Despre fese de prime doamne şi c**uri cu buletin

Zilele astea a circulat o fotografie absolut mârlănească pe Facebook. În timpul vizitei preşedintelui Emmanuel Macron şi a soţiei acestuia, Brigitte, la Washington, o tentativă eşuată de fotograf a făcut poza absolut jenantă. Pe care nici un bărbat cu un minimum simţ al decenţei nu ar fi trebuit să o facă. Acest lache s-a strecurat pe după doamne şi le-a fotografiat nici mai mult, nici mai puţin, decât partea dorsală. Şi o grămadă de c*ruri cu buletin au început să analizeze respectivii nuri ai celor două prime doamne, comparându-le de zici că erau două fufe culese de pe centură.

Această mentalitate de Văscăuţii de Deal, care reduce permanent femeia la statutul de un număr oarecare de celule în jurul unei găuri, şi eventual, animal de prăsilă destinat să elimine pui vii pe numita gaură, nu binevoieşte să dispară o dată dracului, laolaltă cu toţi reprezentanţii ei.

Să ne înţelegem: eu sunt departe de a fi o pudică. Dar a izbuti să faci discrepanţa între oameni care aleg să se afirme prin calităţile lor fizice şi oameni care şi-au asumat o misiune e la un nivel elementar.

Internetul e plin de pornografie. Acolo găseşti zeci de mii de femei care au ales o profesie în care partea dorsală, respectiv rezistenţa ei în condiţii extreme, contează. Ele îşi câştigă pâinea prin respectivul organ, deci ai invitaţie deschisă să-l analizezi pe lung, pe lat şi pe adânc.

Instagramul e plin de aşa numitele bikini models. Astea au zeci de mii de followeri şi fac bani din campanii publicitare pentru că postează tone de poze cu partea dorsală bombată frumos în afară. Ai o invitaţie deschisă să o analizezi pe lung, pe lat şi pe adânc.

YouTube e plin de twerkeriţe, în frunte cu mama twerkului, Nicki Minaj. Care chiar are o piesă cu versurile: “Oh, my god. Look at her butt”. Din nou, e o invitaţie deschisă în alb să etc.

Astea-s femei care şi-au construit cariere, imperii financiare, destine, pe forma, dimensiunea şi tăria invincibilă a respectivei părţi anatomice. Liber la analiză până obosiţi.

Apoi, sunt femeile care au avut alte priorităţi în viaţă. Doamna Macron a fost o respectabilă profesoară, o intelectuală. Melania a avut postere decoltate, ca fotomodel, dar banii din modelling şi i-a reinvestit în businessuri şi s-a şi măritat, deci a ales o relaţie exclusivă. Prin urmare, nici una dintre cele două doamne nu s-a înscris la concursul Curul Anului, nici una nu are o miză să impresioneze puleţi dă pă net cu acea parte a trupului lor, şi ambele au funcţii publice total independente de numita parte anatomică.

Poza respectivă n-ar fi trebuit să existe in the first place, şi unica reacţie la publicarea ei ar fi trebuit să fie: “Şi ce rahat ne f’te pe noi grija cum arată fesele a două femei care oricum nu cu asta se ocupă?”

O parte dintre târleţi au ales să se certe cu mine în comentarii: “În primul rând, sunt femei.”

Simpla idee că, dacă cineva are ghinionul să se fi născut femeie, poţi s-o latri după pofta inimii tale şi să te referi la părţile ei anatomice private ca la bătătura mă-tii e atât de insultătoare, că n-am cuvinte s-o descriu. Altminteri, dacă te-ai apuca să analizezi popoul unui politician, sau savant, sau intelectual, sau om de afaceri bărbat, exact aceiaşi gherţoi s-ar uita la tine ca la maşini străine şi ţi-ar da replica: “Fă, eşti proastă? Ăştia munceşte cu capul, poate să are curul cât bancheta din spate a unui SUV.”

Nu ştiu cum rahat se face, dar niciodată afirmaţia “dar eşti femeie / dar este femeie / dar sunt femei” nu vine la pachet cu ceva bun. Mereu e o justificare pentru hărţuirea aplicată de interlocutor, pentru băgarea nasului acestuia unde nu-i fierbe oala, pentru impunerea unor obligaţii imaginare nerecompensate cu nimic sau o tentativă de a te reduce la tăcere.

Şi dacă te enervezi, tot tu eşti de vină că eşti “feministă supărată”. Supărarea feminină nu e niciodată tratată ca nemulţumire legitimă, cu cauze relativ uşor de identificat, ci ca o vină în plus.

*

Pe de altă parte, există şi ceea ce numim karmă. Câtă vreme vom judeca politicieni după c*ruri, vom avea politicieni care conduc ca nişte c*ruri.

 ***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

7 Responses

 1. m says:

  Aici nu sunt de acord. Lumea îl ia fara probleme la mișto pe trump (și) pt că e gras. Ca sa nu mai zic de freza. La fel cum nu era rar sa se remarce că Obama arata bine. Deci nu e o chestie rara când vine vorba de bărbați.

 2. Lorena Lupu says:

  Lumea îl ia la mişto pe Trump pentru idioţeniile pe care le spune. Că e gras n-am citit nicăieri.

 3. m says:

  Ehee, uită-te la our cartoon president sau pe la ăștia, Colbert, kimmel, maher, dușmanii lui. De exemplu, atunci când a ieșit că era fix sub granita obezității, indice de masa corporala 29,9, și ăștia nu-l credeau.
  Plus faza cu mâinile mici ale lui trump.

 4. m says:

  Alții: Tudose (fata de bețiv), David Cameron (când l-au prins la bustul gol și i-au scos șuncile in evidenta), Berlusconi (operațiile estetice, implantul de par), dinții lui Dragnea, fața lui Ciorbea, ochii lui Băsescu (asta suna a denumire de băutură alcoolica :)))
  Femeile persoane publice n-ar prea trebui sa se supere mai mult decât se supără barbatii pe chestii din astea. Cavalerismul e contraproductiv in zona asta.

 5. m says:

  Ca și cu gluma tnr -ului
  Ar mai fi primit amenda daca aveam o șefa de PSD, ca Merkel sau May sau Sturgeon, cu un iubit mai mic decât ea , frumusel, pe care să-l fi făcut curva tnr? Eu zic că 100% nu. Pentru exact același comportament, aducător de aceeași insulta. Da, înțeleg că conotația cuvântului curva e mai dureroasa pt o femeie , din cauza prejudecăților izvorâte din patriarhie, dar sa nu pretindem că insultele respective nu sunt adresate și bărbaților. Doar că, până când patriarhia respectiva va dispărea, femeile au nevoie, se pare, de o protecție mai mare in ceea ce privește unele vorbe, comparativ cu bărbații. Doamne ferește ca până la dispariția patriarhiei sa nu ne trezim și cu o femeie cu , care sa abuzeze de acest tratament diferit, în favoarea ei.

 6. m says:

  Cu o femeie cu tendințe dictatoriale, voiam să scriu acolo la sfârșit.

 7. Andrei says:

  Și mie îmi place să comentez despre diferitele părți anatomice ale cuiva, câteodată mai comentez chiar și la cele ale unor bărbați. Dar o fac în conversații private. Dar, fenomenul ăsta de care scrii în articol nu se reduce doar la comportamentul bărbaților, am văzut tone de pițipoance care își dau cu părerea despre fizicul celebrităților, oamenilor politici, sportivilor etc. Realitatea e că o mică parte din populație are bunul simț și simțul ridicolului și nu cred miturile care spun că mai demult oamenii erau mai educați, erau tot așa, poate chiar mai mârlani doar că nu se puteau exprima în fața unei audiențe mai mari.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: