Dispăruta în misiune

De câte ori îmi scrie cineva în poșta redacției, apare și comentariul care îmi face fitilul să se aprindă.

Atenție. Nu discut persoane. Probabil că oamenii care dau comentariul nici nu își trăiesc neapărat viața conform ideilor enunțate în respectivul comentariu. Și chiar dacă o trăiesc, e fix treaba lor.

Discut idei, și modul în care acestea afectează oameni.

Mbun.

Deci, ieri, în poșta redacției, o fată mi-a scris că, de îndată ce a găsit un iubit, amica ei la cataramă s-a dat dispărută în misiune. Hop, o altă fată în comentarii, s-o aprobe de zor: Dar normal, acum aia are o nouă viață.

Și eu zic atât oamenilor care au mentalitatea asta, că prietenii sunt doar înlocuitori chinezești pentru clipele în care îl cunoști pe făt-frumos cu paloșul gros: sunteți niște oportuniști ordinari.

Adică, atâta timp cât nu ai p**ă la c*r, sunt bune și prietenele. De cum o ai, începi să o arzi mega arogant, să îți dai aere și să te împăunezi fără motiv. De parcă simplul fapt că ai găsit și tu ceva de f***t ar fi ceva atât de impresionant în sine.

Apoi, ăla le lasă, că se satură de ele, toată ziua călare pe capul lui. Și unde nu revine prințesa, și pe un ton absolut normal, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, te întreabă când ieșiți. Dar știți cum, oameni buni? De parcă nu ea s-ar fi purtat ca un om mult prea bun pentru tine cu ceva timp în urmă.

Și aici intervine partea aia a piesei mele Jet: Am pentru tine un singur secret: Jet!!

Nu sunt înlocuitor artificial de p**ă în viața nimănui. Și cine crede asta, o va suge într-un mare mod, exact când bocește în pernă că beheee, iubi nu mai e, ke mă fak și ke mă dreg.

Trebuia să te gândești la asta când o ardeai superior că ai dat și tu de un amărât care acceptă să te țină de mână pe stradă, b**ch.

Poanta e următoarea: cu cât tu renunți la viața ta privată, la prieteni, la pasiuni personale, și devii mai mult sluga ăluia, cu atât o să devii mai previzibilă și mai needy, și îl vei plictisi mai tare pe ăla. Cu cât te menții ca om complet, care e cu el nu pentru că are nevoie, ci pentru că alege și vrea, cu atât ăla o să fie mai fericit că exiști în viața lui.

Exact de aceea, în secunda în care una se combină, și în secunda viitoare dispare, o elimin din cercul de prieteni intimi și o trec la cunoștințe, cu modificarea aferentă de protocol.

Iar dacă își și permite să îmi vorbească de sus și să mă sfătuiască pe vocea aia agasantă de deținătoare de verdicte că ar trebui să-mi găsesc și eu pe cineva, că viața în cuplu e așa și pe dincolo, îi și închid apelul în nas.

Eu am fost unde ești tu. Tu nu ai fost unde sunt eu, în acest punct al celibatului asumat și voluntar.

Noile vieţi nu încep şi nu se termină cu gigel. Exact aşteptările astea imense şi disproporţionate, de “nouă viaţă”, crispează şi alungă pretendenţii.

Saaau, dacă sunt potenţiali abuzatori, e tactica perfectă de a te izola.

Either way, recomand să nu arunci prietenele pe geam de cum apare iluzia iubirii. De cele mai multe ori se lasă cu lacrimi şi muci. Şi de la cine te vei aştepta să te ţină în braţe şi să îţi aducă îngheţată?

Exactly.

De la prietene.

Şi sunt multe oiţe miloase ale Domnului care sunt dispuse să treacă peste aroganţa trecutului. Dar mai nimereşti şi oameni ca mine. Pe care încetează să-i intereseze. Rectific: încetezi să-i interesezi.

 

***

Dacă v-a plăcut acest text, puteți susţine activitatea siteului cu o donaţie.

***
Vrei să mă urmăreşti în social media? Îmi poţi da like pe Facebook, follow pe Twitter şi Instagram, subscribe pe YouTube.

***

Ascultă Jet pe Spotify, cumpără piesa pe iTunes sau pe Amazon Music.

 

 

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

1 Response

 1. Radu says:

  Nu este nimic in neregula daca un prieten devine mai distant din orice motiv, cata vreme nivelul de implicare e echilibrat.

  Poate sunt eu barbat si nu inteleg faza cu BFF, dar am cativa prieteni cu care ma vad de cateva ori pe an, stiu din experienta ca la nevoie ma pot baza pe ei si reciproc — bani, ajutor fizic, referinte pentru job, sfaturi profesionale, chiar si chestii emotionale, dar chestii serioase.

  Relatiile s-au racit treptat dupa facultate, discutand unii despre altii mereu problema s-a pus “M-am intalnit cu X, s-a cam dat la fund, dar e cu munca, relatie samd”, niciodata “ce naspa e X ca nu mai iese cu noi ca inainte”.

  Pe masura ce nu mai ai timp liber nestructurat, ai mai degraba amici, nu prieteni.
  Daca ai timp liber (daaa, daaa, stiu, iti faci timp liber) berechet, iti gasesti oameni cu acelasi stil de viata si ti-ii faci prieteni – oameni, la plural.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: