Cursuri gratis pentru fete harnice

În ziua de azi, nu strică niciodată să mai ai o calificare. Pentru că, oriunde ai lucra, te pomeneşti peste noapte că oamenii uită să te mai plătească, sau că nu-şi mai pot permite salariul tău, sau whatever. Drept care, un curs în plus poate însemna jobul tău de mâine. Un curs gratuit în plus poate însemna jobul tău de mâine, primit cadou cu fundiţă roz în vârf.

De data asta, oportunitatea le surâde fetelor, pentru că organizatorii sunt Blockbuster Media şi Asociaţia Jurnalism pentru şanse egale. Proiectul se numeşte MediaFem – Şcoala Naţională de Jurnalism şi oferă, din septembrie, cursuri gratuite pentru doamne şi domnişoare care lucrează în presă sau care vor să se recalifice.

Cursurile sunt:

– de cameramani: – şi vor avea loc în fiecare seară, câte 3 ore de teorie plus practică.

– de editori imagine – idem

– de calificare reporteri TV – pt. studente la jurnalism sau jurnaliste: – câte 4 ore de 2 ori pe săptămână, plus teren.

-de calificare ca regizori de emisie – pt. gagici care au tangenţe cu regia: – idem, zilnic

-de informare pe egalitatea de şanse – deschise şi bărbaţilor, ceea ce mi se pare corect. Degeaba-i spui Vasilicăi că e egală cu Gogu, dacă nu-i spui şi lui Gogu să o trateze ca atare – cursuri care vor avea loc vinerea, sâmbăta şi duminica.

Nu doar că-s gratuite cursurile, dar va exista şi un program de premii şi subvenţii, pentru recompensarea cursantelor care dau rezultate superbe.

O să fac şi eu reporting de la unul dintre aceste cursuri. Nu vă spun care, ca să nu vă înghesuiţi toate acolo.

Persoana de contact: Liviana Tane, director executiv Asociaţia Jurnalism Pentru Şanse Egale, tel: 0726.704.208, email: mediafem@blockbustermedia.ro.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

  1. alex.X3S says:

    o initiativa binevenita, dar te-as ruga sa ne ti la curent cu ce se intampla pe acolo. nu de alta dar tare mi-e teama ca nu prea se vor inghesui domnisoarele la asa ceva.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading