Nu-l poți compara pe Maradona cu Harvey Weinstein

Ieri, s-au luat niște feministe radicale de mine.
Pe scurt:

 

Cum îți permiți tu să scrii despre un om care a fost un violator, un bătăuș și un nenorocit ordinar???

Răspuns: Pentru că așa vrea pxla mea. Dacă mă angajezi și mă plătești să scriu pentru site-ul tău, urmez indicații ca o dameză pusă pe căpătuială din emisiunea Burlacul. Dacă e pe banii și munca mea, eu sunt Burlacul și dacă faci multe fițe cu mine, nu primești trandafir.

Mkay. Pentru oamenii care nu au pretenția să țipe la mine că uite, asta să faci, hai să facem o comparație obiectivă. Între un prădător sexual real și un tip căruia îi place păsărica și atât.

Hai să alegem figura poster a abuzului sexual. Harvey Weinstein.

Harvey Weinstein a fost acuzat de un număr astronomic de actrițe că le chema să DEA CASTINGURI la ore dubioase și în locuri dubioase. Pe românește, condiționa respectivele joburi de disponibilitatea domnișoarei de a fi drăguță cu el.

Ceea ce era extrem de greșit profesional, de vreme ce, dintr-o actriță cu adevărat talentată, dar care nu s-ar fi atins de hidosul ăla nici să-i acorde primul ajutor, și una așa și așa, dar pregătită de compromis, persoana care avansa spre statutul de vedetă era cea așa și așa.

Și există genul ăsta de prădători sexuali jegoși în toate industriile și la toate nivelurile sociale. Bărbați care șantajează subalterne să se culce cu ei, condiționează angajări, promovări, sau amenință cu concedieri. Sau, dacă nu livrezi, se apucă să te sape și să te saboteze intens.

Despre genul ăsta de prădători sexual voi scrie întotdeauna, pentru că prezența lor în viața profesională e un izvor nesfârșit de umilință și abuz nemeritat. SINGURUL LUCRU PE CARE ÎL DATOREAZĂ O FEMEIE LA UN LOC DE MUNCĂ E SĂ EXECUTE SARCINILE DE PE FIȘA POSTULUI. Punct.

*

Dar Maradona nu a condiționat, nici când era antrenor, să ia un jucător în echipă dacă îi făcea o mu. Îl acuză unii de viol. Până una alta, definiţia violului include faptul că partea opusă nu doreşte numitul act sexual.

Depravarea lui era strict în afara clubului de fotbal, se întâmpla în viața privată, și toate duduile cu care a fost fotografiat erau mai mult decât dornice vizibil, dezbrăcate și călare pe el. Să faci sex cu femei care te vânează specific să facă sex cu tine, să se poată lăuda după aceea că l-au f***t pe regele fotbalului e fix treaba ta. Eu nu aș face sex pentru a fi trofeul cuiva, dar hei, to each their own.

Deci, f***iurile lui Maradona au fost ferm private, și au fost ca atare. Când cineva te cheamă să petreceți împreună în pxla goală, ți-e clar pentru ce te cheamă. Te duci pentru că vrei. Să chemi în camera de hotel pentru un casting e o ticăloșie maximă, pentru că profiți de visele unui actor, de dorința lui de a-și face meseria și de ambițiile lui personale să te folosești de corpul lui.

Să chemi la bălăceală pe dezbrăcate pe una care fix asta vrea de la tine e ok.

Apoi, o idee de bază a feminismului este renunțarea la obiectificare. Obiectificarea nu e numai sexuală. Când o iei pe una cu “marş, fă, la cratiţă”, îi spui că vezi în ea utilitatea de a face mâncare. Am făcut un circ unui fost şef care, deşi mă angajase ca redactor, m-a luat cu “Lorena, nu te duci tu să ne faci o cafea” când i-au venit nişte invitaţi. De faţă cu ăia, am sugerat doar să dea o comandă, iar după ce au plecat, l-am întrebat unde în  fişa postului meu scrie că aş fi secretară. Treaba mea de redactor e să scriu texte, iar cine vrea cafele, să şi le facă. Sau, dacă vrem şi atribuţii de secretară, negociem nişte bani în plus. Nu mi-a mai cerut să fac cafele niciodată.

Dacă tu vrei să poţi urma o carieră strict pe criterii profesionale, fără obiectificare, fără pretenţii imbecile legate de prezenţa unui vagin pe corpul tău, cred că ar trebui să poţi oferi acelaşi lucru la rândul tău bărbaţilor.

Nu amestecăm viaţa privată şi ce face fiecare în afara jobului când discutăm carieră. Nu mă interesează să îmi evaluezi tehnica de scriere după câtă sare pun în ciorbă şi nu mă interesează să-l evaluezi pe fotbalistul Maradona după faptul că se lăsa luat de toate groupies care voiau să-l ia.

Cum ziceam şi în status. Cine vrea professional treatment, să ofere professional treatment.

***

Dacă ţi-a plăcut acest articol, susţine site-ul cu o donaţie.

 

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: