De ce pisica mea va valora întotdeauna mai mult decât tine

Cam prin 2012 au început primele forumuri şi site-uri de alt right. Creatorii lor erau în exclusivitate masculi la care nu se uita nici o femeie, pentru că erau agresivi, neplăcuţi, lipsiţi de cele mai elementare bune maniere, hărţuitori şi, pe scurt, o risipă tragică de biomasă.

În loc să-şi asume că sunt nedoriţi pentru că nimeni nu are de ce să îndure benevol răutate şi prostie, cretinii şi-au găsit inamic comun, pe sistemul PSD-ului şi al statului paralel care-i împiedică să facă drumuri, spitale, etc. şi-i obligă să facă doar referendumuri pentru familie şi să-şi acorde singuri pensii nesimţite.

Inamicul lor comun e tipa singură cu pisică.

E 2019. Dar şi azi, când intri să mai râzi pe siteurile şi redditurile lor, constaţi că în continuare nu f… ecundează, şi de vină e tot tipa singură cu pisică.

Iar când intră într-un dialog online cu tine, oricare ar fi subiectul, la un moment dat o vor coti spre opţiunea ta de a fi un om singur cu pisică, de parcă pisica ar fi obstacolul din calea p***ii lor, nu personalitatea lor oribilă şi prostia pe care o emană prin toţi porii.

De aceea, ţin să precizez: acest “tine” nu se referă la omul normal, decent, care-şi ştie lungul nasului, care nu se bagă în opţiunile de viaţă ale altuia şi care poate purta un debate logic, bazat strict pe argumente din interiorul subiectului. Ci în exclusivitate la excrementele picate din orificiul greşit şi confundate de mamele lor cu bebeluşi, care au impresia că a fi om singur cu pisică e ceva ce-i priveşte, sau o opţiune care trebuie discutată cu ei, sau, doamne fereşte, scuzată.

Sunt un om singur cu pisică şi, spre deosebire de tine, celibatul meu e voluntar. Şi pisica mea valorează mai mult decât douăzeci de nimicuri de teapa ta. Am şi argumente.

1). Pisicile sunt prezenţe plăcute şi relaxante. 

Dacă cineva m-ar întreba cum aş vrea să arate paradisul, răspunsul meu ar fi: o cafenea cu fotolii moi, tangouri argentiniene în surdină şi multe, multe pisici. Compania unei pisici e cel mai ieftin şi natural calmant care există sub soare.

Spre deosebire de pisică, prezenţa ta e iritantă la maximum, detestabilă şi scârboasă. Tot ce spui e conceput în mod special să irite omul, să-l pună în disconfort şi să îl prostdispună. Pentru că nu ai nimic valoros de oferit şi atunci te concentrezi în a oferi venin şi aere de superioritate.

Avantaj: pisica.

2). Pisicile sunt nişte animale extrem de curate. 

Nu doar că se spală toată ziua, pe lângă băile pe care (eventual) li le face omul, dar le şi place să doarmă între rufele proaspăt luate de la uscat. De aceea, blana lor miroase numai a detergent şi balsam.

Pe când tu miroşi a hoit şi a împuţiciune.

Avantaj: pisica.

3). Somnul cu pisici este cel mai bun anxiolitic. 

Oricât de stresat şi panicat ar fi omul în legătură cu provocările zilnice, în secunda în care se bagă în pat cu pisica în braţe, şi pisica începe să respire regulat şi să toarcă fin, starea aia de linişte interioară se transmite automat.

Cel mai bun yoga master ever e adoptabil la primul adăpost aflat la două străzi de tine.

Cred că nu există somn mai profund, mai odihnitor şi mai reînvigorant decât acela cu o pisică în braţe.

Pe când dormitul cu bărbaţi… not my cup of tea. Unii iau plapuma de pe tine şi se înfăşoară în ea, alţii te împing până dormi pe marginea patului, alţii sforăie de zici că au deschis uzină pe PFA, alţii îşi pun toate ciolanele pe tine.

Avantaj: pisica.

4). Pisica nu are comentarii tâmpite despre păr / machiaj / ţinută. 

Dacă port albastru – marin la ochi şi mov prună pe buze, e dintr-un singur motiv: CĂ AŞA CONSIDERĂ MUŞCHIUL MEU. Şi nu am de ce să ofer şi alte justificări. Aşa vreau eu să arăt, aşa arăt, cui nu-i place să scrie la neamuri.

Şi hai să zicem, când obiecţia e a tipului cu care eşti, mai treacă – meargă. Dar fiecare sulică frânaru cu un cont de Facebook, total neîntrebat, se consideră calificat să-ţi spună ce să porţi, cum să porţi şi de ce aşa, şi de ce nu aşa, de zici că şedinţa foto fusese pe cheltuiala lor.

Iar punctul în care chiar mă enervez e “Nu ai nevoie de makeup”.

Dar de când plm eşti tu decident pe nevoile mele, vierme?

Pisica te iubeşte şi când ai un curcubeu pe pleoape, unul pe buze şi unul în păr, pentru simplul fapt că eşti tu.

Avantaj: pisica.

5. Pisicii nu îi pasă cui vrei să mai placi. 

Pe aceleaşi forumuri, reddituri, siteuri, afli că dacă femeia se îmbracă frumos, sau îşi face fotografii în costume de baie, sau… mă rog, orice alt look în afara cenuşii în cap şi sacului de rafie luat din Obor pe corp, vrea să placă sigur şi altuia.

Să-şi placă sieşi e exclus pentru că, nu-i aşa, femeia nu e om şi nu are voie să se bucure de propriul stil.

Chiar nu mă interesează să justific cui vreau să mai plac, dar, basically, tuturor directorilor de casting şi firmelor care vor să dea publicitate pe lorenalupu.com. Deci, foarte multora.

Avantaj: pisica.

6) Pisica are nevoi simple şi clare. 

O mâţă vrea de mâncare, şi nu face multe mofturi legat de aspectul şi varietatea mâncării. Vrea nisip curat o dată pe zi. Şi tratament medical nu vrea, dar oferi tu, că o vrei sănătoasă şi voinică.

Spre deosebire de pisică, prostul vrea justificări pe cum îţi petreci timpul, opţiunile tale de viaţă, vrea să nu câştigi mai mult decât el, că atunci nu se mai simpte mascul, să îi cânţi multe imnuri de slavă, să-i faci masaj la ego şi să faci tot posibilul să nu placi şi altora.

Avantaj: pisica.

7) Pisicile au un umor nebun. 

Orice stăpân de pisici poate confirma câte giumbuşlucuri, trăsnăi şi boroboaţe hazlii poate inventa o pisică. Sigur, mai sparge una-alta, dar porţia de râs copios compensează şi dă şi dobândă.

Apoi să nu vorbim despre mimica extrem de expresivă, feţele de măscărici şi poziţiile corporale absolut ilare pe care le oferă pisica, zi de zi.

Şi senzaţia mea e că o fac special să râzi.

Pe când prostul ştie doar să enerveze.

Avantaj: pisica.

8) Pisicile ştiu să ofere afecţiune. 

Şi nu mă refer doar la torsul în poală sau de modul cum te împung jucăuş cu capul. Mă refer la gesturi total neaşteptate de tandreţe ca atunci când vii de la muncă şi îţi sar în braţe; când te-a plouat afară, fără umbrelă, iar ele ţi se urcă pe umăr şi încep să te lingă îngrijorate pe cap, să nu răceşti. Sau, pur şi simplu, când adorm cu capul în talpa ta. Sau când îţi iau mâna între lăbuţe şi încep să te pupe pe degete.

O pisică este un manual de tandreţe 101. Pe când prostul, dacă-i zici ceva de tandreţe, îţi răspunde “n-am văzut categoria asta pe RedTube”.

Avantaj: pisica.

9) Pisicile, când sunt prost dispuse, se ascund într-o cutie sau sub pat. 

Şi stau acolo până se liniştesc, apoi vin la joacă. Spre deosebire de prost, care nu ratează nici o ocazie să latre verdictolog şi în totală necunoştinţă de cauză spre necunoscuţi care nu l-au întrebat nimic.

Şi zece. Ştiu, superficial. Dar.

10) Pisicile sunt frumoase. E o plăcere să te uiţi la ele. La coloritul blănii lor, la textura şi fineţea acesteia, la ochii lor verzi, mari şi migdalaţi, la irisul lor îngust şi exotic, la boticul lor mic, ca o bomboană. 

Pe când prostul e absolut înfrânt estetic în majoritatea cazurilor.

Avantaj: pisica.

Data viitoare, în loc să te iei de pisica unui om care nu-ţi datorează nimic, întreabă-te: meriţi tu mai multă atenţie? Pe baza a ce? Mârlănie şi tupeu? Nimeni nu-ţi datorează să ţi le suporte.

Şi îmbătrânirea cu o pisică sună de o mie de ori mai armonios, paşnic şi plăcut decât îmbătrânirea cu idiot. Sorry about it.

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

9 Responses

 1. Kathy Bates says:

  11) Pisica e destul de inteligentă ca să se descurce.

  Adică poți să iei două exemplare de animale, o pisică și un hărțuitor agresiv și neplăcut (din cel care trăncănește toată ziua despre viața la țară, interzicerea internetului, familia tradițională și Vlad Țepeș), și să le dai drumul pe o insulă pustie.

  Când vii să recuperezi animalele, găsești pisica și niște oase. Fiindcă hărțuitorul iritant, detestabil și scârbos nu știe să își găsească hrana, nu știe să își facă adăpost, nu știe să pescuiască, nu e în stare de nicio treabă utilă. Fie moare de foame, fie se otrăvește mâncând vreo ciupercă, își rupe gâtul căzând din copac sau calcă pe vreo țeapă, se infectează și moare. Pisica așteaptă ca el s-o sfârșească și îl mănâncă 😀

 2. Mirela says:

  Ce nu inteleg eu e, de ce astia traiesc cu impresia ca ar fi vina pisicii. Sa inteleg ca la o tipa singura dar fara pisica mai e o speranta? Adica in mintea lor, pisica e semnul suprem ca you have settled for the cat si deci nicio sansa, ever?

 3. Lorena Lupu says:

  De imbecili şi ticăloşi.
  De ce PSD aflat la guvernare perorează că e vina “statului paralel” că ei nu fac decât idioţenii?
  Tot de imbecili şi ticăloşi.
  E un cerc vicios care se perpetuează de la sine.

 4. Flavia Stanciu says:

  Super postarea despre pisici! Ce-i drept, in viata mea am invatat despre dragostea neconditionata mai mult de la pisici decit am invatat de la oameni…. Dar, nici nu as considera vreodata vreun partener de viata care nu iubeste animalele de companie… caci cine nu poate aprecia un animal de companie nu va putea a aprecieze o fiinta umana… ce sa mai vorbim despre dragoste, caci e cale prea lunga… Eu folosesc pisicile cit si cainele sa testez oamenii pe care-i angajez sau cunostintele recente… oamenii nu stiu, dar animalele fac testul corect si ma pun in garda cu cine am de-a face imediat 🙂

  • Lorena Lupu says:

   Ca să nu punctăm cât de jalnic trebuie să fii să te simţi în competiţie cu un animăluţ blănos de dimensiunea unui bebeluş.

 5. Mihai Barbu says:

  Nici o femeie nu vrea să stea cu mine, că sunt frustrat și nebun, prin urmare, înjur bloggeri despre care nu știu nimic.

 1. March 3, 2019

  […] 12. De ce pisica mea va valora întotdeauna mai mult decât tine […]

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading