De ce nu port tatuaje

La un moment dat, un cititor m-a întrebat: se vede foarte clar că îl iubești pe Pulică (motanul), de ce nu îl tatuezi pe tine?
Am stat cinci minute să mă minunez că niciodată nu-mi trecuse prin cap să-l tatuez pe Pulică pe mine în semn de iubire. Am o poză a lui imprimată pe un tricou făcut de Catryoshka, magazinul de haine și suveniruri inspirate de pisici, dar în rest, dacă vreau să fac un gest de iubire, știu că îl bucură mai mult să-i cumpăr mâncare gourmet, sau să-i fac eu ceva bun, sau să-i aduc o jucărie nouă, ceva care să-i producă LUI o experiență plăcută, as opposed to să mă împopoțobez eu să semnalizez iubire.

Până la urmă, am podul plin de oameni care declară sus și tare că te iubesc de leșină, dar când e vorba să facă ceva pentru om, se trag pe c*r până dispar complet pe acolo.

Deci nu, nu mi-aș face niciodată un tatuaj din iubire. Nu mi se pare că folosește persoanei iubite cu nimic.

+

Altădată, m-a întrebat o fată: tu te tunzi, te machiezi și te îmbraci atât de excentric, cum de nu ai tatuaje? Și realitatea e că, lately, tatuajul e o modă. Sunt o mulțime de saloane, multe dintre ele high quality, multe creează veritabile opere de artă pe pielea oamenilor. Sunt și o mulțime de impostori și de ageamii, care fac o muncă de toată jena.

Problema meea nu e nici cu această formă de expresie de sine, cum e tatuajul – nu neg nici o secundă măiestria și arta care intră într-un tatuaj complex – și nici nu discriminez în vreun fel tatuații. Dimpotrivă. Sunt oameni care arată extrem de cool și care au reușit să integreze la perfecție acea imagine în integralitatea aspectului lor.

Problema mea nu e cu pictura pe corp. De multe ori folosesc vopsele sau tehnici de body painting când fac un machiaj mai excentric, cum ar fi acesta.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Funny Valentine. #picoftheday #instadaily #makeup #look #reds #blues #intense #abstract #glam #valentinesday

O postare distribuită de Lorena Lupu (@lorena.lup) pe

Acum mai mulți ani, am făcut animație în body painting, și aș participa și azi la un show de body painting fără să ezit, pentru că îmi place ideea de a sluji drept pânză pentru o creație.

Și atunci, de ce nu tatuaj?

Pentru că, dragi copii, tatuajul e PERMANENT.

Once it’s there, it’s there.

Iar eu sunt un om în continuă schimbare și transformare, și există șanse uriașe ca un reper cultural sau emoțional care înseamnă foarte mult pentru mine azi să nu mai însemne nimic ceva mai încolo.

Cum a pățit Johnny Depp când s-a combinat cu Winona Ryder, și-a tatuat undeva pe organism Winona Forever, apoi s-au despărțit și a trebuit să devină creativ, să acopere NA și să rămână Wino Forever. Noroc că n-o chema Assunta.

Să îți tatuezi un nume pe tine înseamnă să ai de dat explicații mult timp de acum înainte.

*

Natura permanentă a tatuajului nu se lovește doar de imprevizibilitatea situațiilor, ci și de o problemă a noastră a tuturor: atracția gravitațională. Faptul că o sprânceană, de exemplu, care e tatuată acum să formeze un arc perfect, poate, peste ani, să o ia la vale în cele mai înfricoșătoare moduri și să capete forme ridicole și extrem de vizibil false.

Corpul uman îmbătrânește, se schimbă, se umflă de la atâta stat acasă. se umple de vergeturi când slăbești, iar opera de artă începe să arate ca versiunea ei dintr-o oglindă comică.

Dacă nu mă credeți, rugați moșulici să vă arate tatuajele lor.

Apoi, dacă tatuajul e la vedere, trebuie să-ți gândești mereu garderoba și machiajul în așa fel, încât să se integreze frumos unele cu altele și să rezulte un look coerent, iar asta limitează foarte mult opțiunile.

Iar legat de expresia de sine? Mi se pare că mă exprim extrem de bine și de clar și prin ceea ce spun sau scriu. Dacă tatuajul e o expresie, ea îl redă mai degrabă pe tattoo artist decât pe purtător.

În concluzie: îmi place să fiu pânză albă pentru creații vizuale?

Oh, yes,

Cu condiția să se șteargă seara.

I don’t fwck with eternity.

***

 

Dacă îţi place acest blog, ai avut vreodată intenţia să-l susţii dar ai tot amânat, acum ar fi un moment foarte bun.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

7 Responses

 1. Dixi says:

  Foarte frumos scris! Si eu o admir pe Kat von D, dar niciodata nu m-as tatua. Imi trecuse si mie prin cap sa imi tatuez pisicile, sau un avion, sau o ancora :)), dar mi-a trecut cand am vazut cum arata tatuajele unora dupa cativa ani. Sunt ca niste moluste gri din care nu se mai intelege nimic :)) nu e ca si cand cade pielea, doar ca se decoloreaza foarte urat, si macar de s-ar decolora definitiv. deci, no thanks.

 2. Celcaresugepulalacâini says:

  Sunt prost și periodic latru.

 3. Andrei says:

  Îmi place cum le schimbi nickul și comentariul baterilor 🙂

 4. Andrei says:

  Haterilor*

 5. Lorena Lupu says:

  Dacă în loc să dea x din colţ sau să spună politicos: Uite, eu nu sunt de acord cu tine pentru că a, b, c, eu zic că merită.

 6. Joker says:

  “Nu de tatuaj mi-e teama, ci de vesnicia lui” :)) Te inteleg perfect aici, e greu de gasit tatuajul cu care sa coexisti pana dai coltu’. Am mai mult de jumatate de secol, ma tenteaza ideea, am si niste idei, dar nu am facut-o inca. E pe o lista de prioritati undeva, dupa sanatate si bunastare.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger