Dragă prietene pesedist

Ştiu că eşti în continuare în lista mea. Numărul meu de prieteni e acelaşi, de când au început protestele. Sau aproape aceleaşi. Cele două persoane care au plecat nu erau suporteriţe fanatice PSD. Erau “apolitice” şi m-au acuzat că nu le mai distrez ca înainte. De parcă aş fi avut vreo obligaţie gratuită să distrez pe cineva.

Pe scurt, ştiu că eşti acolo. Ştiu că mă citeşti. Pe de altă parte, fiind membru PSD, ştiu că eşti dopat de către politicieni, postaci şi televiziuni aservite cu o mulţime de minciuni despre cine suntem noi, protestatarii, motivele protestului nostru şi scopurile noastre.

Ţi se spune că suntem golani. Nu, nu suntem. Suntem oameni normali, ca tine; oameni cu joburi, oameni cu familii, oameni pe care-i întâlneşti în viaţa ta de zi cu zi, în birouri, cabinete medicale, firme de toate tipurile.

Dar recunoşti discursul de factură comunistă. Aminteşte-ţi că, într-o primă fază, şi revoluţionarii au fost descrişi de Ceauşescu drept golani.

Asta caracterizează orice dictatură. Persoanele care pun sub semnul întrebării un abuz de putere sunt automat ponegrite şi prezentate drept paria societăţii, să nu cumva să empatizezi cu noi.

Ţi se spune că nu recunoaştem alegerile şi că vrem să instaurăm PNL/tehnocraţii/pe Soros la putere.

Dacă voiam lucrul ăsta, scandalul ar fi început a doua zi după alegeri. Nu a fost cazul.

Nici una dintre discuţiile pe temă nu vizează legitimitatea PSD-ului ca partid de guvernământ, ci strict conţinutul actelor normative monstruoase cu care au venit pe tapet.

Atât. Proiectul de lege al amnistiei şi graţierii, pe când părea a fi ordonanţă croită să scoată clientela şefilor tăi din închisori. Şi ordonanţa 13, care anulează orice pârghie de control a ta asupra celor care te conduc. Le dă mână liberă să fure după pofta inimii.

Cum o să fie, dragă prietene pesedist, când mama ta bătrână va fi neglijată la spital din lipsă de fonduri, care au fost toate folosite să se cumpere detergent diluat la suprapreţ de la vărul primarului?

Înţelege. Efectele ordonanţei 13 nu ne vor viza doar pe noi, “golanii”. Ne vor viza, fără excepţie, pe toţi românii.

Şi dacă vechile guverne furau doar ce era, ordonanţa 9 / 2017 le permite să fure pe credit. Dă voie primăriilor să cumpere panseluţe de 10.000 de euro bucata din bani care nu sunt în buget.

Înţelegi asta, dragă prietene pesedist? Pentru o sumă minoră în plus la salariu acum, vei plăti facturile enorme ale unui jaf legiuit, şi nici măcar nu vei putea trage la răspundere hoţul. E acoperit legal.

*

Dar hai să presupunem că n-ar fi aşa. Hai să presupunem că ordonanţa 13 a fost emisă cu bună credinţă, de nişte patrioţi autentici, preocupaţi onest de binele tău.

Cum îţi explici, dragă prietene pesedist, că nici unul dintre şefii partidului nu e dispus să explice clar, româneşte, de ce e bună ordonanţa? “Altă întrebare” nu e un răspuns de demnitar, şi în mod cert nu e un răspuns de jurist. De ce, de câte ori vine vorba de ordonanţă, schimbă rapid vorba, şi încep să bată câmpii despre motivaţia noastră sorosistă, despre orientarea noastră penelistă, despre cum vrem noi tehnocraţii înapoi şi aşa mai departe.

Sau în cel mai rău caz, cum face Dragnea, ni se spune că “suntem manipulaţi şi dezinformaţi”. Dar nu urmează o explicaţie.

Ieri, primăriţa Firea circula o petiţie online care suna aşa: “Recunosc guvernul Grindeanu”. În petiţie erau zero referiri la ordonanţa 13, adevăratul motiv al protestelor. Şi eu recunosc guvernul Grindeanu. Asta nu înseamnă că-şi poate crea cadru legal să fure în voie.

Tot ieri, Olguţa a ieşit şi ea la popor.

Remarcăm cum, din prima propoziţie, madam eludează ordonanţa şi o ia pe arătură, cu chestii care nu constituie subiectul discuţiei noastre.

Întrebarea mea: dacă ordonanţa era atât de bună, de ce nu îşi iau liderii PSD timp să ne-o explice? De ce orice discuţie despre ea trebuie deturnată în diverse?

Răspuns: pentru că ei ştiu că ordonanţa e imposibil de apărat. Ei ştiu ce anume au scris acolo. Ei ştiu ce anume fac, şi o fac cu nepăsare, rea intenţie şi pură lăcomie.

“Păi, da, Lorena, dar ieri şi alaltăieri a răsunat piaţa de “muie Dragnea” şi jos Guvernul”.

Dacă tu ai prinde hoţul cu mâna-n traista ta, şi i-ai spune să şi-o scoată, iar el ţi-ar răspunde cu “nu recunoşti legitimitatea mea de cetăţean” sau “ţii cu agenturili străine”, nu ţi-ar veni şi ţie să i-o dai la muie?

Protestul nostru nu e despre orgolii personale, nu e despre alte partide şi nu e despre alte baliverne fantasmagorice care ţi se îndeasă pe gât.

Protestul nostru e strict despre apărarea democraţiei şi a valorilor umane. Şi, în primul rând, pentru apărarea unei utilizări juste a bugetului. Buget în care se duc şi impozitele tale, dragă prietene pesedist. Şi tu ai copii. Vrei o educaţie bună pentru ei. Şi tu plăteşti asigurare medicală. Vrei un tratament corect la spital. Degeaba se promit marea cu sarea, dacă tu te duci să-ţi faci analizele şi ţi se răspunde “ni s-au terminat fondurile”. Pentru că din fonduri s-a luat faianţă de 199.999 de lei. Sub 200.000 nu e abuz în serviciu, remember?

Hai cu noi la protest. Hai să abrogăm OUG 13. Şi îţi promitem noi că după, ţi-l lăsăm pe Grindeanu  exact unde e, să îţi facă viitorul glorios.

Cu prietenie,

Lorena

*********

AMR 6 zile.

Foto: Lavinia Gliga.

 

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

6 Responses

 1. askjdhjsksdhfjds says:

  Împroşc ură şi prostie în fiecare zi.

  • Lorena Lupu says:

   Dacă n-ai fi un căcat şomer şi prost ca noaptea, ţi-ai găsi ocupaţie. Oricum îţi blochez toate ipurile de pe care îţi împroşti prostia şi răutatea, deci îţi pierzi timpul. Ştii asta. Hai, la muncă, nu la hărţuit oameni care nu-ţi datorează timpul lor.

 2. stai cuminte ca ma-sa lu’ prietenu’ pesedist traieste mult, se duce la spital la Viena, ca vorba aia e patroana, are multe afaceri pe numele ei. La spital cu lipsa de fonduri o sa stai tu, eu, si prietenii pesedisti d’astia mai de mana 15 care au doar galeti si brichete cu poza lu’ Nastase, doar Gadea reprezinta adevarul pentru ei. Restul sunt toti frustrati ca au pierdut alegerile

  • Lorena Lupu says:

   dacă prietenul pesedist e în cei 1% milionari, poate. dar mulţi din psd sunt săracii şi asistaţii care le acordă putere pe nimic celor 1%.

 3. Nautilus says:

  Dacă tu ai prinde hoţul cu mâna-n traista ta, şi i-ai spune să şi-o scoată, ţi-ar veni să-i dai la muie în 2017.

  Fiindcă aşa se schimbă moda de la un deceniu la altul. În 2007, ai fi prins hoţul cu mâna-n traista ta, şi el ar fi urlat ca nebunul. Că îţi confiscă maşina, te spânzură de semafor, se pişă cu jet pe oricine a făcut o facultate particulară, confiscă toate casele de la populaţie după ce îi împuşcă pe proprietari, şi, în cele din urmă, dinamitează Bucureştiul şi pune în loc satul românesc tradiţional. Aşa cum în 1997 hoţul urla că oricine e mai tânăr decât el era drogat, heroinoman, poponar, pedofil, se uită la porno noaptea şi trebuia trecut pe la Canal sau şcoală de corecţie.

  Indicii:
  În 2007 era criză politică.
  În 1997 era inflaţia 154,8%.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this:
Advertisment ad adsense adlogger