Jos labele de pe Cișmigiu!

Când te gândești la defectele Bucureștiului, singurul lucru care NU îți dă prin cap e că are exagerat de mulți copaci și atât de mult oxigen, că aproape te ia cu amețeală când îl inspiri.

Dimpotrivă. An de an, ecologiștii mai lansează semnale de alarmă că suntem printre cele mai poluate capitale europene, lumea dă like și share, în cel mai bun caz se mobilizează 30 de la un ONG să adune gunoaie de pe jos și gata. Ne-am făcut datoria.

Când te gândești la defectele Bucureștiului, un reproș pe care NU îl faci e: ce bine își conservă monumentele istorice și moștenirea arhitecturală. Dimpotrivă. Halul de decădere al multor clădiri vechi, o bună parte deținute de stat, îți frânge inima.

Iar când acestea sunt restaurate, ies niște struțocămile jumătate marmură, jumătate sticlă gri, de-ți vomiți și laptele matern. Deși te-au crescut cu lapte praf.

În tot acest haos al îngălării și al ignoranței, un lucru frumos se păstra așa cum fusese el conceput și gândit. Parcul Cișmigiu. Emblemă turistică și culturală a micului Paris de altădată. O grămadă de japițe din toate regimurile au căutat să-și bage gheara pe acolo, dar, cumva, mereu a existat un veto de la minimum un decident care, miraculos, nu behăia de prost și de incompetent, și parcul a rămas.

În episodul precedent din telenovela “Masacru Urban”, Gabriela del Pandele y los Vrânceanu y Firea enunţase pe un ton melodramatic şi sfâşietor că bugetul local e complet gol, că oraşul intră în faliment, că suntem şapte fraţi acasă şi n-avem ce mânca.

Dacă în episodul ăsta au apărut brusc 47 de milioane de lei noi de aruncat pe “restaurarea” Cişmigiului, de vină e scenaristul, că nu a creat o sursă credibilă de unde au apărut aceşti bani.

De exemplu: Gabriela del Pandele y los Vrânceanu y Firea îşi scoate la licitaţie pe internet sârma proaspăt extrasă din locul umbros cu 47 de milioane şi o cumpără Donald Trump, care are o slăbiciune pentru est-europence anorexice cu figuri glaciale. Contraofertantul era împuternicitul legal al lui Dragnea, care nu vrea să se ştie că el ejaculează metal.

OK, terrible script, dar oricum e mai bun decât ăla în care oioioi, suntem în faliment şi peste două săptămâni avem milioane de dat pe tăierea copacilor seculari.

Dar serios acum: nu vrea cineva să-i bage înapoi sârma Găbiţei, să aibă şi ea o îndeletnicire şi să-i mute atenţia de la moduri în care poate face şi mai mult rău Bucureştiului?

Mulţumesc.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

2 Responses

  1. Nicu says:

    Madam Firea a rezolvat toate problemele Bucurestiului si doar asta ramasese nerezolvata. Sau trebuie sifonati alti bani de la Primarie ca sa se rezolve probleme inchipuite? Ne sufocam de praf, noxe si betoane, macelarim frenetic putinele spatii verzi si parcuri din Bucuresti si pe urma ne miram ca facem alergii, astm si cancere pulmonare. Cismigiul nu era nicio nevoie de modernizare, sua cel putin nu o modernizare de genul asta. E singurul parc din Bucuresti cu un aer boem, in care s-au pastrat cat de cat elementele originale. Propunerea de modernizare e o imbecilitate sinistra, care vine la pachet cu ciopartirea si manelizarea acestui parc, à la Voluntari.

  2. Lorena Lupu says:

    corect.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading