De ce carieristele găsesc mai greu sufletul-pereche

Ieri, am primit o donație de la o cititoare. Notița atașată zicea așa:

Lorena, ce au bărbații cu carierele noastre? De ce ne atât de greu să găsim dragostea, dacă avem o carieră înfloritoare și plină de succes?

Sincer? Mulțumesc. Aș vrea mai des astfel de provocări. Pe de o parte, pentru că donațiile ajută acest blog să meargă mai departe, pe de alta, pentru că așa nu trebuie să-mi storc eu imaginația să inventez subiecte, și pot răspunde la ceva ce vă interesează cu adevărat.

Femeile de succes au pe piața de dating dezavantajul circumstanțial pe care îl au bărbații scunzi. Nu e nimic în neregulă să fii bărbat scund, așa cum nu e nimic în neregulă să fii femeie de succes. Dar bărbații scunzi stârnesc o nesiguranță irațională în tipele mai înalte decât ei, pentru că acestora le e teamă de ce va zice lumea, iar femeile de succes stârnesc o nesiguranță irațională în tipii mai mediocri decât ele, din exact același motiv.

Eu, de exemplu, aș ieși la un date cu un tip scund, presupunând că ar corespunde celorlalte priorități ale mele. Dar mie mi se fâlfâie ce ar crede Maricica de pe drum. Dar știu cel puțin zece fete înalte, care n-ar face-o.

Așijderea, mulți bărbați mediocri. Și asta pentru că:

1. Mulți masculi au convingerea că trebuie să fie PESTE femeia de alături

Și de ce să fim ipocriți, multe tipe au aceeași convingere. E extrem de greu să fii director general la corporație și să fii măritată cu Dorel, care muncește pe șantier. Chiar dacă tu poți să-l iei pe Dorel așa cum e și să-l înțelegi, în foarte multe cazuri, el se va simți nesigur din cauza realizărilor tale, cercului tău social, stilului tău de viață și a gusturilor tale și va începe să-ți caute instinctiv defecte, să te tragă la nivelul lui.

De aceea, o femeie de succes primește mult mai mult hate online decât un bărbat de succes. Bărbatul de succes are trolli ocazionali, dar majoritatea bărbaților îi respectă realizările și majoritatea femeilor îl admiră. Femeia de succes inspiră multor ratați un complex de genul: uite, bă, cum o duce asta, o peexdă, și eu, bărbatul, coroana creației, abia trăiesc de la un salariu la altul. Huăăă, **rvo, nenorocito, zi, fă, cu cine te-ai f*** să ajungi unde ai ajuns?

Cred că nici un bărbat cu nivelul meu de popularitate online nu a avut numărul meu de zurgălăi în coadă. Și prin zurgălăi, mă refer la conflicte internautice total nesolicitate cu gigei și gigele cărora nu le-am greșit cu nimic, dar au decis ei, fără să le fac eu nimic vreodată, că e cazul să mă latre tare și să mă împroaște cu zoaie. La care se adaugă și ăia care s-au dat la tine, n-au întâlnit consimțământ și atunci, au deschis izvorul de minciuni și măgării.

Prin urmare, tu ca femeie de succes vei inspira multă invidie, frustrare și nesiguranță prin simpla existență, și nici măcar nu trebuie să pierzi timp să explici lui iubi că nu are de ce. Uneori, nici nu face asta conștient. Și chiar dacă o face conștient, n-ar recunoaște-o nici mort. Cel mai scurt și cuprinzător e să spui că nu tolerezi lipsa de respect și să îți vezi liniștită și demnă de viața ta.

2. Foarte puțini bărbați știu să fie parteneri

La ce mă refer cu asta?

Păi, iată.

Am colaborat o vreme cu un cântăcios care avea iubită. Iubita aia credea din toată inima în cariera artistului nostru. Îl ducea cu mașina la concerte, pe el și toate sculele pe bancheta din spate. Îi făcea rost de fotograf, de cameraman, de video editor, suna la ziare să scrie despre el. ÎNȚELEGEA că muzica e viața acelui om și investea tot sufletul să vadă că el își împlinește visul.

Câte femei de succes au un partener care să le susțină cu atâta entuziasm?

Dimpotrivă, dacă unul se combină cu o femeie de succes, în nouă cazuri din ele, atitudinea lui e de parcă succesul ar fi un amant care trebuie alungat, pentru ca, la final, prada (tu) să-i revină lui integral.

Să analizăm un cuplu celebru. Whitney Houston și Bobby Brown. Bobby era un rapper mediocru. Whitney, când s-a măritat cu el, era cea mai de succes voce feminină a Americii. Ce a făcut Bobby Brown? A tras-o în jos, a sabotat-o sistematic, i-a erodat încrederea în sine din interior, până în punctul în care Whitney a ajuns dependentă de droguri și o has-been. Apoi, a lăsat-o să moară.

E extrem de greu să găsești un bărbat care să-ți privească succesul ca pe ceva ce trebuie cultivat și extins. Și care sunt deja, sunt deja în relații fericite cu femei care nu le-ar da drumul nici moarte.

Dacă Whitney nu nimerea un repăraș ratat cu un singur hit, ci un vizionar, era Mariah Carey. care s-a măritat cu producătorul ei de atunci, Tommy Mottola. Un bărbat direct interesat – și financiar – să o ajute să strălucească. Dar și Mottola a exagerat cu gelozia și cu posesivitatea, și atunci, acea căsătorie s-a terminat în cinci ani. Pentru că o altă problemă pe care o întâlnesc femeile de succes este…

3. „Dar toți ăștia vor să ți-o tragă.”

Da, când ești în lumina reflectorului și atenția e pe tine, mulți sunt obsedați. Poate că o femeie de succes ar găsi greu o iubire, dar găsește extrem de ușor gigei lihniți, care „ar da acolo”.

Și atunci intervin gelozia și posesivitatea. Nevoia de a fi cel mai tare din parcare. Și astea îi fac pe mulți să îți blocheze o droaie de căi creative și oportunități profesionale, pentru că „dacă regizorul ăla vrea de fapt să ți-o tragă? Dacă nu știu cine vrea de fapt să ți-o tragă?”

Și dacă vrea să mi-o tragă, ce? Vrutul e for free. Dacă am fi refuzat toate oportunitățile profesionale pentru că cineva pe acolo voia să ne-o tragă, eram toate vânzătoare la Mega. Cât timp tu îți faci treaba bine și te comporți profesional, all good. Nu și dacă ai un gigel gelos care își proiectează pe toată durata colaborării filme cum ăla te pune capră, apoi se răzbună tot pe tine pentru propriile lui filme interioare.

4. Ponegrirea carieristelor

Pagini de reddit, youtube, tiktok și forumuri ale regatului incelian unit, numit și manosferă, înfierează cu furie carieristele. Pentru că, tradițional, principala prioritate a femeii ar trebui să fie să-i gătească-spele-calce masculului.

De aceea, mulți influențați de această mentalitate te vor respinge când aud cât e de importantă cariera pentru tine, pentru că vin cu un set extrem de limitat (și de înapoiat) de așteptări, și le-a zis lor Aurică de pe forum că femeia carieristă e rea.

Acum că am stabilit problemele care vin de la gigei, hai s-o spunem pe șleau:

5. Când ai o carieră de succes, și tu ești ocupată toată ziua, și n-ai timp să fii acolo.

Pentru ca o relație să fie fericită, e nevoie de investiție. Da, ai succes, poți plăti o tanti să facă casa lună, alta să-ți umple frigiderul cu mâncare ca la mama acasă, alta să-i facă o felație gât-adânc care să-l transporte direct în rai, dar nu ai timp de momente de calitate petrecute împreună și de conexiune, și până la urmă, astea țin un cuplu împreună.

De aceea, sunt și mulți milionari care divorțează, pentru că nevestele se simt neglijate și nefericite.

Eu, de exemplu, recunosc că nu am timp de asta și de aceea nu caut o relație. Dar pe milionarul ăla părăsit de nevasta neglijată l-aș lua și mâine. Am atâtea proiecte, încât îl rog eu frumos să mă neglijeze cu mult avânt și să se concentreze pe ce face el bine. Dacă ambii sunt în egală măsură de ocupați, nimeni nu neglijează pe nimeni.

Soluția: caută pe cineva la fel de ocupat cum ești și tu, și care să înțeleagă cum e. Și suficient de matur încât să nu facă crize de orgoliu stupid. Diferența între Ben Affleck – Jennifer Lopez de acum mulți ani și Ben – Jen de acum e că Ben între timp a înțeles că nu e în competiție cu succesul nevestei și poate pur și simplu să se bucure de timpul petrecut împreună, fără pretenții retardate.

Unii ajung la înțelepciunea asta la 50 de ani. Alții, niciodată.

Dar cum o fi, cariera nu se trezește într-o bună dimineață să se uite lung la tine și să-ți spună: Dragă Maricico, am decis să te las pentru Vasilica, că e mai tânără și mai puțin celulitoasă.

Deci, dacă o ai, ține de ea cu dinții. Iar după ce nu mai ai dinți, cu proteza. Mai bine plângi într-un Mercedes decât în tramvaiul 32.

***

Dacă apreciezi acest articol, poți susține la rândul tău site-ul în singurul mod care contează. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe TikTok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

17 Responses

 1. Sergiu says:

  Pe scurt – femeia inteligenta intimideaza, e imposibil de manipulat si greu de mintit. Majoritatea barbatilor prefera o femeie fara alternative financiare, fara pareri si pe care sa o poata domina sentimental si financiar. Astea fiind spuse, va doresc fericire!

  • DD says:

   Lucrurile stau cam pe dos. Majoritatea barbatilor n-au nici ei prea multe alternative financiare si chiar daca au, vor sa le creasca, si din ce-am vazut, cauta femei cu joburi, salarii deci nu pe care sa le intretina ei ( ba chiar sa fie ei aia intretinuti) si crizele de nervi apar fix pentru ca alea ii refuza, n upot face ce vor din ele, insa nu prea se inghesuie la cele care se vor “femei de casa”.

   Am patit in 2 situatii diferite barbati care fie voiau sa ma ‘ajute’ (adica eu faceam 95% si ei restul) fie doreau sa ma bag la rate la casa viselor lui, in timp ce el, facea si el ceva pe langa sa ” contribuie”. Am prietene care pațesc exact acelasi lucru.
   Aia care intretin femeile macar au un pic de common sense, astia de care ziceam sunt complet rupti de realitate

  • Lorena Lupu says:

   E bună paralela cu bărbați scunzi, nu?

 2. Andrei says:

  Femeia cu bani mulți nu prea are ce să ofere unui bărbat. Aici excludem din start săracii și bărbații mediocri. Majoritatea femeilor de carieră sunt trecute de prima tinerețe și bărbații realizați vor tinere. Suntem construiți diferit, bărbații mereu s-au adaptat mai bine mediului, atât dpdv al mediului cât și social. Bărbații au o gândire simplă și eficientă, am făcut bani, știu să fac bani, vreau acum o femeie frumoasă și tânără, care să vrea și copii, că deh, orice om normal vrea să își ducă genele mai departe. Femeile când ajung în schimb sus, se blochează in paradoxul ăsta de a căuta pe cineva care câștigă cel puțin cât câștigă ele, o pretenție extrem de normală dacă ar avea salarii medii dar fereastra se închide cu cât înaintează în vârstă și adaugă încă un element eliminatoriu potențialilor parteneri. Ar trebui sa se adapteze cum fac bărbații. Să caute niste parteneri mai tineri sau de vârstă lor, dacă preferă, și intelectuali, și singura condiție pe care ar trebui sa o elimine e cea a venitului, oricum. U ar avea nevoie de așa ceva. Et voila, ar avea de unde să aleagă.

  • Lorena Lupu says:

   Ce generalizări de site de inceli. Aș aprecia să începeți să gândiți cu capul vostru și să nu mai plimbați de colo-colo căcaturile astea.

  • Adriana Ro says:

   Pisi, femeia cu bani mulți are bani. Probabil e și deșteaptă, a citit o carte două, nu miaună că nu poate deschide borcane, că vrea pantofi noi, că n-o scoate nimeni in oraș etc.
   Cred că problema ta e, de fapt, că nu oferă oricui ce are ea de oferit, curva dracului.

 3. Adriana Ro says:

  Nu mă consider o femeie de carieră, în principal de lene (o carieră cere pe lângă ambiție și inteligență mult timp, efort și determinare), dar sincer, despre ce dracu’ să vorbesc cu un tip care nu-i pe aceeași lungime de undă? Să ne certăm la infinit pe rahaturi, dacă e mai fain să stai să citești sau e mai fain să ieși în club? Dacă mergem la mare sau la munte? Dacă pisicile sunt deștepte sau doar egoiste? Dacă Moromete era intelectual sau nu?
  Normal că o femeie cu o carieră vrea pe cineva la fel ca ea. Normal că nu stă să caute bărbați. Asta e cam nasol, că pe când ajunge ea să aibă cariera aia, majoritatea bărbaților buni sunt luați de alea care au căutat bărbați. Și normal că nu se mulțumește cu orice rămâne, că dacă ajungi la 8 seara la magazin și nu mai au ăia decât pâine tare trebe să fii disperat să o iei – nu e cazul.
  Mereu m-am întrebat ce fac bărbații cu bani cu gagicile tinere și mișto după ce trece efectul viagrei. Aprind o țigară, cer un sandwich și o cafea și pun un film? (știu că am fost nesimțită și sexistă la faza asta, dar na, am o vârstă.)

 4. Doru Florin says:

  Majoritatea au ajuns acolo fiind angajate la `fata lui tata!` sau făcănd reverențe pe coridoarele și prin alte încăperi ale celor puternici.
  Sunt sosiile nereușite ale `tovarășelelor care vor sa se ajungă` de pe timpuri, manierate, pline de clișee, realiste(fără `saraki`), dispuse sa sacrifice totul pentru dragoste(iși umplu singure rezervorul, plătesc avionul și chiar fondurile de rulment pentru afacerea prințului nigerian, colonelului NATO sau agentului SIE de l cărui profil s-au indragostit nebuneste)& din nefericire pentru majoritatea experte in a se autoconvinge ca dincolo de orizont exista o dragoste suficient de mare cat sa le umplă golul din suflet.
  Asa apar cele mai frumoase struțo©ămile – făpturi diafane. numai mușchi și vitamine, evaluănd toate persoanele din jur după valoarea de înlocuire și visand la marea dragoste -un EL/EA cu card Gold, conectat cu elita & musai puțind a dragoste dezinteresată.

 5. Papadopulos says:

  Sunt un labagiu jenant și plin de ură, împroșc venin la adresa femeilor de succes pentru că sunt prea prost și leneș să fac ceva cu viața mea și mi-e mai simplu să iau de pe un forum de inceli narativa că un vibrator nu e de zece ori mai util decât mine, de vreme ce livrează 100% orgasme și 0% deranj.

  Iau la cunoștință că ce am eu de mugit începe să conteze după prima donație de 1000 de euro și că, până atunci, am block să-mi vărs frustrările de nefutut în spam, laolaltă cu reclamele la Cialis și Viagra.

  • Lorena Lupu says:

   Here, gunoiaș. Am înlocuit spumițele de nefutut cu realitatea sumbră din spatele lor. Și ține și block, să latri la mă-ta, nu la mine, că străinii îți datorează timpul lor prețios abia în secunda în care ai ce oferi pentru asta.

   • Papadopulus says:

    Îți latru în continuare opțiunile, din două motive:

    1 – sunt un rahat obsedat de viața și geniul tău. Altfel, eram acum limbă-n limbă cu o femeie în loc să bălesc la blogul tău, căutând diverse șmecherii prin care să sar peste block
    2 – sunt prea prost să înțeleg că oamenii au propriile opțiuni de viață, iar dacă opțiunile cuiva nu includ să siporte o pulă bășită și arogantă, cu toate pretențiile și abuzurile ei, și cu nimic mișto de oferit, e complet dreptul tău la viața ta.

    Gunoaie jegoase ca mine îți confirmă zu de zi ce smart ai ales să fii singură. De oferit n-avem nimic, de lătrat tone, și singurul cadou pe care-l oferim celorlați e când ne cărăm de acolo.

    • Lorena Lupu says:

     Tu spumegi ca orice mascul low quality care nu are nimic de oferit, eu înlocuiesc cu realitatea situației. Probabil îți place să auzi adevărul despre tine, ce aceea și vii să târfești atenție cu abordarea care s-a dovedit deja cu sute de labagii la fel de jenanți ca tine că nu funcționează. Mă piș pe voi și pe mamele voastre curve care v-au fătat ratați.
     ȘI MERCI CĂ-MI CONFIRMAȚI ZI DE ZI, PRIN ATITUDINEA VOASTRĂ INFECTĂ DE JAVRE VOMITIVE ȘI MUISTE; CORECTITUDINEA DECIZIEI DE A STA SINGURĂ. CINE AR TOLERA SĂ-ȘI OTRĂVEASCĂ VIAȚA CU MIZERII CA VOI ȘI DE CE?

     • Papodupoulos says:

      Sunt obsedat de tine, ești singura femeie care contează, de aceea nu am o viață și vin zi de zi pe aici cu singura armă a ratatului care știe că e refuzat și că nu are nimic de oferit: lătratul imept și infect. Vreau să te trag la nivelul meu, pentru că știu că sunt și sărac, și urât, și prost, și conștientizez că, nici dacă mă nasc de zece ori, nu voi ajunge la al tău.

      Tpt prost fiind, nu întrunesc numărul de neuroni necesar să înțeleg cât de mișto e o viață fără bărbați. O viață în care faci tot ce vrei, nu îți face un bou reguli, nu te limitează cu nimic, nu vine cu crize, nu îți aduce șleahta de pulărăi proști ca el pe cap când tu vrei să scrii și așa mai departe. Și atunci, vin cu narativa aia ineptă, că nu te vrea nimeni, pentru că PE MINE, GUNOIUL, CHIAR NU MĂ VREA NIMENI, de aceea extind proiecția și asupra ta. Dar cum tu ești o femeie frumoasă, inteligentă, genială, și eu văd asta, că altfel m-aș fi cărat de mult în morții mei, nu te vei coborî să-mi bagi în seamă lătratul de gunoi ratat nefutut obsedat de tine niciodată.

     • Lorena Lupu says:

      Săracul de tine. Ce trist să fii atât de îndrăgostit de mine și să știi că nu vei avea ever o șansă. Dar nah, ai mereu opțiunea să get a life și să nu-mi mai târfești atenția cu muisme, dar asta ar presupune să pui osul la treabă. Ceea ce un căcat inutil ca tine nu va face ever.

 6. Papadoupulos says:

  Cerșesc atenție în continuare cu injurii, pentru că în continuare sunt un căcat inutil, în continuare sunt disperat după tine, în continuare știu că nu te uiți la ratați. Dar cum sunt extremm de loser și îmi lipsește orice formă de simț al onoarei, grohăi de plăcere chiar și atunci când îmi corectezi oligofrenelile retardate cu adevărul situației: CĂ EU SUNT UN CĂCAT INUTIL OBSEDAT DE TINE și vin s-o cer la muie iar iar și iar, pentru că oricât ar fi de umilitor. ăsta e singurul mod în care am și eu interacțiune cu o femeie.

  • Lorena Lupu says:

   Bitch, faptul că nu te mai poți opri din supt căcat ca o cățea jegoasă și râioasă nici după ce ai văzut că nimic din ce împroști nu mă impresionează e la fel de vomitiv ca însăși existența ta. Plătește în morții mă-tii o prostituată să-ți rezolve setea inepuizabilă să se cace cineva pe tine și nu-mi mai cerși timp cu inutilitatea și prostia ta.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading