Secretele unui gât frumos

Eram în oraș cu câțiva prieteni și ne uitam după femei. Nu știu de ce se întâmplă asta de fiecare dată. Niciodată nu te uiți după bărbați, indiferent dacă ești în gașcă de băieți, de fete, mixtă, gay sau straight.  Mereu după femei.

Și la un moment dat, am remarcat eu pe una frumoasă de dădeai în bâlbă. “Wowza”, am zis eu. Tipa lângă care stăteam a examinat-o pe trecătoare cu ochi de soacră poamă acră şi a dat din cap. “Nici un wowza. Poate e drăguţă la faţă, dar uite ce de riduri are pe gât. Sigur e trecută de 40 şi e numai bisturiul chirurgului de ea.”

Mi-am amintit de această discuţie când am citit o ştire de beauty, că firma de lux La Mer a lansat un produs dedicat îngrijirii gâtului şi decolteului – Neck and Decolletage Concentrate. Produsul costă o nimica toată: 295 de dolari.

Şi o dată cu această lansare, au făcut şi o prezentare legată de fenomenul “tech neck” – faptul că stăm mereu cu faţa în jos, spre o tabletă sau un mobil, determină accelerarea formării ridurilor orizontale de pe gât. Faptul că stăm la un birou şi ne uităm în jos la ceea ce muncim: aşijderea.

OK, nu-mi imaginez că vreuna dintre cititoarele acestui site are 295 de dolari de aruncat pe o cremă cu un uz atât de restrâns. Deşi, dacă aveţi, merită, pentru că La Mer e brandul cu cele mai eficiente produse antiaging pe care îl ştiu.

Dar realitatea de pe teren e că nu ai nevoie de 295 de dolari să ai un gât frumos.

Îngrijeşte-l cu o cremă bună. 

De cele mai multe ori, lumea uită complet de gât. Pe faţă se dă cu o cremă pentru ten, pe corp cu o loţiune nutritivă şi cumva, gâtul rămâne al nimănui.

Deşi pielea gâtului e printre cele mai sensibile. O ştii când îţi plantează gagiul sau gagica un sărut neaşteptat în zona laterală şi te trece un val de dorinţă prin tot corpul. Pielea gâtului e mai subţire, nu secretă sebum – de aceea, majoritatea oamenilor sănătoşi nu au coşuri pe gât – şi de aceea, e predispusă la riduri.

De aceea, e bine să aplici o cremă care să conţină colagen şi elastină, “ingrediente” din compoziţia pielii care dau aspectul tineresc, elastic şi fresh. Dimineaţa şi seara.

Şi, pentru că nu ai ochelari de soare pentru zona gâtului, iar eşarfele par funii de spânzurătoare pe canicula de acum, dă-i şi cu nişte SPF, care să te apere de ultraviolete.

Iar când foloseşti seruri sau fiole cu acid hialuronic – toată lumea foloseşte seruri şi fiole cu acid hialuronic în ultima vreme – păstrează câţiva stropi şi pentru zona gâtului.

Îţi va fi recunoscător.

Nu uita ceafa. 

Adeseori, oamenii care vorbesc despre îngrijirea pielii uită că aceasta e doar suprafaţa exterioară a unui “zid” care conţine musculatură, oase şi eventual strat adipos – (bine, nu e cazul gâtului) – şi că nu e suficient să îngrijeşti doar exteriorul, pentru că lipsa de fermitate, fleşcăiala şi aspectul texturat vin din neglijenţa de fond.

De exemplu, degeaba îţi iei cel mai bun ulei anticelulitic din lume, dacă nu bagi masiv exerciţii care să tonifieze musculatura coapselor şi a feselor, respectiv un regim alimentar fără carbohidraţi procesaţi.

Musculatura gâtului este susţinută de zona din spate, care la rândul ei este susţinută de coloana vertebrală. Îngrijeşte şi zona din spate, şi vei avea dublu impact în faţă.

Mi-a explicat asta cosmeticiana mea, care investeşte mereu câteva minute să-mi maseze partea din spate a gâtului. Deşi se simte bine după o zi petrecută la computer, aveam o ciudă că sunt minute răpite tratamentului facial. Apoi, am deschis subiectul. Şi m-a luminat.

Şi apropo de masaj – îl poţi face şi acasă. 

Nu te rezuma să aplici doar crema. Cu mişcări blânde – hei, am stabilit deja că gâtul e delicat! – bagă un masaj care să revitalizeze, să tonifieze şi să răsfeţe muşchii gâtului.

O să descoperi şi efecte secundare neaşteptate: îţi trece brusc câte o durere de cap izvorâtă, fără să ştii, din muşchi încordaţi ai gâtului.

Exerciţii pentru gât. 

Dacă dai o căutare cu exerciţii pentru gât, feedul îţi va fi invadat cu recomandări de la body builderi despre cum să faci gât gros.

Tu nu vrei gât gros, vrei gât relaxat şi neted, drept care, mergi pe linia asta.

 

Orice exerciţiu de tonifiere a unei zone date, asociat cu hidratarea şi îngrijirea externă a zonei respective, duce la îmbunătăţirea vizibilă a aspectului general al zonei.

Şi în ultimă instanţă, nu mai sta belit în mobil. Cine are treabă cu tine, te sună. 

Dacă banurile acestea pe conturile personale mi-au folosit la ceva? Da. M-au detaşat complet de social media. Când te acostează cu “cf” un gigel, pare dramă mare, în momentul în care ai opţiunea să răspunzi. Când nici măcar nu ai opţiunea, nu mai intri pe conturi pur şi simplu şi ce nu vezi nu te supără.

Trăieşte viaţa reală, cea din jurul tău. Şi dacă nu merită trăită, schimb-o.

Iată, tocmai v-am economisit 295 de dolari. Cu plăcere.

 

 

***

Îţi plac textele Trollywood? Poţi susţine şi tu proiectul.

***

Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram. Sau, mai nou, devino parte a comunității mele pe Reddit.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

10 Responses

 1. Demostene says:

  Dar atunci de ce am eu căcat pe ochi şi nu văd bine?

 2. Lorena Lupu says:

  Habar n-am. Probabil pentru că ţi s-a căcat cineva pe ochi şi ţi-e lene să te speli. Partea pe care n-o înţeleg este de ce se presupune că mă priveşte faptul că ai căcat pe ochi.

 3. Demostene says:

  Nu am nevoie de ochi. Nici de creier. Nici de o viaţă.

  Am nevoie doar să arunc cu mizerii în oameni care nu-mi datorează nimic. Şi asta pentru că aşa m-am născut eu: prost şi ticălos. Şi trebuie să deşert asta undeva.

  • Lorena Lupu says:

   Păi deşart-o în pizda mă-tii, infecţie. Spre deosebire de mine, ea a ALES să nu te avorteze, deşi făcea un bine uriaş universului dacă te pescuia cu o andrea din pizda ei sifilitică şi răpănoasă, pe când erai doar un spârc de sloboz şi unul de gonoree.

 4. Demostene says:

  …stai să înțeleg: chiar crezi că mama avea doar gonoree? avea și sifilis, și clamidia, și tricomonază, și herpes genital: așa am ieșit eu un căcat atât de distrus din toate punctele de vedere.

  • Lorena Lupu says:

   se vede. ce nu înțeleg e de ce ți-ai oploșit ciorchinele de prostie, ticăloșie și boli congenitale moștenite de la târfoiul jegos de mă-ta în loc de educație fix pe site-ul meu.
   de ce mă faci spectator interminabil la toată prostia și ticăloșia ta?
   să înțeleg că sunt singurul om de pe tot internetul care, chiar bătându-și pula lung de tine, te bagă oarecum în seamă. și că faptul că te trimit în morții mă-tii e unica formă de atenție pe care jarteaua de tine reușește s-o extragă? de aceea atârni să mai cerșești un pic?

 5. Demostene says:

  Gâtul tău – un punct la care prostul jalnic de mine nu va ajunge nici să renască zece vieți, dar de-aia s-a inventat internetul, să poată să posteze și dejecțiile dotate accidental cu buletin ca mine proiecții fantasmagorice.

  • Lorena Lupu says:

   iar eu reiau întrebarea: să înțeleg că sunt singurul om de pe tot internetul care, chiar bătându-și pula lung de tine, te bagă oarecum în seamă. și că faptul că te trimit în morții mă-tii e unica formă de atenție pe care jarteaua de tine reușește s-o extragă? de aceea atârni să mai cerșești un pic?

 6. Demostene says:

  Ai ghicit, sunt o curvă dotată accidental cu pulă și vin să cerșesc pulă peste ochi de la tine. Postez căcat exact ca să te provoc să-ți bați pula de mine, pentru că e singura formă de atenție la care mă calific.

  • Lorena Lupu says:

   Not anymore, japiță. Când văd o lepră atât de lipsită de demnitate, refuzând să se care deși a fost ușuită repetat, mă scârbesc profund.
   Ești o jigodie redundantă și josnică. Știu că o să curvești atenție, fără jenă, zile și luni în șir, dacă te las.
   Iar timpul meu alocat ție s-a încheiat. Ban. Schelălăie singur în spam, acolo unde aparții.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: