Dragă Internetule,

Înainte să-mi abunzi căsuţa poştală cu pretenţii, te rog mult, ia seama ce pot eu oferi. Nu-mi cere chestii care nu-mi stau nici mie cu putinţă.

A) NU-S BANCĂ. Nu-mi cere finanţări. Dacă aveam bani de finanţări, mă finanţam în primul rând pe mine, în mult mai multe proiecte decât duc acum la bun sfârşit. Ai ghicit, fix din lipsă de finanţări de la oameni care chiar au putirinţa de a finanţa.

B) NU-S EDITURĂ ŞI NICI REDACTOR-ŞEF. Deci nu-mi cere să-ţi public texte. Poate în trecut, când eram freelancer şi colaboram la câte patru reviste deodată, în epoca de aur când reportajele se plăteau cu o sută cincizeci – două de euro, îţi puteam face lipeli. Nu mai e cazul. E mai important pentru mine să mă concentrez pe proiecte de autor şi mulţi redactori-şefi de atunci s-au schimbat. Şi, oops, uitasem să menţionez, nu-s nici impresarul tău. Nu doar că nu-s impresarul tău, dar caut şi eu impresar eficient.

C) NU-S YOUR GIRL NEXT DOOR. Deci, nu, nu ieşim la cafea, nu ieşim la suc, nu îţi dau numărul meu de telefon. Dacă vrei să mă cunoşti personal, ai ocazia pe 26 februarie, la ora 19.00, la Cărtureşti.

În rest, pot să te ajut cu păreri, îţi dau interviu dacă mi-l ceri, fără aroganţe şi fără fiţe, îţi pot scrie câte un text, chiar şi gratuit, dacă ai argumente să mă convingi. Important e să nu pretinzi toate astea de parcă ţi s-ar datora. Să nu dai cu pumnul în masă şi să-mi explici ce pot face eu pentru tine, că nu mă interesează. Da, ştiu exact ce pot face pentru tine, întrebarea este: de ce aş vrea să fac asta? Iar tu trebuie să ai un răspuns valabil.

DRAGĂ INTERNETULE, POATE E O SURPRIZĂ PENTRU TINE, DAR NIMENI NU-ŢI DATOREAZĂ NIMIC. DE ACEEA, DACĂ VREI CEVA, ŞI VREI SĂ ŞI OBŢII ACEL CEVA, ÎNVAŢĂ SĂ CERI CU RESPECT ŞI CU APRECIERE PENTRU EVENTUALUL EFORT.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

29 Responses

 1. Domnul Bob says:

  Asta mi-a placut cel mai tare “Important e să nu pretinzi toate astea de parcă ţi s-ar datora”. Si sunt atat de multi. Dintre ei imi “plac” indeosebi cei care asteapta sa le multumesti tot tu, de parca ti-ar fi facut un favor ca te-ai spetit pentru ei. Cred ca e o specie pe cale de inmultire. Probabil se cred atinsi de virtutea nobletii.

  • pierre says:

   Pareti foarte far’ de prihana astazi, domnu’ Bob.

  • Domnul Bob says:

   Oh, vai ! Dar am fost vreodata altfel !? M-ati intristat draga Pierre ! Ce pot face pentru a va asigura de bunele mele intentiuni ? Poate ca am mai gresit, dar gresealele mele nu s-au vrut nicicand voite ori malintentionate ! 😛

   • pierre says:

    Inveseliti’va, dom’ Bob. Toti suntem la fel, exact ca’n afirmatia d’voastra din urma. Desfaceti’va o bere din partea mea.

  • Domnul Bob says:

   Oh ! Dar nu sunt deloc intristat ! Va doar tachinam putin, sper ca n-am croasat linia imaginara a decentului comportament ! Si voi, draga Pierre … ma tachinati cu berea, ma tachinati …. Dar voi desface probabil o sticla din cea mai fina aroma culeasa tocmai haaat, pe Dealurile Cavalerului. Insa ceva mai tarziu, aproape de ivirea viselor 😛 Desigur voi inchina un pocal in cinstea celor fara de prihana :P, sau cu una mica, mica, mica si neglijabila 🙂

 2. neax says:

  N-aveţi un bilet în plus?

 3. Geo says:

  Imi place, corect si la obiect !. Prea multi te considera un “stat socialist”, nu ?. Sa puna mana sa mai si munceasca. Pe bune, nu la cersit, putorilor !

 4. Silviu B says:

  Ma scuzati, aveti 2 minute sa vorbim despre Domnul si Mantuitorul nostru Isus Cristos?

 5. valer says:

  Lorena – eu chiar vreau să te rog ceva, care nu intră în A,B,C,D. Oricum, nu-i ceva important şi idee n-am dacă mă poţi ajuta.

  Îmi poţi lăsa o adresă unde să te contactez personal?
  Nu-mi scrie pe e-mail-ul cu care mă loghez la tine pe blog, nu-l mai folosesc de ani.

 6. Denisa M. says:

  “îţi pot scrie câte un text, chiar şi gratuit”
  sa-mi scrii un text desavarsit care, incantat decat de mine personal, sa aiba puterea magica sa-mi cada la asternut cine vreau io.
  “dacă ai argumente să mă convingi”
  motiv beton: DRAGOSTEA (iubesc pe cineva in taina, nu dau nume, tot ce pot spune e ca gravataru furaciosului de inima mea e format dintr-un sir de animale ce se fut)

 7. boemul says:

  bună. n-ai vrea să ieşim la o cafea în uichend? am scris o carte extraordinară şi aş avea nevoie de o mică finanţare pentru a o publica :))

  • Lorena Lupu says:

   Asta zic doar retardaţii. Nici un om inteligent, care ştie să comunice, n-a tras vreodată concluzia asta.

   Iar retardaţii o zic ca o negare a faptului că sunt ei retardaţi.

   Da, amice, consolează-te cu ideea. Eşti retardat.

   • gicha says:

    Daca asta este parerea ta despre tine eu nu pot sa te contrazic. Doar sunt expresiile tale. ,, Draga internetule,, suna mai degraba a ,,mai vitelor,mai retardatilor….,,.mai stiu eu ce alte epitete.,,DACĂ VREI CEVA, ŞI VREI SĂ ŞI OBŢII ACEL CEVA, ÎNVAŢĂ SĂ CERI CU RESPECT ŞI CU APRECIERE PENTRU EVENTUALUL EFORT,, banuiesc ca este valabil si pentru tine. Respecta ca sa fii respectat

    • Lorena Lupu says:

     în morţii mă-tii de animal retardat, uiţi nişte raporturi: nu eu vin să te fut pe tine zilnic la icre cu cele mai cretine idioţenii din univers, ci invers.

     fie că le dai ca gicha sau ca papagalul de la miezul muii, RETARDUL GEME DIN TINE.

     Iar eu te-am respectat până când am constatat cât de neagră e noaptea cretinătăţii tale. De atunci, nu am cum să te respect. Sorry.

     • gicha says:

      Quod erat demonstrandum. Cine spune ala e ca magarul din poveste si magarul a murit si nu lai laecuit.Injuri ca lucratorii de la ecarisaj. Nici nu imi vine sa cred ca o femeie frumoasa poate folosi asemenea fraze.Esti disperata rau femeie,pacat de tine

     • Lorena Lupu says:

      Cine foloseşte poezele de copii idioţi nu face decât să demonstreze în plus cât e de retardat. ŞI DA, BOVINĂ, ÎNJUR PE MĂSURA SCÂRBEI PE CARE MI-O PROVOCI. CARĂ-TE ÎN PULA CALULUI DE PE BLOGUL MEU, NU MĂ MAI SPAMA CU CRETINĂTĂŢI.

     • gicha says:

      sug o basculantă de pule.

 8. gicha says:

  Pe 26 nu mai vin. O sa vina doar florile. Nu mai am nevoie de autograful tau Banuiesc ca vor fi destule vite in cireada

  • Lorena Lupu says:

   o să vină oameni normali, vitele vor sta acasă.

   • Lorena Lupu says:

    Şi exact ca acum două nopţi, te previn: nu te las să-mi mai consumi timpul cu imbecilităţi scârboase de animal bătut în cap. nu-ţi mai răspund. în schimb îţi înlocuiesc toate mesajele ţopârlane din care rage prostia în descrieri epice ale muilor pe care le iei. în morţii mă-tii de idiot imbecil, pe care nu l-a învăţat curva proastă de mă-sa când să înceteze cu pisălogeala.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: