trebuia să meargă la una dintre fiice care studia în alt oraș. Am considerat că așa este uman, să ajuți. Drept mulțumire, mă trezesc într-o zi cu o rafală de răutăți gratuite din partea “doamnei” care-mi zice:” Voi, ăștia care n-aveti copii, trebuie să ne ajutați pe noi, cei care avem, că noi ducem neamul românesc mai departe. Eu la vârsta ta, la 30 de ani, aveam deja fetele, tu n-ai nici un copil. Pe femeia care face copii o iubește Dumnezeu, cele care nu nasc și nu cresc copii trăiesc degeaba și sunt neplăcute lui Dumnezeu.” Și toate astea au ieșit din gura unei femei cu facultate, deci dezamăgirea este cu atât mai mare.

  • Morbo says:

   da’ ce legatura are cu facultatea? 🙂 daca tie to se pare o pozitie incompatibila cu cultura si modernitatea, ea probabil a ajuns la concluzia ca e o pozitie care imbunatateste modernitatea

   • Andreea says:

    Se presupune că un om care a făcut o facultate, a făcut niște eforturi să-și șlefuiască manierele și caracterul și are capacitatea de a tolera alegerile altora legate de viața lor. Dar, dacă stau să mă gândesc mai bine, comportamentul ține de cei șapte ani de acasă și de bunul simț al fiecăruia. Cunosc oameni cu 10 clase de la țară care au foarte mult bun simț și inteligență emoțională, chiar dacă familia și conjunctura socială nu le-au permis să studieze. De la acei oameni nu am auzit afirmații gogomane, în schimb am avut ocazia de la cucoana cu facultate mai sus menționată.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: