Dilema gunoiului diferenţiat (cu counseling ad-hoc)

Azi mi-am cumpărat o îngheţată Magnum pe băţ. Lângă chioşcul vânzătorului era un coş clasic de gunoi unde am aruncat ambalajul, apoi mi-am continuat drumul, în timp ce mâncam îngheţata. Am vorbit la telefon. Am mai luat o muşcătură. Am urmărit cearta unui cuplu. Încă o muşcătură. Am meditat la nemurirea sufletului. Încă o muşcătură. Şi tot aşa… m-am pomenit că am rămas cu beţigaşul în mână. În faţa mea erau coşurile de gunoi diferenţiat, alea cu PLATSIC, SITCLA şi HATRIE, care îţi sugerau că nu e bine să amesteci gunoiul, că gunoiul amestecat e ca literele stâlcite, că gunoiul pur duce la o planetă pură şi alte clişee eco.

Mă uit la băţ. Lemn. PLATSIC? Neeee, e lemn. SITCLA? No way, lemnul e lemn, sticla e sticlă. HATRIE? Şi hârtia e produsă din lemn, deci parcă aici. Dar, când să arunc băţul, m-au cuprins remuşcările. Dacă fac o gafă? Exact în clipa aceea trecu pe lângă mine o adolescentă pe role.
-Nu te supăra, o opresc eu.
Mă vede debusolată, se înduioşează, mă priveşte curioasă.
-Uite, vezi tu băţul ăsta?
-Deah.
-E de lemn?
-Deah, fată, ce-ai!?
-Tu unde l-ai arunca, la plastic, la sticlă sau la hârtie?

Începe să râdă batjocoritor.
-Pe jos, fato, că stai în România.

Şi pleacă.

Pân’ la urmă, l-am mai plimbat 50 de metri, şi l-am aruncat la un coş “obişnuit”.

Voi ce ziceţi, am procedat corect?

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

No Responses

 1. KingSnake says:

  Haha, si eu am patit o chestie de genul asta. Doar ca aveam un “PET” de 0,5 l in mana. Si in fata mea erau doua cosuri de gunoi: “sticla alba” si “sticla verde”. Pet-ul era de Sprite deci l-am pus fara sa stau pe ganduri la “sticla verde”. Dupa vreo 10 pasi m-a lovit traznetul gandirii si mi-am dat seama …

 2. garcea says:

  fataaa, pai io foloseam betigasul ala ca sa sfirtec ad hoc gunoiu´pe role. Stiu ca´i cam greu, da´o femeie emancipata ca tine banuisc ca adora provocarile.

  PS-la hartie.

 3. radu says:

  la hartie trebuia sa-l arunci,din lemn se face hartia,daca resturile respective merg la o fabrica de hartie betigasul se va simti in largul lui acolo,(e si biodegradabil,pe cand sticla si plasticul mai putin)

 4. WaTzaP says:

  M-a amuzat faza aia inventata cu tipa pe rolele. Era aceeasi gluma, pe care un tip cica a evidentiat-o mai bine.

  citez :

  Am zis ca daca nu fac un gest mai de cacat zice asta ca-s vreun pacient dala futut si vreau sa-i fut copila. M-am ridicat si am tipat “CE PULA MEA FACEM AICI, NU MAI POATE OMU SA SE CACE IN LINISTE CA-SI PLIMBA LUMEA PISICILE P AICI!!!” si mi-am facut iesirea rapid.

  Au ramas in spatele meu socati, se uitau ba la mine, ba la cacatu meu, ba la pisica. Mi-am dres vocea am am bagat un “romania domne, ce vrei?”, mi-am aprins o tigare si m-am intors la intrearea in clinica sau ce pula mea e aia.

 5. Proctologu' Durerii says:

  Nu stiu unde mancai tu inghetata asta, dar daca ai fi fost pe langa Gara de Nord, dilema ta ar fi alunecat in una noua. Si anume: s-a investit in niste cosuri de gunoi cu 3 ‘intrari’, cam ca logo-ul Mercedes (ca tot facem reclame). Plastic, sticla si hartie intra in acele cosuri pe intrari separate, insa, total surprinzator, ajung sa se reimprieteneasca la baza cosului, unde ‘compartimentele’ devin iar unul singur. Asta fiindca nu se investeste si in niste pungi de plastic, care sa asigure secesiunea pe vecie a gunoiului. Acelasi lucru se intampla si cu pubelele separatiste, pe care gunoierii le reunesc in carutele alea hidraulice si probabil le varsa in aceeasi gropita. Asadar, dilema devine: cati ani are soferul lui sorin ovidiu vantu?

 6. Lorena Lupu says:

  “faza aia inventată”?? acum, dacă ai fi prin preajmă şi aş avea o sticlă de bere, ţi-aş turna-o în cap fără ezitare.

  băi, pulifrici, când fac o postare de bătut câmpii, o fac clar şi vizibil de bătut câmpii. Când relatez memorialistică, e memorialistică pe bune, nu am de ce s-o înfrumuseţez cu nimic.

  Iar când vine un pulea şi mă ia total gratuit cu “faza inventată”, şi că i s-a întâmplat nu ştiu cui ceva la fel, dar mai bine evidenţiat, mă umplu de draci. Şi zic şi eu ca Robert de Niro: “Are you talking to me? Are you really fucking talking to me?”

 7. Proctologu' Durerii says:

  Nu i-ai zice si ca are fata de bideu? sau ceva de la toaleta, in orice caz..

 8. mastic says:

  Pe adolescenta de pe role dupa ce o consumi o arunci la hatrie. Cum face femininul de la hatru ca la nutrie sau ca la uratu?

 9. Geo says:

  Corabie din bețe de înghețată
  O replica a unui vas viking construit din 15 milioane de bețe de înghețată a fost lansată la apă cu succes în portul Amsterdam.
  Vasul are 15 metri lungime și a fost construit de americanul Robert McDonals în doi ani.
  Se întâmpla în 2005.Competiția a rămas deschisă. Te bagi? 🙂

 10. xxl says:

  Hi, hi, hi, in curand vei fi data de exemplu, nu stiu insa daca pozitiv sau negativ 😀

 11. garcea says:

  lorena, cit ma face pina´n dristor?

 12. joschilotii says:

  -Voi ce ziceţi, am procedat corect?
  -Deah…
  🙂

 13. ba, lemnul e biodegradabil asa ca puteai sa il arunci oriunde nu incurca estetic si in cosul de gunoi e numai bine.

 14. femmeletale says:

  io zic ca adolescenta pe role avea un umor la fel de indoielnic ca al lui mircea badea, asa ca nu vad de ce o crucificati.

 15. thecreatrix says:

  beţele alea sunt din plastic 🙂

 16. animal00 says:

  raspunsul prieteni e “vanatul de adolescente”

 17. garcea says:

  Pula mea, bai femmele, treaba sta cam in felu´rmator: daca aveam cit de cit talent artistic probabil isi scrijelea fiecare pe crucea proprie cel durea, gunoaie pe role, badia mircea vs gigimarga, hai rapidu´…Preferata mea ar fi fost cioara cu petu de aurolac´n cioc pe ritm de manele(chiar am sa´l rog pe ostap, ca asta le are cu desenu´) da´daca nu le avem cu sculptatu´mai dam cite´o flegma de comentariu´, hiperbolizandu´ne astfel pozitia´n zelist.

 18. dadatroll says:

  Vezi cai scris HARTIE gresit.

 19. cos says:

  in mod normal ar fi trebuit sa fie plastic , hartie si menajer (unde trebuia aruncat batul). pe-afara cosul cu sticla se pune in punctele de reciclare si la ghena blocului, nu pe strada.

 20. Adi M says:

  Sunt nesimtiri mult mai mari care ar trebui indreptate in Romania. Daca arunci ceva pe jos, pana la urma vin maturatorii, nu`i chiar asa mare pacat. Pe mine ma enerveaza aurolacii care si-au luat parcari si alti cretini care se iau de fete pe strada. pe astia i-as tortura de placere.

  Acum, lemnu nu mergea la niciuna, din hartie se recicleaza doar hartie. Lemnul se recicleaza separat(de obicei doar cel folosit la constructii).

  A, si pe cei care ridica masini i`as tortura. Ei, politistii asistenti si consiile locale care dau contractele. I-as si jefui pe deasupra :D.

 21. Ostap Bender says:

  In 2002 vindeam bere la un beach bar in Costinesti. Cineva m-o intrebat daca am bere la sticla de sticla. I-am raspuns ca nu mai am decat la sticla de lemn.
  Voi ce ziceţi, am procedat corect?

 22. Liviu M. says:

  @ Ostap Bender:
  intr-un limbaj de lemn, da. 🙂

 23. Raki says:

  Ar fi trebuit sa bagi batul in ambalaj si sa il arunci la locul potrivit 🙂

 24. garcea says:

  In ´97 cumparam bere la un chiosck bar din Herastrau. Linga mine un cokes de salajan il certa pe vinzatorul din repMold ca i´a dat o sticla de bere prafuita. Berea era proaspat scoasa de la rece si se aburise. Din motive independente de mine am reusit sa emigrez abia dupa doi ani.

 25. danboeriu says:

  n-are nicio legătură cu subiectul, dar mi se pare atât de tare coverul ăsta încât m-am gândit să-l împărtăşesc şi lorenei. nu ştiu de ce am senzaţia c-o să-ţi placă.

 26. danboeriu says:

  ştiu că n-are nicio legătură cu subiectul postării (iertaţi-mi, deci, derapajul), dar tocmai am descoperit coverul ăsta, care mi se pare bestial, şi m-am gândit, habar n-am de ce, că şi lorenei i-ar plăcea. deci:

  http://www.youtube.com/watch?v=8rrarYt45HY&feature=related

 27. danboeriu says:

  am postat de 2 ori pentru că mi se oprise calculatorul exact când dădeam “trimite” şi nu mi-a mai apărut ulterior. iertare. şterge, te rog, primul mesaj şi pe ăsta.

 28. zerocratu' says:

  e biodegradabil…ai procedat corect 😀

 29. TheCreatrix says:

  un coleg de la firma a reusit sa castige multi bani pe vremuri vanzand in Polonia filme porno şi miez de nucă.

 30. Ostap Bender says:

  creatrix, care-i diferenta?

 31. garcea says:

  miezu´de nuca era radioactiv.

 32. TheCreatrix says:

  Ostap: “miez, punem de-o revolutie?”

 33. Bianca says:

  Daca te linisteste cu ceva si eu am avut aceeasi dilema… Ma gandeam intr-o zi de ce sunt doar 3 sortari, dar nu mai stiu ce voiam sa arunc. Si pe acea draguta adolescenta trebuia sa o bati cu rolele in cap… ca de… asa sunt romanii… violenti!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: