Dragă mămică de gay

Te găsesc frecvent în secţiunea mea de comentarii. Spre deosebire de homofobii “simpli”, care nu sunt conştienţi câţi gay se află în proximitatea lor, şi care au impresia că gay-ii sunt versiunea umană a păsărilor flamingo şi se recunosc după mersul de fotomodel şi penele roz cu care îşi decorează decolteul, tu eşti ceva mai potolită. Pentru că fi-tu ţi-a zis zilele astea că e gay. Sau ceva mai indignată. Pentru că fi-tu ţi-a zis zilele astea că e gay. Sau ceva mai tragico-melodramatică. Pentru că fi-tu ţi-a zis zilele astea că e gay.

Şi mă întrebi dacă nu e mai creştineşte să se însoare şi să facă copii, să “fie în rândul lumii”. Acest detestabil rând al lumii, pentru care toate prietenele tale şi poate şi tu aţi tolerat nişte boi agresivi şi incapabili de iubire, aţi renunţat la toate visele voastre personale, aţi trăit o imagine publică generică şi multă disperare privată, ştiind că de acum nu urmează decât bătrâneţe, disperare şi boală.

Dragă mămică de gay, ia gândeşte-te un pic la copilăria puştiului tău. De mic, a fost diferit. A fost mai mămos decât fraţii lui. Te-a ajutat la treburile casei fără să i-o ceri. Te-ai lăudat cu asta la toate prietenele tale. Fetele lor nu le ajutau prin casă cât te ajuta pe tine băiatul tău. Ai savurat invidia cu năbădăi a bestiilor.
Ai avut cu el conversaţii profunde, de la inimă la inimă, cum n-ai avut cu boul de taică-su niciodată. Taică-su nu dădea doi bani pe rahaturi emoţionale. Venea acasă de la muncă, băga în el şi se culca. Erai incredibil de mândră şi de fericită că ai pe cineva în familie care te înţelege, care nu are impresia că i se cuvine efortul tău şi care empatizează profund cu tine.

Dacă toate astea ţi-au convenit, dragă mămică de gay, de ce nu îţi convine acum şi faptul că vin cu un preţ ataşat?

Oricât ne-am dori să putem selecta din oameni doar partea care convine intereselor noastre şi să aruncăm la gunoi restul, realitatea este, dragă mămică de gay, că lucrurile nu funcţionează aşa. Omul e un tot unitar. Dacă beneficiezi de părţile lui bune, corect e să le accepţi pe cele care nu te avantajează pe tine.

Nici un om nu s-a născut să ne slujească pe noi şi atât. Nici măcar propriii noştri copii. Înainte de a avea o datorie de a se conforma ideilor tale preconcepute, copiii tăi au o datorie ceva mai valoroasă. Cea faţă de ei înşişi şi faţă de propria lor fericire.
Un om fericit şi împlinit poate oferi iubire şi grijă altora. Un om nefericit nu poate decât să contribuie la capitalul de minciuni, clişee şi ură cunoscut ca “familie tradiţională”.

Dar nu se poate vindeca?

Dacă îl chinuieşti cu tot felul de vizite pe la popi, vrăjitoare şi prostituate, pune-ţi următoarea întrebare: oare pe tine te-ar putea “vindeca” toate aceste persoane să-ţi placă de mâine femeile? Crezi că există vreun medicament pe care să-l iei atrasă de bărbaţi şi dimineaţa să te trezeşti atrasă de femei?
Şi dacă nu, de ce ai trăi cu impresia că în cazul fiului tău se poate?

Dar ce o să spună vecinele din sat / bloc / mătuşa Pamfilica / scorpia aia de Tanţa?

Contează? O să bârfească o vreme, ca nişte gâşte proaste, după care, una dintre ele o să se fută cu un prost care se va lăuda că e cocoş, şi vor trece la următorul subiect de bârfit.
Asta în cazul în care vecinele şi mătuşa Pamfilica nu ŞTIU deja, mult înaintea ta, că fi-tu e pe invers, şi nu îi protejează de ochii tăi iubirea cu Mircel, eventual îi şi împrumută un rând de chei la apartamentul neînchiriat, să se poată întâlni liniştiţi. Am văzut şi astfel de cazuri. Oh, şi încă câte. Tot blocul ştia că fiul e gay, numai părinţii aberau despre idealul lor de noră.
Şi chiar dacă vecinele tale ar fi cele mai proaste ţărănci din univers şi l-ar umili pe copilul tău – cine e mai important pentru tine? Nişte ţărănci proaste sau propriul tău sânge?

Dar poate am greşit eu ceva…

Nu. Orientarea sexuală nu are legătură cu nimic din ce au făcut părinţii, cu ce n-au făcut, cu ce au zis sau cu ce n-au zis. E ca o loterie. Pur şi simplu, aşa s-a nimerit.
Poţi influenţa educaţia copilului. Poţi să-i educi gusturile. Poţi să-l duci la sport, la canto, la limbi străine, la pian sau la dans. Îi poţi insufla nobleţe, generozitate, grijă faţă de semenii lui. Dar nu-i poţi insufla ce anume să-l atragă.

Dar dacă îl şantajez să se însoare de dragul meu, la un moment dat o să se obişnuiască cu fofoloanca, nu?

Recurgem la metafora precedentă. Dacă părinţii te-ar fi şantajat să te măriţi cu o femeie, la un moment dat te-ai fi obişnuit cu fofoloanca?
Îţi zic eu că nu. Dimpotrivă, te-ar fi dezgustat din ce în ce mai tare în timp. În timp ce femeia respectivă şi-ar fi pretins dreptul normal, conjugal, de a fi iubită pe toate planurile.
Te gândeşti, dragă mămică de gay că, şantajându-ţi fiul, îl împingi la nefericire nu doar pe el, ci şi pe o tipă absolut nevinovată, care se va mărita din start cu cineva care n-o să fie atras de ea în viaţa lui?
“Dar e creştineşte”.
Nu. Creştineşte e să înţelegi că nimeni nu e obligat să joace după cum fluieri tu şi că a-ţi folosi influenţa asupra propriului copil pentru a-l şantaja împotriva propriei fericiri e cel mai egoist şi oribil lucru cu putinţă.

Dragă mămică de gay,
Du-te la fiul tău şi spune-i că îl iubeşti exact aşa cum e. În fond, e exact acelaşi copil cu care te lăudaseşi la tot cartierul. Orientarea sexuală nu îl face subit altcineva. Nu sta să te cerţi în rubrica mea de comentarii. Unu, că nu-ţi voi răspunde. Am zis deja tot ce e de zis pe subiect în acest text. Şi doi, faptul că mă faci pe mine proastă şi curvă (ceea ce chiar sunt 🙂 ) nu-l va face pe fiul tău să fie mai puţin gay.
Deci, du-te şi fă pace cu copilul tău, cere să-i cunoşti prietenul şi arată-i că-ţi pasă de el, cel real. Prin asta, îi vei face cel mai valoros cadou din viaţa lui. Iar mie îmi vei mulţumi mai încolo.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

26 Responses

 1. Cristina says:

  O prietena a fost casatorita cu un tip caruia i-au trebuit 10 ani sa realizeze chestia asta si sa divorteze. Mama tipului a spus la tot orasul (amandoi au crescut in acelasi orasel) ca e vina ei.

 2. Alexandra D says:

  Ca e vina mamei sau ca e vina fostei sotii ?

 3. Marius D says:

  @Alexandra, daca e vorba de nora si soacra, tu pe cine crezi ca da soacra vina??

 4. Alexandra D says:

  Una cu coaie intre picioare si capul pe umeri si-ar asuma greseala.

 5. pisica says:

  despre sex se vorbeste mereu mai mult decat se face. oare de ce? de ce trebuie mereu sa trambitam sexu’ si sa defilam cu sexu’n gura si-n alte orificii mai mult sau mai putin atragatoare? oare nu mai mor copii si batrani de foame, de sete, de boli? oare am salvat universul de saracie si mizerie fizica si morala si acum nu ne-a mai ramas decat sa ne batem pentru dreptul de a ne imperechea in toate orificiile existente? personal detest ideea ca lumea sa fie dirijata si schimbata de apucaturile noastre sexuale hetero sau homo.. vreau ca jertfa inaintasilor nostri pentru drepturi si libertati sa nu fie redusa la o ..gaura! din fata sau din dos.

 6. pisica says:

  nu mai zic nimic. adica totusi zic ca nu inteleg de ce lupta cea mai importanta a acestui mileniu se da pentru dreptul de a ne-o trage pe din dos. poti sa ma urasti pentru asta, Lorena ca eu nu-i urasc pe cei care-o fac dar as vrea sa fie mai decenti si sa se potoleasca cu incercarile lor de a ne transforma in niste creaturi lipsite de identitate sexuala, sociala, emotionala etc

  • Lorena Lupu says:

   nu te urăsc. cel mult trag concluzia că eşti proastă.
   şi o să întrebi: de ce?
   răspuns: pentru că nu e căderea ta să te pronunţi cum să iubească şi ce să iubească alţii.
   “incercarile lor de a ne transforma in niste creaturi lipsite de identitate sexuala, sociala, emotionala” – cine pula calului încearcă să te transforme pe tine în altceva decât eşti?

 7. pisica says:

  tocmai ca nu ma pronunt cum sa se iubeasca unii cu altii. ei o fac. si daca nu crezi ca tendinta e sa se iubeasca toti cu toti inseamna ca nu est i la curent cu se intampla in restul lumii.

  ps nu trebuie sa ma jignesti ca gandesc altfel.

  • Lorena Lupu says:

   nu te jignesc că gândeşti altfel, te jignesc că scremi tâmpenii mai mari decât tine.
   nu vrea nimeni să te transforme în nimic altceva decât eşti. drepturile lor sunt pentru ei şi nu te implică cu nimic.

 8. pisica says:

  bine. am tacut.

  • Lorena Lupu says:

   dar tot convinsă de inepţia că gay-ii vor să oblige lumea să fie ca ei, cam cum fac tradiţionaliştii tăi ai rămas, nu?

   creieraşul tău pur şi simplu nu percepe noţiunea că nu toţi trebuie să fim la fel, corect?
   pot să ţi-o şi desenez, şi tot degeaba, nu?

 9. pisica says:

  iubesc sa am o lume colorata si variata in jurul meu, cu oameni si pasari si flori :))) prin urmare crede-ma ca nu am nimic impotriva celor care se iubesc altfel decat o fac eu chiar daca m-am exprimat cam dur la adresa lor. singurul lucru pe care nu-l accept ( si despre care tu spui ca nu exista decat in capul meu) cu adevarat e tendinta de a impune valorile unei lumi gay in toate aspectele vietii. crede-ma ca la capitolul asta sunt un caz pierdut pentru tine(ai ghicit bine). oricat mi-ai fi de draga nu ai sa ma convingi niciodata de inversul convingerii mele. vom trai si vom vedea daca ma insel.

  • Lorena Lupu says:

   logic că am ghicit bine. nu dau verdictul de proastă fără ca omul să-l merite. astea fiind spuse, vrei te rog să te cari de pe blogul meu? ideea că livrez entertainment gratuit unui jeg de om ca tine îmi strepezeşte ficaţii.

 10. LadyRose says:

  Cred ca Pisica e din bancul ala cu pensionarii care vor sa emigreze pana nu devine obligatoriu sa fii gay…

 11. LadyRose says:

  Si mi se pare fascinanta ineptia ei cu atat mai mult cu cat, incercand un exercitiu bolnav de imaginatie, nu-mi dau seama cum ar putea-o argumenta.
  Pacat ca ai gonit-o cu pietre, chiar eram curioasa care/daca e o agumentare logica (macar dupa parerea ei)

  • Lorena Lupu says:

   Eu nu eram curioasă. Şi până una alta, sus scrie lorenalupu.com, deci să zicem că ne orientăm după curiozităţile mele.

 12. Merla Bogdan says:

  Doamne ajuta Lorena. Iertare ca ma trezesc vorbind, mi-am descoperit de ceva vreme bucuria de a explora sufletul uman, desi momentan sunt la nivelul furnicii fata de alti elefanți. Este o chestie ciudata pt mine cu gay-ii. Eu cred in prezenta activa a lui Dumnezeu in viață noastră si îmi este greu sa cred ca oamenii se nasc gay, dpdv genetic. Totuși am un prieten trans-gender si vorbind cu el, îmi dau seama ca treburile de genul asta sunt foooarte adânci pt cei care le trăiesc (ca o identitate sufleteasca existențiala, poate chiar “cosmica”) si este o dovada de măgărie sa pui judecati si etichete “ex-catedra”. De aia ma gândeam sa te intreb, daca îmi poți trimit un material, in ce anume consta exact, identitatea sexuala de gay? Adică cat % este trăirea sufleteasca si existentiala (așa cum spui tu in articolul de mai sus), cat % este vina societății, colectivului si a familiei si cat % este… dezamăgirea sentimentala de sexul opus. Adică poate fi si varianta ca băiatul sa aibe un suflet complex si sa fie dezamăgit de fete. Si eu am fost la un moment dat, pt ca voi fetele si femeile sunteți ciudate, din “motive personale” va deschideti si va dăruiți sufletește foarte greu si asta ii dezamăgește si frustrează pe băieți si bărbați. Nu contest ca aveti dreptate sa faceți asta, este un mecanism de “self-defence” in fata elementelor negative din societate, este doar o constatare. Asadar, daca nu te superi si daca îmi poți trimite un material despre ce presupune identitatea gay dpdv uman, dincolo de propaganda dura care se face fenomenului gay, de pe pozitii pro sau contra. Seara frumoasa iti doresc si scuze de comentariul lung, poate stresant si plictisitor pt tine. La revedere.

  • Lorena Lupu says:

   Nu e nici vina familiei, nici a colectivului, nici a mediului, nici a dezamăgirii faţă de sexul opus, e simplă condiţie genetică. S-a născut atras de bărbaţi, aşa cum tu te-ai născut atras de femei. Aşa cum tu, când vezi o femeie frumoasă, te emoţionezi, aşa se emoţionează ei când văd un băiat frumos.

   Iar cu femeile, treaba e simplă. Dacă nu le abordezi ca pe persoane care-ţi DATOREAZĂ să se dăruiască, ci ca pe persoane pe care trebuie să le convingi că meriţi lucrul ăsta, nu o să mai suferi inutil. Nu ajunge să vrei tu, mai trebuie să vrea şi ea. Şi nu, faptul că vrea şi ea nu se cuvine de la sine şi nu se înţelege. E de muncă la asta.

   Dă un search pe google şi vei găsi mii de materiale despre identitatea gay.

 13. Vlad says:

  De ex,

  “Dacă toate astea ţi-au convenit, dragă mămică de gay, de ce nu îţi convine acum şi faptul că vin cu un preţ ataşat?”

  P. Unii barbati heterosexuali sint prosti.
  Q. Unii barbati homosexuali nu sint prosti.

  R. Toti barbatii heterosexuali sint prosti.
  S. Nici un barbat homosexual nu e prost.

  Din P nu rezulta S. Din Q nu rezulta R.

  In cazul de fata, ideea este urmatoarea. De la asertiunea corecta “mai bine sa fie gay si destept decit non-gay si prost”, se ajunge la “gay ok, non gay, not ok”

  1. faptul ca cineva este gay sau straight nu are legatura cu nivelul de inteligenta al acelui cineva, si 2. vezi mai sus, din faptul ca unii barbati heterosexuali sint prosti nu rezulta ca toti barbatii homosexuali sint destepti.

  In mod evident, propozitia corecta ar fi “mai bine sa fie prost decit destept”.
  Legind de calitatea de prost calitatea de heterosexual, si respectiv de calitatea de destept cea de gay, se produce o eroare.

  Pe de alta parte, nimeni nu se ghideaza dupa logica. Oamenii nu merg dupa logica, ci dupa sentimente. Intii hotarasc ceea ce considera ca e adevarat, si apoi vin cu argumente in favoarea a ceea ce considera ca fiind adevarat. Ceea ce nu e neaparat rau ‘per se’. Dar nu e logic.
  In fine.

  • Lorena Lupu says:

   unde am zis eu că non gay, not ok? să ştii că sunt responsabilă doar de ceea ce scriu, nu de scurt circuitele din mintea cititorului.

 14. Vlad says:

  De ex, text : “Dacă toate astea ţi-au convenit, dragă mămică de gay, de ce nu îţi convine acum şi faptul că vin cu un preţ ataşat?”

  preţ ataşat = persoanele sensibile sint cu predilectie gay

  Si respectiv, de ex, text : “Acest detestabil rând al lumii, pentru care toate prietenele tale şi poate şi tu aţi tolerat nişte boi agresivi şi incapabili de iubire”

  “toate prietenele tale […] ați tolerat nişte boi” = (insa) persoanele care nu au atribute speciale, printre care se poate gasi de ex. atributul “gay”, sint boi sau prosti care tolereaza boi, adica boi.

  In mod evident, argumentul clasic in favoarea comunitatii homosexuale este ca majoritatea heterosexuala e in buna masura compusa din imbecili (care, printre alte manifestari, isi bat nevestele), ceea ce nu se intimpla niciodata sau aproape niciodata in rindul celor gay. Ahm… asta este in cel mai bun caz o supozitie.

  Heterosexual sau homosexual e o orientare sexuala, nu una culturala.
  In ce ma priveste, ma doare in cur de mersul societatii si in general nu am opinii sociale. Dar e o eroare sa se foloseasca argumentul ca orientarea sexuala homosexuala confera o sensibilitate superioara, cultura, liberalism, gusturi muzicale si in genere orice chestie ce nu are nici o legatura cu a fi sau a nu fi gay sau orice altceva lesbiana sau de care mai exista.
  Nu am nici o fractura logica. Nu ai exprimat direct ideea ca un ins gay e superior dpdv cultural unuia straight, pe motiv ca e gay, dar nici foarte voalat nu e.

  Si, in fond, daca e vorba, ideea asta, din textul tau, este doar o generalizare. Orice generalizare e stupida. Gen, toti americanii sint idioti..Si toti nemtii sint Hitler. Evident ca nu toti heterosexualii sint timpiti. Si evident ca nu toti homosexualii sint Ceaikovski. Whatever.

 15. George says:

  Vlad are dreptate.. Aud mereu aceleasi afirmatii, simpliste si superficiale: toate femeile sunt batute de sotii lor grobieni si abrutizati. Eu nu mi-am batut niciodata nevasta. Si nici prietenii mei apropiati. Nu stiu acum in ce mediu ai trait tu si prietenele tale, asa ca nu ma pronunt.
  Vlad mai amintea de supozitia conform careia heterosexualii isi bat mai frecvent partenera/partenerul decât homosexualii. Gresit! Satul de placa asta deja veche si uzata a barbatului care vine acasa si bate tot ce misca, am inceput sa caut articole legate de violenta in mult hulita familie traditionala si in cuplurile gay. Nu o sa caut acum linkurile, aveti cu totii internet, dar concluziile unor studii (deci nu articole de fb sau bloguri)au fost urmatoarele (o sa enumar doar cele regasite in cel putin 3 articole:
  -aparent violenta în rândul gay e redusa: 1- pentru ca sunt totusi mai putini; 2- fiindca s-a constatat ca ei raporteaza mai rar violentele decât non-gay
  -daca am raporta, procentual, nr de gay vs non gay, rata violentelor esta cam 50-50, cu sanse sa fie mai mare in rândul gay. De ce? din cauza stresului suplimentar, a frustrarilor, a respingerii sociale etc.
  mai erau si altele, dar cred ca am spus deja ce voiam sa spun. Asa ca hai sa o lasam mai moale cu ce sensibili si culti si puri sunt cei din comunitatea gay. Sunt si ei OAMENI. Adica au furii, depresii, bucurii, uri, iesiri violente, ca orice al om
  Sunt printre ei si artisti, dar si ratati, si doctori , dar si in puscarii. Cum ziceam…nu sunt vreo alta rasa. Sunt tot oameni ca noi , ceilalti

  • Lorena Lupu says:

   Sau: cum să facem un articol despre acceptare gay să fie tot despre noi, pulile proaste care trebuie să fim mereu centrul atenției.

 16. Mina says:

  Dragă Lorena, e prima dată cînd comentez pe blogul tău, dar nu prima dată cînd îți citesc articolele și mă regăsesc în ceea ce spui, o bună prietenă mi le „livrează” în privat, dar peste ăsta l-am văzut distribuit de către mulți din lista mea de prieteni și tare m-am bucurat.

  Sunt o femeie lesbiană, în vîrstă de aproape 24 de ani și părinții mei n-au aflat niciodată, de la mine, că-mi plac femeile. Citind articolul mi-am amintit de o zi oarecare de vară cînd, aflată încă la liceu, mama a venit brusc la mine, m-a luat în sufragerie și m-a poftit să iau loc. M-a întrebat cu o voce tremurândă dacă mie îmi plac băieții, că de ce nu am și eu un prieten, sunt în clasa 12-a deja, de ce nu-i vorbesc despre nici un băiat? Pe mama nu o interesase prea tare ce fac eu la școală, aveam altele pe cap, știa că învăț, că fac parte din trupa de teatru a liceului, că sunt copil ba de 9 și 10, ba de 7 și 8, după cum mi se scoală mie să-nvăț. Am întrebat-o atunci ce anume a mînat-o să mă întrebe asta, rămăsesem perplexă, aveam deja o relație cu o femeie de aproape 30 de ani și nu știa nimeni, întrucît relația se petrecea mai mult la distanță și cu scurte vizite în orașul de unde era prietena. Apoi mi-a spus că vecinele, erau vreo 2-3 care veneau (aproape) zilnic la cafea, mai ales în zilele de sărbătoare. Vecinele au iscodit-o, aveam să aflu mai tîrziu, pe mama și au făcut-o să-și pună întrebări. M-a pus să jur că eu nu-s „o din aia” și am jurat. Apoi, pe loc, am inventat imaginea unui băiat mai mare cu un an decît mine, care îmi dă semne că m-ar place și că…cine știe. Pe moment m-a crezut, dar două zile mai tîrziu cerea să-l chem acasă la noi, să le fac cunoștință. Aveam o singură prietenă care știa despre mine, i-am cerut ajutorul și a venit cu ideea de a-l „împrumuta” pe verișorul ei pe post de „iubit”. Am făcut-o și pe asta. A fost oribil, m-a adus băiatul cu mașina (mașina verișoarei sale), a parcat-o în fața porții, am și văzut toate babele și moșii ieșind pe la porți sau uitîndu-se de peste gard. Mi-am reținut lacrimile pe tot parcursul șaradei, nodul din gît mă sufoca, dar nu eram eu o actriță desăvîrșită? Ăsta eram cel mai greu rol și aveam să-l joc pînă la capăt. Singurul care n-a înghițit toate astea a fost tata, care știa (cred) tot și vedea tot ceea ce mama nu văzuse. N-am iertat-o nici acum pentru toate alea, am plecat acum 5 ani și ceva din satul ăla, dar de fiecare dată cînd revin sunt întrebată de bărbatul care nu există în viața mea. Unii au fost de ajuns să-l vadă pe bietul băiat cu care am venit atunci că încă au impresia că mai sunt cu el sau că ar fi fost „o partidă bună”. 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: