Despre arme de foc

Ieri, am avut una dintre cele mai şocante experienţe internautice. Una în care am dat o glumă random pe o temă care nici măcar nu mă pasiona foarte tare şi, next thing you know, secţiunea de comentarii mi-a fost năpădită de puleţi cu deficit de testosteron încordându-se masiv la mine. Şi e frustrant al dracu’, când ştii că nu poţi cu morţi, răniţi şi mame curve, că-ţi dă Facebook 30 de zile de ban.

De ce zic deficit de testosteron? Pentru că bărbaţii sănătoşi hormonal nu simt nevoia asta ridicolă să încordeze autoritatea la străini, să facă pe vitejii cu orice preţ şi să insiste cretineşte, surzi la argumente. Bărbaţii sănătoşi la minte şi trup ştiu că sunt ok şi n-au nevoie de expozeu de penibil.

Dar puţele astea sfrijite se înfoaie a floci zbârliţi de câte ori se ia în discuţie o temă care, în mintea lor proastă ca noaptea aduce o atingere imaginară masculinităţii lor inexistente. Acum trei ani răgeau în subsol să se interzică homosexualitatea, că se simt ei gâdilaţi anal când văd cupluri de acelaşi sex pe stradă. Acum doi ani, să nu sterilizăm câini fără stăpân, că dacă-i luăm câinelui masculinitatea, ce plăcere îi mai rămâne. Şi acum, după masacrele şcolare – ultimul în Florida, în care un alt pulete cu masculinitatea perturbată a decis să arate cine are pula mare deschizând foc asupra colegilor şi ucigând 17 dintre ei, iar orice om normal trage concluzia că accesul la arme de foc ar trebui limitat, să nu ajungă orice căcat cu ochi la ele, ăştia au început să ragă la mine-n subsol de parcă propusesem să fie toţi castraţi în grup.

Apoi tot ei spun de femei că reacţionează emoţional şi că noi, bărbaţii, suntem raţionali. Chit că sunt formaţi din zero creier şi 100% emoţii prost îmbuteliate.

Şi măcar dacă puţele astea sfrijite ar fi stat în America, şi le atacam un drept sau ceva. Dar nu. Stăteau în România. Au trăit x ani fiecare, bine mersi, fără armă de foc. Şi totuşi, se încordau a prostie încrâncenată la mine că deţinerea de arme e vitală pentru apărare. Chit că ei nu folosiseră decât pistol cu apă, cel mult.

“O, dar stai că-ţi dăm situaţii în care băieţi buni cu pistoale au salvat nişte oameni de băieţi răi cu pistoale.”

Greu de judecat că, dacă băieţii ăia răi ar fi avut ceva mai mult de furcă să procure numitele pistoale, o bună parte s-ar fi lăsat păgubaşi, şi situaţiile citate n-ar fi apărut in the first place.

Pentru că realitatea profund umană e următoarea: dă-i idiotului iluzia puterii, şi idiotul va abuza de ea. Pune-i limite idiotului, şi idiotul o să se limiteze.

Cel mai bun exemplu e comparaţia Facebook / YouTube şi limbajul argotic. De la o vreme, Mark a hotărât că limbajul de pe Facebook trebuie menţinut curat ca lacrima. Next thing you know, ne-am adaptat toţi. Fain frumos, cu cuvinte alese cu grijă, conştienţi că urinatul cu jet pe mama oponentului, care e o doamnă de moravuri uşoare ce-şi oferă serviciile pe bonuri de masă se lasă cu banuri de câte 30 de zile.

Pe YouTube, unde nu funcţionează astfel de criterii, mamele noastre ale tuturor îşi trăiesc a doua tinereţe şi-şi expandează orizonturile amoroase.

Aşijderea, dacă-i confişti prostului armele de foc, o să se adapteze în timp să-şi rezolve problemele cu diplomaţie şi respect. Dă-i iluzia că are drept de viaţă şi de moarte asupra trecătorilor şi, cu cât IQ-ul e mai mic, cu atât nevoia de răzbunare prostească pe orice ofensă reală sau imaginară e mai mare.

“Da, Lorena, dar dacă eventualul nemernic e tac-tu, frati-tu sau bărbatu-tu, nu mai bine ai o armă să te aperi?”

Dacă eventualul nemernic e tac-tu, frati-tu sau bărbatu-tu şi ai o armă în casă, în caz de conflict, el ajunge la ea primul. Pentru că ăla care implementează abuzul conduce jocul şi ca atare, are reflexele ceva mai vii decât victima, care e deja paralizată de perpetua stare de bullying.

“Dar dacă cineva deschide brusc foc asupra mea?”

Posibilitatea e ceva mai redusă dacă acel cineva n-are acces la o armă in the first place, şi când vine o ploaie de gloanţe spre tine, în general cea mai proastă idee e să stai să te pipăi după armă, să-i bagi glonţ şi să cauţi să ţinteşti. Până le faci, eşti puţin cam mort.

“Nu şi eu, că-s trăgător natural.”

Ok, nu şi tu. Dar societatea nu e gândită să-i protejeze doar pe trăgătorii naturali, ci şi pe ăia care în loc să bage glonţul pe ţeavă, şi-l introduc accidental în anus.

Dacă se dă liber să aibă toată lumea arme, tot ce se obţine e o lege a talionului, unde eu o împuşc pe mă-ta să mă răzbun pe tine, tu pe mama să te răzbuni pe mine, tu îmi mai omori trei mătuşi, eu ţie patru unchi şi, tot aşa, până ne revedem toţi la morgă. Avantaj cel cu reflexe mai rapide.

Apoi, sunt oamenii cu probleme de anger management, gen eu. Mă agăţi într-o sâmbătă într-un bar. Povestim, râdem, chimia pare naturală, mergem la mine acasă, iar mai glumim, şi începem să ne dezbrăcăm reciproc. Tu încerci uşa din spate. Eu îţi  zic frumos şi politicos: “Nu, nu acolo.” Dar cum tu ai nesimţirea tipică de bărbat român, care insistă mult dincolo de “nu”, mai încerci o dată. Eu ca deţinătoare de armă aş lua pistolul şi te-aş împuşca fără regrete în febra momentului. “Băi, idiotul morţilor mă-tii, care parte din “nu acolo” e neclară, pişa-m-aş pe cadavrul tău în sânge?”

Apoi îmi rup puţin hainele şi sun la poliţie, să reclam că ai făcut invazie de domiciliu şi tentativă de viol.

Nu mai bine nu deţinem toţi proştii arme? Aşa, eu mă abţin de la aventuri de-astea şi tu rămâi în viaţă.

Dacă ar fi să-i numărăm pe bărbaţii români care-şi datorează viaţa doar faptului că femeile nu aveau acces imediat la o armă de foc, eu zic că noţiunea de restricţie pe deţinerea de arme de foc e de maximum bun simţ.

Şi pe final, zic şi gluma care i-a declanşat pe puleţi.

Ştire: În urma masacrului din Florida, Trump a propus să fie înarmaţi şi profesorii.

Lorena: Pe baza acestei logici, metoda ideală de a preveni cariile e să dăm bomboane şi dentiştilor.

 

Foto: Wikipedia.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

19 Responses

 1. Joker says:

  Trump e un bou inconstient, daca profesorii lui ar fi avut arme de foc pe mana, America ar avea acum alt presedinte.
  Induce in media idei nepractice si periculoase prin implicatii cu o inconstienta epopeica. O forma de populism vecina cu a lui Hitler si a lui Mussolini. Anuleaza intreaga civilizatie umana prin genul asta de discurs de doi centi. Pentru ca e un discurs care prinde la idioti.

 2. Lorena Lupu says:

  Da.

 3. hussar says:

  elvetia si finlanda sunt printre cele mai inarmate tari din lume (la nivel de cetateni) dar procentul de crime este printre cele mai mici din lume. se explica prin nivelul de civilizatie probabil.

 4. Ady says:

  Dacă s-ar da liber la arme pr tot poporul nu doar oamenii cu probleme de anger management ar ajunge să exagereze.
  Probabil nu ești sofer, nici eu fie vorba între noi, dar sunt înconjurată de ei. Chiar și cel mai calm și decent om, unul care nu s-a mai enervant din memozoic și are un limbaj de domnișoară de pensio de la 1900 ajunge să se agite și să înjure la volan. (Am auzit o grămadă de oameni, bărbați și femei spunând ” eu înjur doar la volan/în trafic).
  Imaginează-ți că au arme pe mână.

 5. Da,ai dreptate.Ratoiala nu este justificata cu nimic,mai ales atunci cand: “Şi măcar dacă puţele astea sfrijite ar fi stat în America, şi le atacam un drept sau ceva. Dar nu. Stăteau în România. Au trăit x ani fiecare, bine mersi, fără armă de foc. Şi totuşi, se încordau a prostie încrâncenată la mine că deţinerea de arme e vitală pentru apărare. Chit că ei nu folosiseră decât pistol cu apă, cel mult.”Plus ca la ce mi-ar folosi mie,o femeie singura care traieste in America, care a facut armata si intelege ce presupune responsabilitatea detinerii unei arme, sa aiba una?mai ales cand in miez de noapte auzi pe la parterul casei zgomot si detin atatea tigai in bucatarie?Sa nu mai amintesc de intelegerea celui de-al 2-lea amendament din constitutia americana si statisticile atat de gratitoare care spun ca in statele “anti gun” criminalitatea este mult mai scazuta?

 6. “Dacă se dă liber să aibă toată lumea arme, tot ce se obţine e o lege a talionului, unde eu o împuşc pe mă-ta să mă răzbun pe tine, tu pe mama să te răzbuni pe mine, tu îmi mai omori trei mătuşi, eu ţie patru unchi şi, tot aşa, până ne revedem toţi la morgă. Avantaj cel cu reflexe mai rapide.”….Aceste lucruri nu pot fi evitate, indiferent daca exista sau nu un amendament dat,cu privire la dreptul de a detine arme.Pentru ca cine este bolnav mintal,va gasi oricum o solutie sa-ti faca de pretecanie.Macar cu sticlele de bere in cap,daca nu cu pusti:)))Iar America are acest amendament de prin 1791,nu s-a inventat acum,ca e Trump cretin si vrea el sa ne impuscam unii pe altii.Are cineva idee cat e de usor sa obtii un pistol,”de pe strada”,cumparat la negru,in New York?Da,este mult mai simplu sa cumperi la negru o arma decat sa urmezi pasii legislativi,controalele costisitoare,taxele,avizul psihologic periodic,etc…Deci nu cei care detin o arma legal,sunt problema.Ca se mai intampla ca unuia sa i se urasca cu binele,sa-si aduca aminte ca l-a abuzat ma-sa in pivnita,…si ca de asta s-a dus sa isi execute colegii la scoala?!Asta nu s-a intamplat pentru ca exista acest amendament.Plus ca nu inteleg dublul standard ce se desprinde din acest text:ori nu ai voie sa te ratoiesti pentru ca “n-ai pus mana in viata ta decat pe cel mult pe un pistol cu apa”,si convingerile tale sunt “pro gun”,ori nu ai voie sa te ratoiesti pentru ca “nu ai pus mana in viata ta decat pe cel mult un pistol cu apa” si convingerile tale sunt: “anti gun”?Sau poate ca toti cei ce-au comentat pana acum,locuiesc toti in America si detin arme?:))

 7. Lorena Lupu says:

  N-am înţeles nimic. Poate încerci comentarii mai scurte şi să ştii că s-a inventat o chestie feerică numită “paragraf”.
  Adică, la sfârşitul ideii, dai enter şi începi rând nou. Că dacă mi-aş scrie eu textele cum ţi-ai scris tu aceste două comentarii, ţi-ar sângera ochii.

 8. Ma indoiesc ca faci pe nepriceputa doar pentru ca n-am folosit eu chestia aia feerica numita paragraf.Si sarcasmul nu este un argument.Iar pentru linistea ta interioara,singurul lucru pe care am sa il mai incerc la tine pe blog va fi unfollow-ul.O seara buna.

  • Lorena Lupu says:

   Danielle Weiler: Mă doare în cur. Măcar la mine pe site încă pot spune unde mă doare că nu mai vine o scroafă detestabilă să-mi consume contentul oferit moca şi să facă pe interesanta. Genul tău de gunoi nesimţit îmi displace atât de mult, că v-aş da şi ban pe ip, să fiu sigură că vedeţi doar “this content is unavailable”.

   Anca Spanu: Păi nu. Primul pas ar fi o razie şi deposedarea celor care le deţin ilegal. Cam asta ar fi ordinea.

 9. Anca Spanu says:

  E greu să avem noi o poziție obiectivă în problemă, fiindcă, din fericire, la noi nu e atât de simplu, încă, să-ți iei o armă.
  Am fost recent în SUA și oamenii acolo chiar dezbat aprins subiectul, dar realitatea e că, interzicându-le acum celor ce dețin legal arme să le mai aibă, practic îi lași la cheremul celor ce le au ilegal. Asta nu înseamnă că nu-și dau și ei seama că e ușor stupid să fie mai ușor să cumperi arme decât țigări…

 10. Fantezia mea secretă e să povestească lumea cum se cacă pe mine. Asta mă face să orgasmez. Mă ajutaţi careva?

 11. Am trecut să mai sug pula puţin. Ofer blowjobs moca. Info la dhalidas@yahoo.com sau https://www.facebook.com/danaweiler13. O sug ca o profesionistă, fără tarif.

 12. m says:

  Îmi place că de data asta chiar se simte o schimbare de atitudine la americani
  Antrenamentul cu metoo cred că îi face să se mobilizeze mai bine și cu alte probleme
  De exemplu, mă uitam ieri la daddy s home 2, era suportabil, dar până la o faza cu arma de vânătoare pentru unul dintre copii (!). Daca eu nu m-am mai putut uita de acolo , imi inchipui cum s-o fi schimbat atitudinea in America ,si la un film lansat foarte de curand, cu puțin înainte de Crăciun . Cred că tăiau partea aia din film. Îmi place rapiditatea asta a schimbărilor. Îmi place și că filme făcute acum câțiva ani și la care nu prea comenta nimeni, acum sunt prea “offensive”. Și mi se pare că unele chestii de corectitudine politică sunt exagerate, dar altele sunt doar bun simt.

 13. Nautilus says:

  Cică proverbul strămoşesc zicea aşa: croitorul n-are haine, cizmarul are ghetele rupte, iar gălăgia cea mai mare o fac unii care nu au nicio urmă de experiență cu armele de foc şi nici legile nu le ştiu… 😉

 14. Radu says:

  Romanii care se crizeaza pentru dreptul la port-arma al americanilor sunt ratatii ratatilor – oameni care-si petrec tot timpul pe forumuri de extrema dreapta din strainatate si regurgiteaza rahaturile ratatilor din afara.

  • Lorena Lupu says:

   Ce e mai crâncen e că preiau şi clişeele despre femei debitate de extrema dreaptă, care mai nou caută grav să atace drepturile femeilor. Şi asta se suprapune peste mitocănia lor congenitală de români sadea, şi dă un produs de-ţi vomiţi minţile.

 15. Kathy Bates says:

  Fetele sunt mult mai dornice să învețe carte și să intre în meserii intelectuale, ca dreptul, medicina sau finanțele. Din diverse motive, prea complicate. Astfel încât numărul de femei angajate în astfel de meserii reprezintă o majoritate. Spre exemplu, în România 3 judecători din 4 și 2 procurori din 3 sunt femei. 2 medici din 3 sunt femei. Și nu de ieri de azi, de cel puțin o generație, poate chiar 2.

  Ori treaba asta nu prea e pe placul mitocanilor congenitali, indiferent de neamul din care provin. Și nici pe placul anumitor etnii și religii de pe lumea asta, remarcabile prin faptul că se închină cu curu-n-sus.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: