Fă bine şi râzi!

După cum am scris acum ceva vreme, am o formă oarecare de fascinaţie 100% platonică pentru Melinda. Melinda Kutasi, acum Teohari, că a pus pirostriile. Şi nu doar că le-a pus, dar a cooptat toată gaşca de stand-up comedians a bărbatului să presteze o seară de umor pentru a ajuta nişte copii nevoiaşi din judeţul Buzău, copii din familii la limita subzistenţei, care au nevoie de haine pentru iarnă, rechizite şcolare, diverse lucruri pe care noi, în suficienţa noastră, le considerăm de la sine înţelese.

Practic, Melinda, împreună cu impresarul clubului de stand-up Club 99, Narcisa Sârboiu, şi cu jurnalista de investigaţie Roxana Jipa, au înfiinţat o mică asociaţie de binefacere, Charity by 99, care are mai multe evenimente de stand-up şi licitaţie, toate incluse în seria “Fă bine şi râzi”. “În vară, am organizat un eveniment pentru 25 de copii cu insuficienţă renală acută. Pentru o parte din ei, a fost ultima vacanţă de vară”, îşi aminteşte Melinda. “Au fost duși la mare câteva zile, să se bucure de soare. A trebuit să fie cât mai aproape de un centru de dializă.”

Fiind o asociaţie mică, acceptă cazuri de proporţii mai mici, dar o face profesionist. “Am primit multe cereri cu diverse cazuri. Roxana Jipa investighează cazul înainte să acceptăm, pentru ca nu vrem sa avem surprize. Nu avem ajutoare, sponsori constanţi, ne bazăm doar pe oamenii care vin la spectacole. Şi chiar vrem să facem o diferenţă din banii pe care-i strângem. Nu cheltuim nici un leu din ei decât pentru ţinta respectivă. Deplasările ni le plătim noi. Postăm bonurile, produsele achiziţionate, procesele verbale.” Pentru că fetele solicită un necesar de obiecte şi, în limita fondurilor acumulate, se duc şi fac achiziţiile cu propria lor mână, apoi le predau beneficiarilor direcţi.

Acum, luni, comedienii clubului 99 vor urca pe scenă şi vor face lumea să râdă pentru copilaşii mai multor familii sărace din judeţul Buzău.

10606444_402093546625164_268427025539376967_n

“Un prieten ne-a povestit despre o fată care se ocupă de 50 de copii din Buzău. Copii din Niscov, Săseni, Candeşti, Afumaţi, Bădila, Pirşcov, Balta Tocila, Ruşavatu, Palici, Ursoaia. Copii din familii defavorizate, monoparentale. Cei mai mulţi sunt crescuți de mamă sau de bunică. Există o familie cu 13 copii printre ei.” Respectiva fată, Mihaela Dumitru, nu are un ONG şi nici vreo obligaţie să care în mod constant alimente şi haine acestor familii năpăstuite. Pur şi simplu, părinţii ei locuiesc în zonă, şi nu poate trece pe lângă copii torturaţi de frig şi foame fără să se oprească.
După ce ajutorul necesar acestor familii i-a depăşit posibilităţile, a fondat pagina Copilaşi drăgălaşi. . Cu ajutorul acestei pagini, de exemplu, a achiziţionat produse electrocasnice pentru câteva familii sărmane, a racordat o casă la curent.

–Aici urma o nouă poză, dar am probleme cu blogul, deci poze pe linkurile Charity şi Copilaşi. —–

Evenimentul de luni, 9 noiembrie, începe la 20.30 iar biletul, a cărui valoare se duce integral în beneficiul copiilor, care au de trecut o iarnă grea, costă 40 de lei. După aproximativ o oră de stand-up, va urma o licitaţie cu obiecte donate de prietenii proiectului: tablouri, bijuterii executate manual, cărţi, aranjamente florale, dulciuri sofisticate, bilete la teatru sau invitaţii la spectacole internaţionale de stand-up, ba chiar un smartphone. “Stăm până mâine dacă îți înșir toate lucrurile minunate primite de la toți oamenii ăştia incredibili.”

Despre licitaţie, Melinda povesteşte. “E cea mai mișto licitaţie la care o sa participi vreodată. Și nu o laud doar că fac parte din asta. Costel e comisar de licitaţie şi e incredibil. Are un dar de a bucura oamenii, se joacă foarte mult la licitaţie, face glume și stârnește oamenii să supraliciteze. Spre exemplu, a reuşit sa liciteze 4 coli a4 goale. Altădată, porneşte licitaţia unui borcan de gem de la 7 lei și se aude în sală: 30 lei, 50 lei, 100 lei, 200!”

Ajutorul publicului vine în mai multe forme.

“La cel de anul trecut pentru acești copii, am avut un mare ajutor de la Violeta Grigore, o doamnă incredibilă din Giurgiu care are un magazin cu haine de copii acolo. Am plecat vineri de la muncă înspre Giurgiu, am pregătit 58 de saci cu ghete, geci, mănuși, fulare, căciuli, treninguri, pijamale, lenjerie, şosete, am stat împreună cu ea și încă o angajată până la 4 dimineața să facem sacii, iar a doua zi la 8 am plecat spre Buzău.”

Aşadar, mâine, la ora 8:30, puteţi face un bine în cea mai agreabilă formă de binefacere cunoscută vreodată: cu un hohot de râs.

Ce le-a fătat mintea

You may also like...

3 Responses

  1. jademan says:

    Mă așteptam!! 😀

  2. Florentina says:

    Super evenimentul si e frumos ca pe langa stand up au loc si celelalte mici activitati, licitatii, tombole. N-am putut sa iau parte, abia ce am vazut articolul pentru ca probabil as fi mers. Data viitoare sper sa fiu mai atenta si sa ma conformez cu existenta acestor evenimente.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Discover more from Trollywood

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading