De ce mi-e greu să-i cred pe romii daţi afară de la Therme

Mai nou, când vine vorba de ştiri, remarc că devenim de o naivitate identică cu aceea a americanilor. Orice poveste cu un minoritar bun asuprit de majoritarii răi e halită, sharuită, se indignează sufletele bune în comentarii de ies scântei şi nimeni nu se întreabă care e versiunea părţii adverse.

Aşa aţi fost aproape toţi şi în cazul familiei Bodnariu. Vai, săracii, hai să ne adunăm să-i apărăm, să ridicăm poale-n cap. N-aveau cum, cu feţele alea de mioarele Domnului, să-şi bată copiii. Ei, uite, au recunoscut chiar ei după o lună de circ, aveau cum. “Da’ dădeau uşor”. Legea ţării e clară. Nu dai nici uşor, nici greu, nu dai DELOC. Foloseşti cuvinte, ca o trestie gânditoare ce eşti, să-i transmiţi junelui sentimentele şi ideile tale, şi aşa îl înveţi să procedeze idem.

Cui nu-i convine, poate emigra în ţări bogate şi prrospere ca Siria, unde îşi poate descărca cu succes surplusul de energie negativă, şi are şi adversar pe măsură.

Acum, toată lumea din lista mea sharuieşte cu mare indignare un articol despre un cuplu de romi care voia la spa, şi s-au înfiinţat subit bodyguarzii, şi le-au zis: “Valea, bă, gipsanilor”, sau aşa ceva.

Trăim în secolul XXI, fraţilor. Hai un pic de realism. În nici o corporaţie din asta nu vin bodyguarzii să te elimine cu şuturi doar pe bază de ten brunet, că ten brunet au şi nişte domni din Orientul Mijlociu, care întreţin jumătate din piţiponcărimea României, acum că piaţa românească e în ruine.
Şi mai ales nu vin să te elimine în şuturi într-o corporaţie din asta pe bază de etnie.
Te elimină în şuturi când faci ceva dubios.

“Dar noi ne purtam civilizat”.
Asta spun ei. Orice hoţ din autobuz, prins înaintea faptului, o să înceapă să ţipe că eşti o pizdă nebună că sari ca arsă şi că lui doar îi plăcea foarte tare modelul poşetei tale.

“Şi mai suntem şi parteneri de afaceri, am livrat aranjamente florale”.

Băi, frăţică. Din nou, trăim în secolul XXI. Accesul invitaţilor speciali nu mai e pe bază de word of mouth, mai cu seamă nu la genul ăsta de companii. Accesul invitaţilor speciali e pe bază de voucher, card, invitaţie. Iar când scoţi orice formă de chestie de-asta de plastic lucioasă şi ornamentată care spune că posesorul are drept la şedinţă de ass rimming 45 de minute cu unt de cocos, angajaţii încep să-ţi facă temenele în sincron. Indiferent de etnie, indiferent de nuanţa tenului.

Care business riscă să-şi piardă un bun furnizor, pe bază de colorit extern?
Vă zic eu.
Nici unul sub soare.

Hai cu creierul pe on, că nu e greu.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

8 Responses

 1. Nautilus says:

  Asta, poate, la norvegienii lui Bodnariu.

  Niște evenimente din trecutul apropiat demonstrează că atunci când scoţi în fața unui rromân verde orice formă de chestie de-asta de plastic lucioasă şi ornamentată care spune că posesorul are drept la şedinţă de ass rimming 45 de minute cu unt de cocos, angajaţii încep să-ţi facă o ședință de pegging cu un dildo de fier forjat, lubrifiat cu scuipat de rinocer.

  Atitudinea ideală din partea leprelor în uniformă de serviciu cu o inscriptie mare pe spate ca la sclavi o obții când arăți cât mai anodin, stai precum bufnița în colțul cel mai întunecos, consumi cât un elefant și taci.

  Adică ei încearcă să îți demonstreze că în gura închisă nu intră pu… musca.

 2. Lorena Lupu says:

  dacă eşti printre furnizorii lu’ şefu, eşti primit cu temenele. parol.

 3. Nyros says:

  Becali a fost dat afara de la Mariott,ptr ca a facut gratar in balcon. Ar cam fi momentul sa si vada locul si tuciurii astia! Aoleu! O fi ceva gresit?! Gramatical,zic.

 4. Sorin says:

  Da’ cum le știi tu pe toate! Parcă ai fi fost acolo, la fața locului, atât de sigură ești că exact așa stă treaba.

  • Lorena Lupu says:

   Din faptul că am adus nişte obiecţii logice bazate pe modul de funcţionare al acestui gen de loc? Tu eşti cam cretin, nu?

 5. Sorin says:

  Eu nu aș confunda cadrele cu manifestările, nici cultura organizațională cu comportamentul subiectiv al actorilor în timpul unei interacțiuni sociale, care are alte elemente constitutive. Tu știi că hormonul bate neuronul. Poate e așa cum zici tu, dar de unde atâta certitudine față de fapte despre care am auzit la televizor sau am citit pe net, certitudine susținută doar prin faptul că „știu eu cum funcționează un astfel de loc”? Faptul că știm cum funcționează un spital nu reprezintă un instrument de analiză a unui caz de mal-praxis. Asta am vrut să spun.

  Îți înțeleg reacția, se pare că nu accepți nici un fel de opoziție. E în regulă. Dacă făcându-mă cretin îți oferă confort și/sau armonie interioară, e ok. Totuși, nu ne cunoaștem suficient de bine încât să vânturăm epitete pe aici. Este evident că citim cărți diferite, iar asta nu ne face pe niciunul mai bun sau mai rău. Nu, nu sunt cretin, dar am datele necesare să recunosc unul.

 6. Nautilus says:

  La rromânii verzi daci-vârcolaci realitatea bate fanteziile cu unt de cocos, chiar şi când e vorba de furnizori.

  Un furnizor la o companie d-asta (care face afaceri cu Statu’ şi asfalturile lui) vine la birourile lor în bermude, fiindcă erau 35°C. Iar o maimuţă dresată în tinuta office-lady îşi căuta dildo-ul de fier forjat pe sub birou. Şefa ei de serviciu a venit să facă nişte tentative de temenele, ca să poată continua discuţia.

  Alt furnizor avea o clădire şi altă paparudă office (de data asta o mâncătoare de frunze îmbrăcată în zdrenţe vintage) venise să negocieze închirierea. Se pare că învăţase să negocieze de la Stan şi Bran, fiindcă discuţia consta în a-l insulta pe furnizor fiindcă a băut Red Bull, a-l insulta încă o dată când a cerut un număr de telefon şi a-l insulta a treia oară când i-a dat o adresă de e-mail. (Oare până unde ar fi mers cu insultele dacă i se cereau şi Skype, şi WhatsApp, şi Facebook!?)

  În ambele cazuri paparudele office aveau motivele lor să se poarte porceşte. Dar nu erau motive evidente, ţipete, scandal, ca în afacerea cu ţiganii. Cum ar fi zis americănoşii, mai ales cei care au fost la viaţa lor bodyguarzi, “erau nişte indicii subtile” care le-au determinat să dea cu râtul la troc.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading