Despre intervenţii estetice

Sunt oameni care aleg să îmbătrânească natural. Nici o problemă, din punctul meu de vedere. Sunt oameni care aleg să beneficieze de acul sau de bisturiul chirurgului. Nici o problemă din punctul meu de vedere.

Dar am o problemă cu genul de individ(ă) care ţipă tare că e fan(ă) îmbătrânire naturală, că se simte supeeerb în pielea lui/ei, dar e mereu la atac, să bully şi să hărţuiască pe oricine optează să repare efectele atracţiei gravitaţionale, să protesteze gălăgios împotriva intervenţiilor chirurgicale, iar dacă, doamne fereşte, unei vedete îi iese prost ultimul lifting (vezi Madonna), se apucă să cotcodăcească furibund, la modul “tulai, doamne, apără şi fereşte, ce îşi fac astea cu faţa lor”.

Un om care se simte bine în pielea lui nu are nevoie să harass şi să bully pe alţii. Eu, de exemplu, iubesc ce văd în oglindă. Prin urmare, nu mă vezi bătând câmpii antipatic în secţiunea de comentarii a nimănui. Dacă altul arată naşpa, e problema lui sau a ei, nu a mea, şi nu e sarcina mea să-i fac observaţii.

Sigur, am botox în ridurile verticale de pe frunte, am acid hialuronic în cutele dintre nas şi bărbie şi în cearcăne şi am un tratament non-invaziv pentru pleoapele superioare. Câte puţin peste tot, în limitele naturaleţii. Şi prefer s-o spun eu, ca să nu speculaţi voi pe reddit şi pe grupuleţe de hate. Eu iubesc ce văd în oglindă şi, prin urmare, nu aş adopta vreodată o atitudine de Maurice Munteanu furibund că “toate femeile arată la fel” (normal că toate arată la fel când tu te uiţi pe stradă după cu totul altceva, wink), şi discipolele lui Munteanu care o redau papagaliceşte pe asta cu “toate arată la fel”, deşi în jurul lor sunt sute de femei care au botox, fillere şi arată cât se poate de diferite. Dar nu ştii, pentru că esteticianul nu exagerează.

Râd uneori când se trezeşte câte una să o dea exemplu pe Sharon Stone drept “femeia care nu arată la fel”. Sharon Stone are o abordare minimalistă şi naturală când vine vorba de chirurgie plastică, de aceea te păcăleşte uşor, în special când eşti genul care nu ştie nimic despre intervenţii estetice şi singura ta părere despre domeniu e “ptiu”, “numai c**vele o fac” şi “toate arată la fel”. Pentru că prostul, dacă nu e fudul şi gălăgios pe fond de ignoranţă absolută, parcă nu e prost destul.

Vedeţi fruntea aceea perfect netedă la 60 de ani? O frunte normală la 60 de ani are riduri orizontale şi riduri verticale între sprâncene. O femeie de 60 de ani care are fruntea unui puşti de 14 are OCEANE DE BOTOX. Făcute din timp, să nu apuce să facă riduri, şi reluate conştiincios la jumătate de an.

Vedeţi cum domnişoara Stone nu pare să aibă nici un rid sub ochi, nici o umflătură, nici o adâncitură, nici o pungă, nimic-nimic?

Efectul ăsta se obţine cu injecţii de acid hialuronic, sau în caz mai grav, cu blefaroplastie inferioară. Sus, se văd imperfecţiunile naturii, deci, eu zic că n-a făcut nimic.

A păstrat liniile de râs, pentru că acelea sunt naturale, şi secretul intervenţiilor estetice reuşite e să nu injectezi / pui cuţit acolo unde zâmbeşti, pentru că zâmbetul e arma noastră naturală de conexiune cu alţii şi motorul farmecului personal.

În schimb, linia atât de fermă a bărbiei ne vorbeşte despre lifting facial. De aceea, pielea bărbiei şi a fălcilor e perfect netedă şi întinsă.

În concluzie, ce a făcut Sharon?

Intervenţii estetice cu cap, al cărui rezultat să fie reparaţia estetică cu gust şi în puncte cheie, fără să-şi altereze cu nimic naturaleţea, şi lăsând deliberat câteva semne de aging, să ducă fanaticii militanţi antichirurgie de nas.

Strict din punctul meu de vedere – o zic pentru mine, tu faci ce vrei – e o crimă să laşi vârsta să-ţi urâţească faţa, dacă există tehnică să te ajute. Îţi datorezi ţie însuţi sau însăţi să arăţi cât poţi tu de bine. Ziua în care te uiţi în oglindă şi adori ceea ce vezi e ziua în care radiezi pozitivitate, fericire, îţi ajuţi semenii şi eşti un om mai bun cu toată lumea.

De aceea promovez cosmetice, makeup, de aceea vorbesc deschis despre tot ce îmi fac la faţă.

Nu lăsaţi pe nimeni să vă jignească şi să vă minimalizeze pentru că vreţi să vă placă ce vedeţi în oglindă. E faţa voastră, e dreptul vostru. Iar eu o să prefer întotdeauna un lifting ratat ca al Madonnei pungilor de sub ochi numai bune de făcut cumpărături la Kaufland pe care le are Jonathan Rhys Meyers în 2023. Asta în condiţiile în care Jonathan era idolul meu în 2010.

***

***

Acest site îşi poate continua activitatea doar cu susţinerea cititorilor. Aici.

***

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube şi pe Tiktok.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. alexiu says:

    La ce clinica ai mers pentru interventiile estetice?

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: